“We moeten de dood zijn plaats teruggeven”, vindt klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet…

Bekijk de hele documentaire hier: https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-mattias

“We moeten de dood zijn plaats teruggeven”, vindt klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet…

In deel twee van de 6-delige docureeks van Tegenwind, is het de beurt aan klinisch psycholoog Prof. Dr. Mattias Desmet. Hij werd beroemd in Nederland na zijn indrukwekkende interview bij “De Nieuwe Wereld” waar Marlies Dekkers en Ab Verbrugge hem spraken over het thema “Massavorming”. De video ging viraal en scheen een nieuw licht op de corona-crisis en de eenduidige stellingname van burgers, wetenschappers en politici. Desmet ondervond – net als de andere geportretteerden in deze reeks – problemen in de werksfeer vanwege zijn uitlatingen en beleefde een warm bad in Andalusië waar hij zonder blad voor zijn mond kon praten over gevoelige zaken.

Desmet: “Het was heel aangenaam dat we met een groep wetenschappers samen waren die heel menselijk waren. Elkaar een hand even, echt luisteren en elkaar serieus nemen. Ik zou het zo weer doen”.

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen  allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

3) Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

4) Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

5) Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

7) Rondetafelgesprek

Wie is Jakobien Huisman en wat drijft haar?

Daags voor de release van deel met Sam Brokken zond BLCKBX een programma uit waarbij programmamaker Flavio Pasquino de avontuurlijke Jakobien Huisman in de studio interviewde. Zij was in het gezelschap van Maurice de Hond die de 6de en laatste episode zal kleuren. Bekijk hier die uitzending om meer te weten te komen over de maker(s) en de drijfveren.

Release

De release van de documentaire-reeks is voorzien op 3 september 2021 met als aftrap de episode van Sam Brokken. Daarna volgt iedere week een nieuwe episode. BLCKBX mag deze serie exclusief distribueren en daar zijn we trots op. “Meer en meer talentvolle documentairemakers weten de weg naar ons te vinden en kiezen ons platform als distributie- en promotiepartner omdat we kennelijk een goede reputatie hebben ontwikkeld. Dat is een opsteker waar we trots op zijn,” vertelt Flavio Pasquino. 

Bekijk de eerste episode met Drs. Sam Brokken hieronder.

https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-sam

Tegenwind.TV

Om de serie te realiseren hebben Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders een website opgezet “Tegenwind.TV”, waar alle informatie rondom het project is te vinden. Zo ook mogelijkheden om te doneren voor een vervolgreeks met internationale namen die al gepland staat. Wil je een bijdrage leveren aan hun bijzondere productie, klik dan HIER.

Wil je op de hoogte blijven van BCKBX nieuws?

Twitter        – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram   – https://t.me/blckbxtv

Facebook   – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram  – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren aan BLCKBX kan via https://blckbx.tv/doneren

video suggesties voor jou:

21 reacties

 1. Ja, jezus…. ik dacht bij t zien en luisteren dat Covid niet alleen een spook is, maar dat de rest dit spook ook al aan de dood had teruggeven… Andalusië ziet er mooi uit. Maar toch, nog zitten we er toch diep in en met de dag dieper. Of, zitten we nog steeds en verder in de verstandsvernauwing.

  …Hoorde ik ook iets opmerkelijks over dat al die mensen die passief zelfs actief deel uitmaakte van totalitaire regimes op zich helemaal niet zulke misdadigers zijn, de beste bedoelingen erop na houden, alleen niet altijd voor iedereen dezelfde. Ik dacht toen of dit ook niet geld voor nog veel meer, voor hen die ivm met een misdaad of wat achter gaas zitten.
  Tja, misschien waren ook hun bedoelingen niet zo slecht, pakte het hier of daar alleen wat onhandig uit. Misschien ook, dat als de slachtoffers hen als goedwillend hadden kunnen aanzien, ze zelf ook wat beter af zouden geweest.
  En misschien gaat dit ook op voor dat spuitje.. Als we er het positieve van zien, dat het dan ook beter uitvalt. En dat zij die betwisten dat de al 24 000 doden in Europa na de prik zo veel zijn, zij de dood van hen misschien de plaats beter dan ik hebben kunnen teruggeven…

 2. Het is zo besmettelijk als wat, elke dag zijn er nieuwe varianten, groepsimmuniteit zal nooit worden bereikt en er is geen vaccin tegen gewassen. De coronataal muteert sneller dan het coronavirus zelf en heeft diepe sporen getrokken in ons vocabulaire.🗣

 3. Blij dat Desmet vertelt dat de kwaliteit van de wetenschap zo sterk gedaald is,
  want dat gevoel heb ik al jaren.
  Ik denk dat het komt door de terreur van links activisme op universiteiten in de westerse wereld.
  ik ben begin jaren 70 van natuurkunde in Groningen gevlucht omdat de hele stad vergiftigt was door activisme met een treurig laag intellectueel niveau.
  Tegenwoordig heet het 'groupthink is poopthink'.

 4. De keizer heeft geen kleren aan. De graaiers rondom de regime houden hun bek dicht.
  Waarheidsvinding voor de bevolking willen ze niet. Coronabeleid is een stinkende kadaver hangende aan de regime. Elk gezond denkende persoon die betoogt om de kadaver te begraven wordt weggezet als een wappie.
  Lang leve de wappies. De extreem naïve schapen lopen de afgrond in geen één die aan de noodrem trekt.

 5. "alles geboren heeft dus een begin en dus ook een eind". maar de geest die zegt ik ben is tijdloos hier nu en dat manifesteerd als al dit inclusief de duivel.. (::) mensen zijn niet van nature onzeker, maar, wanneer wij als personen [dus: ego] identificeren komen onze emoties z.a onzekerheid in leven..

 6. nee, het gaat steeds opnieuw over mensen die verslaafd gedomineerd worden door hun ego-satanisch geprogrammeerd-verstand.. (::) Bedankt hier voor en mevr. Jakobien Huisman zou eens met Mevr. Vadana Shiva moeten praten ..

 7. Mensen in angst jagen door middel van een griep en met ongefundeerde maatregelen iedereen in de stress duwen, expirimentele mrna injecties opdringen, dit alles is uitermate slecht voor de volksgezondheid en uiteindelijk een vorm van genocide.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *