Veel Nederlanders dreigen gekort te worden op hun pensioen: 'Hangt al een tijdje in de lucht'

De twee grootste Nederlandse pensioenfondsen, ABP en PFZW, vrezen dat ze de pensioenen volgend jaar moeten verlagen. Hun financiĆ«le positie die eerder dit jaar een flinke klap kreeg door de coronacrisis, is nog steeds niet voldoende hersteld. “De lage rente blijft pensioenfondsen toch plagen”, legt FD-journalist Martine Wolzak uit in Goedemorgen Nederland.

Meer van Goedemorgen Nederland van Omroep WNL zien? Dat kan op NPO Start: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/POW_03333061

Ook blij met vrolijk rechts? Steun het goede humeur van WNL. Word nu lid! https://www.steunwnl.tv/nlziet-2020/

12 reacties

  1. Gelukkig kunnen we de tekorten prima compenseren door de EU, ontwikkelingssamenwerking en alle gelukszoekers geen geld meer te geven.. oh wacht..

  2. Geld wat jij jaren hebt gespaard en daar word jij dan op gekort. Ze moeten korten op de uitkeringen van de buitenlanders die hier geen fuck doen.

  3. Wat bedoelen ze met rente? Voor zover ik weet beleggen Pensioen fondsen. En ja als ze foutief beleggen dan maken ze minder winst. Je zou ook het Corona virus nog erbij kunnen halen. Als het echt zo'n killer virus zou zijn dan zouden ouderen bij bosjes moeten neervallen. Maar dat gebeurd schijnbaar niet. Dus ik houd het op slecht management.

  4. En wel levenslang je uit de naad werken, daarna word je nog eens genaaid door de overheid. Met een AOW kan je toch niet rondkomen man..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *