Webinar #10 'Covid-19: Vaccinatie'

Op 11 december 2020 organiseerde ActiZ een webinar over de corona vaccinatie. Daarin kwam aan bod:
– de vaccinatiestrategie van VWS, toegelicht door directeur publieke gezondheid Cisca Scheidel
– de juridische aspecten van de vaccinatie, besproken door Michiel Kooijman (juridisch adviseur) en Paul van Aken (beleidsadviseur) van ActiZ.
– de implementatie en voorbereiding van zorgorganisatie Rivas, uitgelegd door specialist ouderengeneeskunde Marieke Wevers.

6 reacties

  1. 16 december 2020: allergische reacties zorgmedewerker in Alaska na toediening van het Pfizer vaccin. Rood in het gezicht en kortademigheid dusdanig dat een ziekenhuisopname verstandig leek. Opflikkeren met deze zooi. Er moet zeker eerst een dode vallen door deze in alle haast gefabriceerde troep waarbij het verdienmodel op de eerste plaats stond.

  2. Al dat gepush wekt wantrouwen op. En terécht. Ik zou zéker de eerste paar vaccinatierondes voorbij laten gaan en wachten tot de eerste kinderziektes en bijwerkingen zich voordoen. Wéés niét zo’n typisch pretentieuze “kijk-mij-eens-voorop-lopen-hero”. Alles wat én onder tijdsdruk én met voornamelijk commerciële léés: financiële motieven is gemaakt is lévensgevaarlijk. Binnen een jaar al zullen wat mensen zich bij hun arts melden met klachten en aandoeningen zoals verkleurende nagels, bulten aan de binnen- en buitenkant van het schedeldak en je kan het zo gek niet bedenken wàt allemaal, maar welke in ieder geval niéuw zullen zijn voor de wetenschap. Je arts zal dan zeggen: “omdat het voor iedereen nieuw is mag u de aandoening zélf een naam geven”. En als je zo’n pretentieuze “kijk-mij-eens-voorop-lopen-hero” bent maakt dat àlles weer goed toch? Pfizer had gisteren al een krantenkop met “niet binnen de eerste twee maanden aan een zwangerschap beginnen” en er hebben zich een paar gevallen van tijdelijke aangezichtsverlamming voorgedaan. Aangezichtsverlamming??!! Mijn gedachten gaan dan meteen weer uit naar de Softenon affaire uit de jaren ’60. Ik snap al die zogenaamde heisa over “anti-vaxxers” ook helemaal niet. Als jij ‘m nou lekker pretentieus wél neemt ben je toch lekker pretentieus “beschermd” en hoef je je niet druk te maken om diegenen die ‘m niét nemen. Vragen? Géén vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *