“Wie regeert de Smart City?” vraagt Marleen Stikker van de Waag Society…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/smartcity

“Wie regeert de Smart City?” vraagt Marleen Stikker van de Waag Society…

Het zal je niet ontgaan zijn, de Smart City lijkt er onvermijdelijk aan te komen. De stad van de toekomst zou duurzamer zijn, efficiënter en innovatief. Kortom, beter! Wie wil dat nou niet? Maar wie dient deze stad eigenlijk echt? En wie regeert de Smart City? Ontstaat deze natuurlijk door de behoeftes van de burger, of zitten er toch grotere krachten achter de push voor de stad vol sensoren? Veel vragen die voorbij komen in een boeiend en leerzaam gesprek tussen programmamaker Ancilla van de Leest en Marleen Stikker van de Waag Society.

Mislukt project

In 2018 stapte Dr Ann Cavoukian, Canada’s privacy expert van de Sidewalk Lab uit het smart city project. Ze maakte haar bezwaren openbaar; als uitvinder van het concept ‘privacy by design’, wilde zij niet langer meewerken aan een city of surveillance. Het zal je wellicht niet verbazen dat het project Sidewalk labs werd geïnitieerd door niemand minder dan… Google.

Data

Overzien we eigenlijk wel goed wat de consequenties zijn, van een stad waarin alles en iedereen constant aan het internet is verbonden. Gemonitored, opgeslagen en geanalyseerd. Waarin we compleet afhankelijk zijn van het energienet, en deze op elk moment gehackt kan worden? En wie is de eigenaar van de data die wordt gegenereerd? Hoe kunnen we voorkomen dat we slechts radartjes worden in het net van surveillance kapitalisme?

De Waag Society

We spreken met niemand minder dan Marleen Stikker, Directeur van De Waag Society, en één van de grondleggers van het Nederlandse internet. Ze pleit voor slimme burgers en technologie die de burger dient, in plaats van de burger die big tech dient.

VPRO Zomergasten

In 2018 was Marleen Stikker te zien bij VPRO Zomergasten. Onderstaande promo geeft een indruk van het gesprek dat ze daar had met Janine Abbring.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

22 reacties

 1. Ze willen naar een puntensysteem die ze in China ook hebben. Zullen we een samenleving creëren heel ergens anders? Waar ze het over hebben klinkt als een nachtmerrie… waar zit die handrem???

 2. Al het ‘oude’ moet kapot om het ‘nieuwe normaal’ en de communistische new world order, agenda 2030, 6uild 6ack 6etter, van het world economic forum (ook daar 3 x een 6 in hun logo) te kunnen introduceren. Corona is het rookgordijn! (corona=kroon op ‘hun’ werk).
  Deze wereld is in alle opzichten echt compleet gevallen en God Almachtig is het zat! Zijn toorn gaat nu elk moment komen, kies wijs want ‘man cannot save mankind’!
  Dit is echt de ENIGE uitweg om aan al het onheil wat zeer snel gaat komen te kunnen ontsnappen…De macht van deze wereld ligt namelijk bij satan aka lucifer, daarom zijn de echt leidende elite, waaronder de vrijmetselaars, de Jezuïeten en de RK kerk (de paus voldoet aan de kenmerken van de anti-Christ) ook satanisten. Alle wereldleiders weten wie hij is en gaan bij hem op bezoek. Alle wegen leiden naar het vaticaan, het vermomde Romeinse Rijk. Satan zal, zoals geprofeteerd, in mensvorm wereldwijd ten tonele komen en zal vanaf dan heersen over de gehele aarde. God Almachtig Jezus Christus trekt zeer binnenkort grotendeels zijn beschermende hand terug van deze aarde. Het zal de allerergste periode in de menselijke geschiedenis zijn voor de mensen die achter zullen blijven. God wil dat een ieder gered wordt echter heeft Hij aan ons allen vrije wil gegeven om Jezus Christus als redder van zijn/haar ziel te aanvaarden. Hij dwingt niemand uit pure liefde…
  Er zullen nu elk moment 7 jaren van hel op aarde uitbreken (de grote verdrukking) en de wereld zoals wij die nu kennen zal voorgoed voorbij zijn. Miljarden mensen zullen overlijden door oorlogen, de gevolgen van de experimentele gen-therapie ‘vaccinaties’, pestuitbraken, honger en natuurgeweld. Miljoenen mensen zullen worden gedood door onthoofding wanneer zij uiteindelijk een merkteken (in pleistervorm met micronaalden) in hun rechterhand danwel voorhoofd zullen weigeren om nog iets te kunnen kopen of verkopen. https://youtu.be/Owbj8sTUhI8
  Neem dit merkteken (merkteken van het Beest 666) NOOIT en accepteer als je dan nog op aarde bent direct de Gospel en ben bereid voor Christus te sterven. Als je het teken namelijk wel accepteert zal je Goddelijk DNA aangepast worden en kun je niet meer in de Hemel komen. Google hiervoor het Bijbelboek Openbaring 13:16-17 Echter ‘het lichaam van Christus’ (‘de gemeente’), een ieder die de juiste Gospel (google 1. Korintiërs 15:1-4) voor het uitbreken van dit alles aanvaard heeft zal mogen ontsnappen aan alles wat onherroepelijk snel komen gaat.
  Kijk allereerst deze video met uitleg over hoe je gegarandeerd in de Hemel komt;
  https://youtu.be/lbb4xwYj19g
  Dit is het mysterie van de ‘Opname van de gemeente’ onthult aan de apostel Paulus (die wij in het tijdperk van Genade dienen te volgen) en in het Engels de ‘pre tribulation rapture’ genoemd. https://youtu.be/ke9j4z9hBL8 Deze mega gebeurtenis zal tot de plotselinge vermissing van miljoenen mensen wereldwijd leiden en zal door de mainstream media afgedaan worden als een ontvoering door, jawel aliens! Daarom wordt (o.a. door het Pentagon, de RK kerk en Hollywood) de alienagenda ook zo gepushed, zodat de ontwetenden zullen denken dat er buitenaardsen bestaan wat in werkelijkheid interdimensionale demonen zijn. Alle profetieën die moesten uitkomen om deze gigantische profetie te laten uitkomen zijn inmiddels uitgekomen. Wees dus wijs want, nee je bent niet ontstaan uit een oerknal en vervolgens van een aapje tot mens geworden en je leeft ook niet op een rondvliegende bal die met ongekende snelheden door het fake CGI nasa ‘planeten’stelsel heenvliegt en waar hele oceanen aan vastgeplakt zitten door een ‘magische’ kracht genaamd zwaartekracht. Het zijn allemaal vieze stinkende leugens om je bij je creator Jezus Christus (God in het vlees) weg te houden. Hemel en hel zijn waarheid en het gaat erom waar je onsterfelijke ziel heengaat als je deze wereld verlaat. Het doel van dit leven is om met jouw vrije wil te begrijpen en te erkennen dat we een alleswetende creator hebben, dat we in Zijn Heilige ogen allemaal zondaars zijn en om Jezus Christus als redder van jouw ziel te vinden en Hem te dienen waar mogelijk. We zijn ALLEMAAL in nood van onze redder die voor de gehele mensheid de dood overwonnen heeft door aan het kruis voor al onze zonden, ja ook die van jou, te sterven. Niemand kan door zijn eigen goede werken in de Hemel komen, Christus heeft alles voor ons gedaan. Je hebt geen kerk, geen pastoor, nee niemand nodig om gered te kunnen worden, enkel geloof in Zijn voltooide werk. Geloof met heel je hart en ziel in de dood, begrafenis en wederopstanding na drie dagen van Jezus Christus, dat alleen Hij jouw redder en verlosser is en Zijn zondeloze bloed voor jouw zonden gelaten heeft en je zult als je deze wereld verlaat eeuwig leven hebben in een wereld die zo mooi is en ons voorstellingsvermogen totaal voorbij gaat. Doe je dit niet, wat een keuze is, dan is je lot bezegeld voor eeuwige pijniging in de hel. God heeft ons het grootste goed ooit gegeven, namelijk vrije wil! Zoals Christus zelf aangaf; ‘je bent of voor mij, of tegen mij’ Er is geen tussenweg, het pad zou smal zijn!
  De nanoseconde dat je de Gospel gelooft, ben je gered en die redding kun je NOOIT meer verliezen, je bent bezegeld voor altijd! Ook al maak je daarna de domste fouten in je leven, Hij laat je nooit meer los, Zijn liefde voor ons is met geen woorden te beschrijven.
  Hier alle eindtijdtekenen in een video en een verwijzing naar een Nederlandse site.
  https://rumble.com/vdpdc9-end-times-checklist.html
  http://www.godskalender.nl

  De opname is de openbaring van de apostel Paulus aangaande de plotse wegname van de leden van het 'Lichaam van Christus' en dat zijn wereldwijd alle mensen die in het juiste evangelie geloven, 1 Korinthiërs 15: 1-4. Bijbelteksten die met de opname in verband staan zijn: 1 Thessalonicenzen 2:19, 1 Thessalonicenzen 4:13-18, 1 Thessalonicenzen 5:9, 2 Thessalonicenzen 2:1-4, 1 Korinthiërs 15:50-52, Filippenzen 3:20-21, Titus 2:13.

 3. De establishment achter de gordijnen die alle grote befrijven en politici in hun zak hebben dmv kartelvorming, omkoping/corruptie en chantage.

 4. Lang zal het nooit duren.
  Onze beschaving zal nooit lang kunnen standhouden op de weg die we zijn ingeslagen.
  We gaan de economie volledig slopen door de klimaatwaanzin.
  Ik verwacht dat de energie transitie zal resulteren in enorme energie tekorten.
  Industrie gaat zwaar betalen voor energie, veel zal gesloten moeten worden.
  Hyperinflatie, een ploffende huizenbubbel, omvallende euro, uiteenvallen van europa, dat zijn de dingen die ik op ons af zie komen.
  Dan is een surveillance maatschappij maar een kleine bedreiging.

 5. Ik heb deze video nog niet afgekeken, het is mij een brug te ver. Misschien later.
  Ik word er niet vrolijk van.
  Zeer onprettig vooruitzicht.
  Warrig verhaal, maar dat ligt misschien aan mij.

 6. S.M.A.R.T , Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology.
  Dit komt neer op totale controle.
  De smart grid zal er voor zorgen dat geen enkel plekje op aarde 'vrij' is.
  Draadloos internet en mobiele telefonie overal en voor iedereen.
  Hhahaha.klinkt mooi hé?

 7. Het probleem met het verhaal van deze dame is dat zij er al vanuit gaat dat zo’n ‘smart city’ er zou moeten komen, maar dan niet bestuurd door de huidige machthebbers, maar door burgers zelf. Maar dit is natuurlijk pure luchtfietserij. Of zoals onze ‘vriend’ Klaus Schwab zou zeggen “Thatz, letz say, an Illusion”.

 8. Nog maar twee jaar geleden zou het volslagen ondenkbaar geweest zijn dat de belangrijkste westerse rechtsbeginsels en basale vrijheden afgeschaft zouden worden, mét instemming van een meerderheid. Westerse culturen die deze waarden er decennialang hadden ingepompt, maar die, zoals nu blijkt, maar zeer ondiep geworteld waren. Wie de huidige situatie toen voorspeld zou hebben, zou voor gek verklaard zijn.
  “Dit kan en zal hier nooit gebeuren, ongeacht de omstandigheden” was de gangbare overtuiging. Dat het wel kon gebeuren bewijst de huidige werkelijkheid. Het wekt daarom verbazing dat zoveel mensen nog steeds weigeren om de mogelijkheid in overweging te nemen dat het hier niet bij zal blijven. Dit is de teloorgang van het westerse moreel bewustzijn.

 9. Dank hiervoor weer. Was blij Marleen te zien. Ik heb haar boek over het 'stukke internet' en was blij te merken dat ik niet de enige was die het zag. Vaak kreeg ik de opmerking als ik soms kritisch op ICT was op mijn werk 'Ja An, je moet wel met je tijd meegaan'.
  Ik had zelf nooit de indruk dat ik dat niet deed. Er is genoeg om kritisch op te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *