"Wetenschap is de nieuwe Kerk", zegt Professor Mensenrechten.

“Als de hoge priesters spraken, in de oudheid, sprak niemand ze tegen. Want de hoge priesters hadden altijd gelijk. Immers, zij spraken de woorden Gods”. Professor in de Mensenrechten Cees Hamelink neemt ons mee in een prachtige vertelling waarin de parallellen met de kerkelijke macht en de macht van de wetenschap feilloos met elkaar vergeleken worden. “De Paus van nu, het Professor Jaap van Dissel, en als die spreekt, dan heeft de wetenschap gesproken. En als de wetenschap heeft gesproken is er maar 1 waarheid”, aldus Hamelink die zich verbaasd over de bijna religieuze volgzaamheid van de atheïstische hedendaagse mans, die blind meeloopt met de consensus van de wetenschap, die niet de wetenschap vertegenwoordigd. Immers, de wetenschap is het vaak oneens en de waarheid wordt vaak ingehaald door nieuwe inzichten. Hamelink sluit af met een hoopvolle boodschap waarin we andere vormen van kennis zouden kunnen inzetten…

Help ons:

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via www.blckbx.tv/doneren Voor meer info kijk op www.blckbx.tv

15 reacties

 1. Momenteel.kn ik niet slapen. Nadat ik vandaag te horen kreeg dat er een rekening open staat bij t mobile. De service medewerkster eiste zowat dat ik.mijn nummer gaf en las dan zou ze vertellen waar het van was. Ik heb al.veel.gegve en en wil eerst eens iets ontvangen. Dat bv telefonische toezeggingen worden nagekomen. Ik heb er pas sinds 2dagen een abonnement in proeftijd. Ik kreeg gewoon last van beetje druk op mijn borst. Steeds die vecht modus om gewoon fatsoenlijk behandeld te worden. Toen dacht ik wat is het toch opvallend dat het gros fatsoen kwijt is. Nu heb ik Mar een aangetekende brief geschreven. Het komt wel.goed maar okee wat maken we het moeilijk voor elkaar. Maar het doet ze misschien niks en ik zit met de beperkingen te kijken van een ander. Ik ga proberen nu dat het mij ook niks doet.
  Waarom kunnen we niet volop vertrouwen op? Mensen zeggen dieren levenslang in de lockdown (vee industrie Nederland). Zolang dat toegestaan is kun je niet veel.goeds betreft gezondheid aan nemen. Dat heeft zeker een link. Etc etc.

  Schrijf t niet helemaal.uit ivm geen oor naar is

 2. En sterker nog, de oude moederkerk lijkt zich aan te sluiten bij de nieuwe, alsof ze de eindtijd voelen aankomen. 😋
  Als een paus vaccinatie als voorwaarde voor werk binnen zijn eigen kerk stelt, de embryonale afkomst negerend, dan twijfel ik, of die oude moederkerk nog wel bestaat en niet een duivels pakt heeft gesloten met de nieuwe.
  Jij je Volkskrant, ik mijn Trouw, beide dezelfde baas. Zoiets.

 3. omg 😳 dit is echt complete onzin, wetenschap heeft niks maar dan ook helemaal niks met geloof te maken, wetenschap is er gewoon.

 4. Cees is als kind van zijn tijd mede oorzaak dat de nieuwe paus zoveel macht kreeg. De leegte die de gesloopte kerken achterlieten is niet door hen opgevuld. Dit is een beetje mosterd na de maaltijd.
  Maar goed, er is is hoop, zeker wanneer de beste man bijbelcitaten aanhaalt.

 5. Ik mis God in het vergelijk. Wie of wat is God in de wetenschapskerk?

  Want het vergelijk houdt hier op, want de heks op de brandstapel kon zich altijd nog beroepen op God, en behield haar menselijkheid. Het ware duivelse van de nieuwe moederkerk is, is dat ze ons ook God afgenomen hebben. Ze is daarmee in potentie duizendmaal gevaarlijker dan de moederkerk ooit kan worden.

  Ze kan je menselijkheid afnemen, omdat niet van Dissel de paus is, de vertegenwoordiger van Christus op aarde, maar God zelf.

  Het vergelijk met een religie werkt heel goed in deze crisis, maar laten we wel waken dat deze heldere kijk op de zaak, niet ook weer een religie wordt die alles dat mensen ook kan verbinden tot vijandig verklaart. Het ontgoochelen van de nieuwe moederkerk moet geen nieuwe beeldenstorm worden tegen alles dat antwoord heeft gevonden op de vraag waar Cees mee afsluit. Die antwoorden mogen naast elkaar bestaan, zolang de inquisiteur maar binnen de muren van de eigen kerk blijft.

  Zoals de wetenschap niet heilig is, is de kerk dat niet, maar beiden geven antwoorden die soms de waarheid dicht benaderen. Dat binnen instituten zaken goed mis gaan, en daarmee hun gelovigen vergiftigen is een feit, maar waak voor revolutionaire oplossingen.
  Cees weet als geen ander dat het opheffen van de moederkerk waarvan zijn generatie de oorzaak is geweest , dat de wetenschapskerk in die leemte is gesprongen.

 6. Een goede vergelijking.. Angst is een belangrijke factor in alle religies en de corona meesters heben dat effectief uitgespeeld (en doen dat nog steeds).

 7. Wow! Beter kan het niet uitgedrukt worden wat al vele eeuwen met ons wordt gedaan en wat wij tot nu ook hebben toegelaten dat het met ons werd/wordt gedaan.

 8. Mensenrechten??? Lock down, avond klok, verplichte vaccinatie en nu ook groene vaccinatie paspoort? Wat nog meer mensen??? Wanneer stopt dit?

 9. Communisme gebruikt "zogenaamde wetenschap" en dezelfde mechanismen als religie. Angst, demoniseren, censureren, zonde, schuld, buitensluiten en verheven personen ipv goden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *