“Wonderlijk dat er nu zo weinig mensen krankzinnig worden” zegt Hoogleraar Int. Communicatie…

“Het is wonderlijk dat er zo weinig mensen krankzinnig worden” zegt Hoogleraar Internationale Communicatie…

The Sane Society

Het is best wonderlijk dat er zo weinig mensen krankzinnig worden in deze realiteit, stelt de voormalig Professor Internationale Communicatie aan de UvA Cees Hamelink.

Erich Fromm schreef daar een prachtig boek over “The Sane Society” (verkrijgbaar via onze website), waarin hij uitlegt hoe mensen leren leven met krankzinnigheid zonder zelf krankzinnig te worden. Immers we voeren zinloze, verwoestende oorlogen, we laten mensen omkomen op de Middellandse Zee, we martelen er op grote schaal op los, elke dag komen 33.000 kinderen om vanwege het drinken van vervuild drinkwater, we sluiten iemand op die we zouden moeten eren als een held omdat hij ons vertelt wat de regering voor ons verborgen probeert te houden, Julian Assange. Een krankzinnige wereld maar toch blijven we geestelijk overeind en dat komt vooral voor solidariteit en weigeren kritisch te zijn.

Angst

In dit korte college diept Professor Hamelink ook het thema angst uit. “Het grootste wapen dat tegen ons wordt gebruikt is het inspelen op onze intrinsieke angst”, aldus de 80 jarige emeritus hoogleraar. “Echter we moeten ons realiseren dat het belangrijkste mensenrecht is, het recht om bevrijd te zijn van angst. Daar zouden we meer gericht op moeten zijn want we hebben ons laten leiden door angst. We zijn al angstig genoeg en angst lijdt tot gehoorzaamheid, conformisme en gedachteloosheid. En wil je geestelijk gezond blijven in een krankzinnige wereld, dan moeten we de angst te boven komen”.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

https://www.blckbx.tv/nextstep

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

12 reacties

 1. 'In the dark times, will there also be singing?
  Yes, there will be singing.
  About the dark times.'
  – 'Motto', a poem by Bertolt Brecht (1898-1956)

 2. Rustig mensen er is steeds meer goed nieuws de laatste dagen. De white hats komen er aan !💪🏻💪🏽 Zo het er uit zag zal dit nog enkele maanden doorgaan. Maar het goede zal winnen. Momenteel word er keihard gevochten tegen de mensen die hier achter zitten. Maar er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel ❤️!

 3. "It's wonderful just how few people got sick" I can understand spoken Dutch if I relax and let myself…great experience

 4. HELD IK WOU DAT ONDER ANDERE MN OUDERS EN DE REST DIT ZAGEN. STILLETJES HEB IK AFSCHEID GENOMEN VAN DEM. NAMASTY

 5. dus deze meneer vind mensen die zo bang zijn, alles opvolgen, en experimentele spuitjes halen, niet krankzinnig???

 6. Ik sta elke ochtend op met de gedachte of ik dan gek ben.. ben ik dan gek dat ik voor de mensenrechten op wil komen ? Dat ik niet in alle leugens van de overheid trap? Dat ik geen vaccin wil nemen waarvan de langetermijn effecten totaal onbekend zijn? Dat ik niet wil deelnemen in een verdeelde maatschappij, waarin een niet gevaccineerde straks minder rechten heeft? Het antwoord is neen. Zij zijn gek, en ik ben dat niet. Hoe onnatuurlijk het ook voelt om een mening te hebben die niet sociaal wenselijk is, is dit wel mijn mening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *