"Wat als?" Hoe de overheid altijd gelijk krijgt…

“Wat als je bij alles wat tegelijk gebeurt.. ook echt denkt dat het één de oorzaak van het ander is?”

Die vraag stelt mediastrateeg en corona-maatregelen-skepticus Stefan Noordhoek in een korte en leerzame video.

“Wat als het licht aan doen, de zon doet ondergaan? Wat als met z’n allen onze zwembroekjes en bikini’s aandoen, de zomer veroorzaakt? Wat als lockdowns, niet-medische mondkapjes dragen en winkelwagentjes poetsen ‘het virus eronder krijgt’?”, gaat Noordhoek verder…

“Het voorbeeld van de ijsjes en de haaienbeten is even flauw als bekend. Maar wel heel terecht. Kijk je naar het grafiekje waar deze twee gebeurtenissen per maand zijn weergegeven dan lijkt de samenhang helder. Maar om — dus — te concluderen dat het een het ander veroorzaakt is, om het vriendelijk te stellen, niet heel slim”.

“IJsjes veroorzaken geen haaien aanvallen. En haaienbeten veroorzaken geen ijsverkoop. Maar een mooie zonnige dag veroorzaakt natuurlijk wél dat mensen ijsjes kopen en lekker naar het strand gaan. En alleen als mensen in zee zwemmen kunnen ze überhaupt worden aangevallen door haaien. Simpel. Toch? Is het ook”.

“Maar kennelijk niet voor veel van onze regeringen en hun experts. Zo blijft Hugo de Jonge maar volhouden dat ‘we het virus er in april samen onder hebben gekregen, door ons aan de maatregelen te houden’. Hugo vergeet erbij te zeggen dat het sterk seizoensafhankelijke coronavirus elk jaar in het voorjaar verdwijnt”.

“Daarbij. Deze vrolijke conclusies worden alleen getrokken als de grafiekjes toevallig eens samenvallen met de opgelegde maatregelen. In alle andere gevallen komt de stijging van het aantal ‘besmettingen’ dan opeens niet door de maatregelen, maar doordat men zich niet genoeg aan maatregelen zou hebben gehouden. Of omdat de maatregelen juist ‘erger hebben voorkomen’. Dat wordt dan de ‘preventie-paradox’ genoemd. Ik spel preventie-paradox, best een lastig woord, net even anders: t-u-n-n-e-l-visie, oftewel ‘tunnelvisie’. En in die tunnel heet elk probleem ‘besmetting’ of ‘verspreiding’ en elke oplossing ‘maatregel’ en ‘grondrechtenbeperking’ of vaccin”.

“In serieuze wetenschap wordt natuurlijk wel degelijk onderscheid gemaakt tussen iets wat tegelijkertijd gebeurt en iets wat de oorzaak is van iets anders. Tussen correlatie en causatie.
Maar om dat verschil te kunnen bepalen moet je kritisch zijn, onafhankelijk open staan voor andere denkwijzen. Eigenschappen die onze regeringen en hun experts op dit moment ook keihard in quarantaine hebben gedaan, lijkt”.

“Want vooralsnog is een belangrijk deel van de wereld keihard bezig de ijsverkoop te verbieden om daarmee aan de dodelijke kaken van de haai te ontsnappen. Dat gaat natuurlijk precies niks opleveren”.

“Helaas is de schade van de corona-maatregelen echter oneindig groter dan het verbieden van ijsjes. Zou je het willen weten als de maatregelen alleen al voor de gezondheid van alle Nederlanders meer schade zou veroorzaken als dat het nu mogelijk aan gezondheidswinst oplevert? Zou je die afweging willen maken?”, besluit Stefan Noordhoek de video.

Binnenkort komt Stefan met meer van dit soort korte video’s waarin hij met beeldende metaforen de choas en verwarring probeert behapbaar te maken.

Dit is de link naar het Blog van Stefan Noordhoek:

https://stefannoordhoek.medium.com.

Mocht je Stefan willen bereiken voor werk gerelateerde vragen rondom zijn media strategische activiteiten dan kan dat via: http://www.zzesto.com.

Help BLCKBX groeien:

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op https://blckbx.tv

16 reacties

 1. De overheid heeft een geoliede propagandamachine opgetuigd. Alle Radio en TV-zenders, presentatoren, nieuwslezers, dj's , gasten, toevallige bellers.. en alle kranten en tijdschriften.. allemaal onderdeel van de Kajsa Goebbels propagandamachine. Alle media zijn overigens in handen van 7 eigenaren.. alleen dat al geeft te denken. Alternatieve media zijn de enige informatiebron waar objectiviteit mogelijk kan zijn.

 2. Dankzij de maatregelen heeft meer dan 99,9 % het virus overleefd. Met het vaccin gaan we richting de 100% (statistisch)

 3. Hele regering + pvda wegstemmen. Nog nooit in mijn leven gedacht dat ik door zulke idioten zou worden geregeerd. Ze zijn rijp voor een sessie bij de psycholoog.

 4. Mensen krijgen eindelijk door dat we systematisch worden gehypnotiseerd. Bovendien maken al die absurde maatregelen mensen ook wakker uit die roes van oppervlakkig materialisme, en de definitie van geluk wordt terecht in vraag gesteld. Dit is zijn tijden om na te denken over dingen die er echt toen. Om stil te staan bij existentiële levensvragen. En ook, juist nu we uit elkaar gedreven worden, bij ons als samenleving. Wat ons verbindt en verenigt.
  https://www.youtube.com/watch?v=NRGRZcm1tlQ&feature=youtu.be&ab_channel=hladinisakti
  Prabhupadabooks . com

 5. Een oproepsignaal wat rechtdoet aan de samenleving maar helaas de mensen om mij heen zijn nog steeds van mening
  Dat het nog heel gevaarlijk is wanneer worden ze echt wakker

 6. GENIAAL,WE REDDEN DE OUDJES EN VERNIETIGEN DE JEUGD EN TOEKOMST VAN ONZE KINDEREN.IK BEN 64 MET HART PROBLEMEN, MAAR IK WIL VOOR DIE PRYS NIET GEREDT WORDEN.IK HOOP DAT U KINDEREN U OOIT KUNNEN VERGEVEN VOOR U LAFHEID.TREURIG

 7. ZONDER MAATREGELEN VERDWYNT HET VIRUS OOK ROND APRIL EN KOMT TERUG IN OCTOBER.JAAR IN JAAR UIT.OUDERS VAN VANDAAG ZYN ALLEMAAL LAFAARDS EN VERKWANSELEN DE VRYHEID EN TOEKOMST VAN HUN KINDEREN.IK HOOP DAT DE KINDEREN DE LAFHEID VAN HUN OUDERS OOIT KUNNEN VERGEVEN.

 8. Ik heb dat wel een keer gehad, dat ik binnen het licht aan deed toen het buiten flitste. Heel gek, maar toch ook causaal omdat het door het onweer donker was op klaarlichte dag.
  Al had het niks met een zo opvallende timing te maken.

 9. Snuivertje en pinokkio hebben helemaal geen tunnelvisie.
  Alles verloopt precies volgens het plan van hun meesters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *