Waarom zou je het coronavaccin nemen als je gezond bent?

Je voelt je fit, bent nooit ziek of hebt voor zover je weet een goed werkend afweersysteem. Waarom zou je dan het #coronavaccin nemen? Het was één van de meestgestelde vragen n.a.v onze vorige video over het coronavaccin: https://www.youtube.com/watch?v=nWC0loLNd4k
Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) geeft jullie het antwoord.

Meer wetenschap? Check:

Podcast op Spotify ► https://open.spotify.com/show/0z2ydI7p9BA6wxFiq8U0lF?si=ty6sDj2XQoOoBj8IKKxAXw
Podcast op iTunes ► https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-universiteit-van-nederland-podcast/id1385505692?mt=2
Onze website! ► http://www.universiteitvannederland.nl/
Instagram ►https://www.instagram.com/UniversiteitNL
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitNL
Facebook ► https://www.facebook.com/UniversiteitvanNederland

Voor niet-commercieel gebruik is het toegestaan om fragmenten (mits context behouden) te gebruiken. Bij twijfel, mail ons op info@universiteitvannederland.nl

Over de Universiteit van Nederland:
We zijn een stichting met een volledig onafhankelijke redactie. Onze missie is simpel: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Regels voor reacties
Wil je reageren op onze video’s? Leuk, we horen graag van je! Er zijn wel een paar regels:
– Schelden is niet toegestaan, net als discriminerende of racistische uitspraken.
– Geen negatieve opmerkingen over de spreker. Onze wetenschappers doen vrijwillig mee aan onze video’s, laten we het leuk houden voor hen!
– Links naar andere pagina’s, kanalen of websites zijn niet toegestaan, tenzij het wetenschappelijke artikelen of nieuwsberichten zijn.
– Geen onwaarheden of onduidelijke berichten.

23 reacties

 1. inmiddels 18000 doden NA vaccinatie alleen al in europa, tevens meer dan 1 miljoen bijwerkingen waarvan een groot aantal chronisch, permanent invaliderend, bloedklonters, verlammingen, etc….

  maar toch fijn hoor, dat deze experimentele gen therapie die loopt tot einde 2023, zo "veilig" is verklaard, zelfs door een universiteit.

  wat betaald dat nou ?
  ben benieuwd wanneer deze reactie gegumd wordt….

 2. Wat een enorme minachting voor de NATUUR. We zijn inmiddels zover dat de het klimaat CODE ROOD is. Dus we worden door de NATUUR al geholpen. Deze epedimie is peanuts als de NATUUR pas echt haar opruimwerk moet gaan doen.

 3. wat is de definitie van een pandemie, en klopt dit >? hoeveel mensen gaan er dood aan luchtvervuiling en is dit ook een pandemie ? wat voor alternatieven zijn er om dit op lange termijn te voorkomen ? heeft het iets te maken met de nederlandse intensieve veehouderij ? etc

 4. Gezond leven (zoals anderen schetsen) en zorgen voor voldoende Vitamine A (zie hieronder) en Vitamine D.
  Zie https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7481114/: een degelijke studie die aantoont dat een ernstig tekort aan Vitamine A leidt tot een ontspoord immuunsysteem, multi-organ ontstekingen en dus zeer ernstige klachten. Niemand heeft het hier over, terwijl Vitamine A tekorten veel voorkomen. Ook heeft Vitamine A een positieve invloed op de slijmvliezen (de 1e verdedigingslinie).

 5. Ik mag van mijn vriendin niet een vaccin nemen, anders gaat ze bij me weg… Corona heeft in ons gezin voor een tweedeling gezorgd! Mijn vriendin is niet zo slim en denkt dat er nanochips in het corona vaccin zitten, die door middel van 5G DNA kunnen wijzigen… Gelukkig ben ik wel slim en geloof niet in die rare complotten! Voorlopig ben ik nog niet aan de beurt om gevaccineerd te worden, maar als het zo ver is, weet ik bijna zeker dat ik mijn vriendin niet kwijt wil en zal ik het toch niet nemen…

 6. Dus als ik het goed begrijp dekt het vaccin je niet volledig. En je kan het nog steeds verspreiden. Maar als je dan toch ziek wordt, dan word je minder ziek? En dat is argument om het vaccin toch te nemen?
  terwijl voor gezonde mensen covid-19 een paar dagen koorts betekend (En een paar pechvogels krijgen long covid).

  Er wordt steeds gezegd dat het vaccin de enige uitweg is uit deze crises. Maar ook dat een nieuwe mutatie het vaccin kan omzeilen. Wat is dan nog het perspectief om te wachten op vaccins voordat social distancing stopt?

 7. Ik heb zo juist een chemotherapie aangevraagd.
  Ik ben gezond en heb geen uitgezaaide kanker. Maar na het zien van dit filmpje kan je maar niet al te zeker zijn.

 8. Zo denk ik ook… Ik ben gezond, ik eet gezond en denk gezond. Ik ben bijna 79….en nooit ziek! Ik eet geen vlees…. ik doe elke morgen yoga… eern paar keer per week doe ik een flinke wandeling…

 9. Er worden zoveel metaforen gebruikt bij Uni van Nederland, dat ik niet meer weet waar men het over heeft….soldaten en tanks, spuiten die vanzelf injecteren….huh ?

 10. Waarom niet de clinical trial afwachten (2023)? Jammer dat dit kanaal een experimenteel vaccin promoot. Deel dan ook mee dat mensen vrijwillig deelnemen aan een Gen therapie experiment.

 11. Ook hier verkeerde voorlichting, wat al begint bij het feit dat deze vaccins niet werken met een afgezwakt deel van het virus, maar dat dit een geheel nieuwe methode is dat werkt met RNA. Dit is een geheel andere werkwijze in het lichaam die bij mensen nog nooit eerder op deze manier is toegepast en daarom dus ook nog nooit is onderzocht.

 12. Gentherapie is geen klassiek vaccin. Ik neem het risico wel zonder die spuit. De kans dat ik het krijg is net zo groot als de hoofdprijs winnen in de loterij 😉 Trouwens, dood gaan we allemaal en wie weet hoe leuk het is aan gene zijde 😜Maarrrr, vertel eens over de bijwerkingen. Waarom horen we dáár niets over in het nieuws? Berichten over sterfgevallen onder ouderen na vaccinatie tegen COVID blijven de kop opsteken. Hoe zit het met de 34 miskramen en vroeggeboorten
  , 917 anafylactische reacties ( 70% Pfizer-vaccin, 30% Moderna) Verlamming van Bell (Pfizer 75%, Moderna 25%)? Ik ben benieuwd of deze reactie blijft staan? Wat als er geen virussen en bacteriën meer mogen bestaan? Dan bestaan wij ook niet meer want wij dragen sowieso altijd virussen en bacteriën bij ons.

 13. Is het echte onafhankelijke wetenschap of betaalde wetenschap met belangen. Dan kun je wel vermelden dat onderzoek onafhankelijk gebeurd maar dit kan gewoon niet. Voor onderzoek heb je geldschieters nodig en dan heb je altijd een belang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *