Zijn kantelpunten te voorspellen? – met futuroloog Peter van der Wel

In de geschiedenis heeft de mensheid meermaals kantelpunten meegemaakt. Externe factoren zoals vulkaanuitbarstingen, meteorietinslagen, klimaatverandering, enzovoorts hebben een drastische impact gehad op het verloop van de geschiedenis van de mens. Echter lijken we niet te beseffen dat deze crises vaker voorkomen en zien we ze als ontwrichting van de normale gang van zaken. Zo ook COVID-19 (coronavirus), dat in december vorig jaar nog ver weg leek maar nu de hele wereld in zijn greep heeft. Dat roept de vraag op: zijn kantelpunten zoals het coronavirus eigenlijk te voorspellen? Tot hoe ver in de toekomst kun je echt betrouwbare voorspellingen doen, en kunnen we bijvoorbeeld komende kantelpunten al zien aankomen?

Hierover gaan we in gesprek met Peter van der Wel. Hij is futuroloog, econoom, keynote speaker en directeur van FutureVision. Hij zal uitleggen wat de rol van een futuroloog of toekomstverkenner hierin is, en hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt van je eigen vooroordelen en angsten.

Dit gesprek is live uitgezonden op 14 april 2020. Meer van dit soort avonden? Check onze website en Facebook pagina voor ons programma:
www.sib-utrecht.nl
https://www.facebook.com/utrechtsib/

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *