“We zitten in de extra speeltijd maar het is Game Over”, stelt macro-econoom Drs. Edin Mujagić…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/keerpunt1971

“We zitten in de extra speeltijd maar het is Game Over”, stelt macro-econoom Drs. Edin Mujagić…

Voor deze aflevering van blckbx, sprak programmamaker Ancilla van de Leest (die hiermee een debuut maakt op dit kanaal) met macro-econoom en auteur Drs. Edin Mujagić over zijn nieuwste boek ‘Keerpunt 1971’. Een boek dat een historisch moment beschrijft waarbij de dollar werd losgekoppeld van de goudstandaard en waardoor de inflatie een vrije val kende. Een waar keerpunt met alle gevolgen van dien voor het huidige financiële systeem. Een systeem dat volgens velen op imploderen staat en in het bancaire jargon de onontkoombare “global financial meltdown” wordt genoemd.

Keerpunt 1971

De flaptekst van het boek beschrijft als volgt; “Op zondag 15 augustus 1971 kondigt president Richard Nixon de belangrijkste economische gebeurtenis aan sinds de uitvinding van het geld, waardoor de economie en onze maatschappij voorgoed veranderen. De komst van de euro en de bitcoin, de negatieve spaarrente, werkende armen, de spanningen met China, de crisis sinds 2007 en nog veel meer, blijken veroorzaakt te zijn in 1971 met de loskoppeling van de goudstandaard; een keerpunt in onze geschiedenis.

Op basis van vele gesprekken door de jaren heen met onder andere de geestelijk vader van dat besluit in 1971, Paul Volcker (voormalig Fed-voorzitter en adviseur van president Obama) en lessen uit de historie, beschrijft de auteur de ontwikkelingen en voorspelt hij daarnaast een nieuwe periode van economische bloei.”

Bosnië

Vanuit zin persoonlijke jeugdervaring met economische onrust in Bosnië, bespreekt Edin Mujagić met Ancilla welke bewegingen hij momenteel om zich heen ziet, die op dat cruciale moment in 1971 in gang zijn gezet. Welke historische parallellen kunnen we trekken met inflatiecrises uit het verleden? Wat moet er gebeuren om het tij te keren? En wat kun je zelf doen om meer financiële zekerheid te creëren in tijden van grote economische instabiliteit? Allemaal vragen die de revue passeren en waar Edin Mujagić op gedegen toon op antwoord in taal die zowel een kenner als een leek zal aanspreken.

Het boek Keerpunt 1971 is te koop hier.
https://www.succesboeken.nl?isbn=9789461562760&pc=4F791C1E

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

26 reacties

 1. Het is zo besmettelijk als wat, elke dag zijn er nieuwe varianten, groepsimmuniteit zal nooit worden bereikt en er is geen vaccin tegen gewassen. De coronataal muteert sneller dan het coronavirus zelf en heeft diepe sporen getrokken in ons vocabulaire 🗣.

 2. Total waste of time dit video. Zijn thesis dat klimaatdoelen een positief impact zullen hebben omdat de ambitie om naar de maand te vliegen veel vreativiteit los maakte is helaas kijken naar correlatie, niet causaliteit. Links links links links links deze meneer.

 3. Uuuhhh, deze man denkt nog steeds dat we naar de maan zijn geweest? leg mij eens uit hoe zij door de Van Allen Belt zijn gekomen? Enfin, dit op zich al een urenlang programma. Schulden afschrijven? Ja hoor, smijt maar geld naar andere landen en intussen kunnen onze jongeren geen betaalbare woning vinden. Als ik zo met mijn huishoudboekje zou omgaan, was ik al lang failliet en in de schuldsanering. En dat is dus precies wat de overheid doet over onze rug en met ons geld. Wat klopt er niet aan deze vermeende econoom? Kom op zeg. Er is een heel bekend gezegde. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet voor anderen zorgen. Voor het gemak laat hij ook maar weg dat Oprutten een deal heeft getekend om de Deutsche Bank te redden. Wij, als klein kikkerlandje moeten opdraaien voor de frauduleuze praktijken van weer een bank. Alle banken zijn corrupt. Deze zogenaamde corona crisis is in de wereld geholpen om in 1e instantie de banken weer te redden en daarnaast is het weer een verdienmodel voor de al veel te rijken. Dat komt in deze video ook niet aan de orde. De repo crisis. Alles stond op instorten. Met de laatste maatregelen hebben zij alleen maar weer uitstel van executie bereikt. Zo'n 78% van ons salaris gaat naar belastingen en heffingen en dan heb ik het niet eens over de rente die in producten doorberekend worden. Dit hele systeem van banken is gewoon krankzinnig en brengt ons naar de afgrond, terwijl wij in feite in een Walhalla leven van overvloed en niemand arm, ziek of honger hoeft te lijden. Banken die ons geld afwaarderen, terwijl we sparen en banken die zelfs negatieve rente berekenen. Heeft nu niemand in de gaten dat armoede en ellende in stand wordt gehouden door de elite en overheden? Wij moeten zelf het heft in handen nemen en met elkaar en voor elkaar zorgen en de overheden, banken en elite wippen c.q. buitensluiten.

 4. Aan het eind van de presentatie komt de aap uit de mouw. De 4e tech revolutie is de redding om deze global elite qua Fin.macht te waarborgen. Nu worden we in 'slaafse-gehoorzaamheid' getraind via covid en alles wat ziek, zwak, oud, rebels of misselijk is alvast heen gestuurd. Onderbouwd via historisch economisch perspectief…….en ook nog met de hoop dat deze elite ons overblijvers, allemaal van een goed happy leven voorziet !
  Geloofd hij het zelf ?

  Lagarde gaf eergisteren al een schot voor de boeg……..in gezelschap van Klaus.

 5. een oplossing voor dit probleem lijkt mij om het geld af te nemen van de partijen die hier groot aan verdienen. de echt elite zijn ca 10.000 mensen globaal, "the needs of the many outweigh the needs of the few" , "gelijkheid" blabla , we gooien hun eigen agenda in hun gezicht.

 6. Plato

  Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe zijn we in een situatie verzeild geraakt waarin onze gezondheidsautoriteiten op zo’n grote schaal experimentele middelen zijn gaan toedienen onder zulke discutabele condities? Niet door kwade intenties, vermoedt Malone. Wel door censuur.

  “Het grote probleem is dat het grote publiek, inclusief een aantal decision makers op belangrijke posities, onvoldoende geïnformeerd is”, zegt Malone. “De publieke discussie over het coronavirus en de mRNA-vaccins wordt niet gevoerd omdat de overheid, de techbedrijven en veel media afwijkende visies door censuur uit de publieke discussie houden. En ja, er is een groep goed geïnformeerde individuen die een verschil zou kunnen maken, maar die heeft besloten om te zwijgen of de halve waarheid te vertellen.”

  In zijn boek De Staat van de antieke Griekse filosoof Plato vond Robert Malone een uitleg van wat de jokkende experts bezielt. “Plato introduceerde het begrip van de Nobele Leugen. In de ideale samenleving, waar een elite de touwtjes stevig in handen heeft, mag de elite leugens vertellen als het volk niet bij machte is de waarheid te bevatten, of er op een onverstandige manier op zou reageren.”

  Dat is precies wat er nu gebeurt, constateert Malone. Een elite voedt het publiek Nobele Leugens, waardoor het niet bij machte is de koers van de gebeurtenissen te keren. En dat zou wel moeten, vindt Malone. “Gelukkig is de censuur niet volkomen. Dankzij kritische journalisten en alternatieve media komen steeds meer mensen op de hoogte van wat er werkelijk aan de hand is.”

  Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

 7. Ik heb de hele video afgekeken. Er wordt niet iets nieuws gezegd. De man zelf is wel wel erg naïef. Als hij de geschiedenis echt zou kennen. Dan weet hij dat de oude, huidige of nieuwe elite nooit hun macht willen afstaan. Laat deze man de aflevering van prof Bob de Wit bij Blkbx maar kijken. Verandering moet van onderaf, als burgerinitiatief. Internet moet juist de lokale markt bedienen en niet de globalistische giganten. China hebben we niet nodig. Vervelend saai werk kan ook lokaal door robots gemaakt worden. Daarnaast moet juist ambachtelijk werk lokaal gedaan worden. Wellicht is Edin het hiermee eens, maar ik hoor het hem niet zeggen

 8. Lees onderstaand bericht, dit is natuurlijk stuitend, maar de MSM is niet te beroerd om deze giftige boodschap te verspreiden.
  AMSTERDAM – In Nederland zijn ongevaccineerden via de privacywetgeving beschermd tegen dwingende maatregelen van hun werkgevers. Maar in onze buurlanden wordt het ongevaccineerd personeel steeds moeilijker gemaakt. Diverse Duitse deelstaten hebben nu regelgeving ingesteld waarmee werkgevers hun ongevaccineerde personeel geen loon meer hoeven te betalen als zij verplicht in quarantaine moeten.
  Wie vrijheid✌🏽 opoffert voor veiligheid is het beiden niet waard!

 9. De plannen zijn er nu om een vermogensregister voor iedere EU burger op te stellen , daarna kunnen ze de burger verplichten een deel van hun vermogen aftegeven of er nog een nieuwe schuld optenemen die je dan in de komende 30 jaar terug kan betalen , dan zullen de ontroerend goed prijzen gaan zakken en dan kom je aan het punt : you will own nothing ….
  In duitsland is dit al eens gebeurt in 1929 en 1952 , Lastenausgleich ,( zoek het maar op ) zgn om de mensen die alles verloren hadden in de oorlog te helpen , dus die nog vermogen had, werd een nieuwe schuld opgelegd . Zo mogen wij de schulden van de staten ( tenslotte is het volk de betaler ) aflossen , wie anders ?? Rockefeller ; Gates , noem ze maar op …. die lachen zich kapot .

 10. Zoals die Nixon dat ook flikte niet? Gewoon de goudstandaard de schuld geven van 'die arme dollar' naar beneden halen.
  Nee, veel te leren hiervan..
  We kennen dat nog steeds van het belijdenswoord 'democratie' en daarna elk tegenargument van de andere kant de nek
  omdraaien en juist definieren als schadelijk, terrorisme of andere wrongthink.
  Nog pijnlijker is het om te beseffen dat we na (de langzame '70-'00 oliestandaard) uiteindelijk 2008 en occupy onze huizenstandaard
  hebben verruild voor onze laatste standaard.
  Je gezondheid is nu het laatste redmiddel om nog enige geloofwaardigheid in het geldsysteem te behouden door het je te kunnen beloven
  of het van je af te kunnen nemen, kortom je mee te kunnen chanteren dus.
  Je 'gezondheids'standaard.

 11. Wat is nou zijn punt? Dat sparen niet loont weet iedereen wel, wat dan wel? Beleggen? Bitcoin? Loont het voor jezelf om meer te lenen? Meer hypotheken nemen?

 12. Mooi en helder uitgelegd, hoe het spel wordt gespeeld. De oplossing voor het monetaire system is al in werking. Is gestart na de vorige financiele crisis in 2008. De bedenker wist ze gaan dit niet oplossen maar uitstellen en eeuwig proberen door te gaan. Hij heeft iets uitgebracht waarvan de spelregels vastliggen tot 2135. Elke vier jaar komt maar de helft van de vorige instroom in het systeem. Het systeem is globaal en niet te stoppen door centrale banken of overheden. Het geld komt weer bij de middenklasse. Koop dus snel je BTC.

 13. Rente is het grote probleem. Waar moet dat geld vandaan komen en wie ontvangt het? Als Jezus indertijd 1000Euro tegen 3% op de bank had gezet, kon hij daar nu bijna een aarde van goud van kopen. Elke ca 25 jaar verdubbeld het kapitaal, dus 2 tot de macht 80 keer in 2000 jaar! Al die waarde vloeit weg zonder dat daarvoor arbeid wordt geleverd!

 14. Sparen is passé
  Wat doe je dan met je spaargeld?
  Uitgeven??
  Ik mis een antwoord hier op.
  Hoopvol een nieuwe economie…..als de 1% dat dan maar in gaat zien want daar zijn we dus toch afhankelijk van. En eerlijk ik heb in deze mensen 0 vertrouwen!!!
  Ik hoop dat het de goede kant op zal vallen.
  Ik ben positief deze vragen rezen alleen bij mij op!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *