“Toen wist ik…hier klopt iets niet”, vertelt documentairemaker Jakobien Huisman…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind

“Toen wist ik…hier klopt iets niet”, vertelt documentairemaker Jakobien Huisman…

“Van de ene dag op de andere doodgezwegen of ontslagen worden als gerenommeerd wetenschapper, omdat je visie indruist tegen het narratief. Wij wilden laten zien wat dat doet met een mens”, vertelt documentairemaker Jakobien Huisman in een openhartig gesprek met programmamaker Flavio Pasquino.

Ze werkt al meer dan 25 jaar als journalist voor verschillende Vlaamse magazines en kranten, maar daarnaast is ze ook reisreporter, reisorganisator en avonturier pur sang. Zo nam ze twee keer deel aan Expeditie Robinson. Jakobien Huisman is tevens co-auteur van een paar boeken over Andalusië (waaronder “Een jaar in Andalusië”), waar ze inmiddels ook al 13 jaar woont in een prachtige finca. Ze nam samen met haar partner, journalist Alain Grootaers, en cameraman/regisseur Mark Sanders, het initiatief om een 6-delige documentaire serie op te nemen in Andalusië met 6 bekende wetenschappers.

Onder de Spaanse zon

Huisman: “We hebben wetenschappers gekozen die tijdens de coronacrisis in het oog van de storm stonden en die ondanks felle kritiek op hun alternatieve visie op de crisis de rug recht hielden. Zij bleven bij hun, door hun kennis en ervaring onderbouwde, kijk op de situatie en hebben niet gezwegen noch gebogen onder de druk. Maar plotseling mochten ze niet meer meepraten over hun vakgebied. Terwijl ze voordien respect en aanzien genoten werden ze van de ene dag op de andere doodgezwegen of geridiculiseerd, van LinkedIn af gesmeten, soms gebroodroofd en in enkele gevallen zelfs voor moordenaar uitgemaakt. We wilden laten zien hoe dat gaat, hoe zoiets mogelijk is in onze maatschappij.

Monddood

We haalden hen uit het lab, de aula of hun werkruimte, zetten hen figuurlijk even uit de wind en gingen onder de Spaanse zon heel persoonlijk met hen in gesprek, telkens met hun respectieve vakgebied als vertrekpunt. Maar je komt dus ook meer te weten over wie deze mensen precies zijn. Door de mens achter de wetenschapper te laten zien hopen we dat kijkers inzien wat er gebeurt als je wetenschappers monddood maakt. Dat dat het failliet van de wetenschap betekent. Alle zes portretten samen geven tevens een mooi beeld van hoe de aanpak van de crisis anders had gekund en bieden – hopelijk – ook een soort leidraad voor een toekomstige crisis.”

De serie kent een indrukwekkende cast:

1) Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

3) Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

4) Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

5) Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

Laatstgenoemde raakte goed bevriend met Jakobien Huisman en bood haar na afloop van de opnames een lift, logies en ontbijt aan in zijn huis in Amsterdam. Toen Maurice op de bank als toeschouwer de uitzending leek te gaan bijwonen, kreeg Flavio de geest om ook hem aan tafel uit te nodigen. “Hij was immers een hoofdrolspeler in de reeks en dan is het een buitenkans om hem te vragen naar zijn ervaringen in het zonnige Andalusië”, aldus Pasquino.

Release

De release van de documentaire-reeks is voorzien op 3 september 2021 en daarna volgt iedere week een nieuwe episode. BLCKBX mag deze serie exclusief distribueren. “En daar zijn we trots op,” vertelt Flavio Pasquino.

Drs. Brokken

De eerste uitzending zal draaien rond gezondheidswetenschapper Drs. Sam Brokken die in 2020 onder de noemer ‘De Omgekeerde Lockdown’ een brandbrief schreef waar duizenden wetenschappers hun naam onder zetten. Helaas kostte een later interview in het politieke VRT-programma “De 7e Dag” Brokken zijn baan, want kort na dit amper twee minuten durende interview werd hij ontslagen als lector Gezondheidswetenschappen aan de Pius X Hogeschool in Hasselt. Een drama waar hij in de documentaire onder andere over vertelt.

Tegenwind.TV

Om de serie te realiseren hebben Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders een website opgezet “Tegenwind.TV”, waar alle informatie rondom het project is te vinden. Zo ook mogelijkheden om te doneren voor een vervolgreeks met internationale namen die al gepland staat. Wil je een bijdrage leveren aan hun bijzondere productie, ga dan naar deze pagina:

https://www.tegenwind.tv/doneer

Wil je op de hoogte blijven van BCKBX nieuws?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren aan BLCKBX kan via https://blckbx.tv/doneren

28 reacties

 1. Diegenen die zonder corona vaccin door het leven willen gaan worden gecriminaliseerd door farma en politiek voor het menselijk recht op vrijheid, en onaantastbaarheid van eigen lichaam.

 2. Diegenen die zonder mondkap door het leven willen gaan worden gecriminaliseerd door farma en politiek voor het menselijk recht op frisse lucht.

 3. Mijn vader zei vroeger altijd ; De politiek is niet te vertrouwen!

  Hij had EN heeft nog steeds gelijk!!

  Politiek mensjes zijn by far de grootse leugenaars en de meest doortrapte gladjakkers van ieder land! Wij zitten opgescheept met een incompetent demissionair clubje randdebielen die maar niet willen werken voor ons, het volk!
  Kaag doet ff lekker een rondje middenoosten met de Taliban terwijl ze ook gewoon had kunnen zeggen ; eigen land en eigen volk gaan nu gewoon voor, we hebben er nl een grote teringzooi van gemaakt!!

  In plaats van dat ze weer een zooitje puin en vluchtelingen binnenhalen! Help verdomme eerst je eigen mensen uit de armoe of aan een huis!! 😡😡😡😡

  Maar Kaag niet hoor, Rutte natuurlijk ook niet! Strondziek word je van die Haagse labiliteit 🤮🤮

 4. Er is wetgeving onderweg waar je geen kritiek meer mag hebben op de overheid en de (pseudo) wetenschappers met hun klimaat onzin.
  Alleen de staatszenders en bepaalde media zullen volmacht hebben het nieuws te brengen. Doe je dat wel dan ben je een misdadiger of terrorist .

 5. waarom bent u positief over meneer de Hond?…wat is daar de reden van?
  David tegen Goliath: Canadees neemt het op tegen de overheid en wint – Alberta laat coronaregels los

  Canada 4 augustus 2021

  In de Canadese provincie Alberta komt een einde aan de verplichte quarantaine en testen bij klachten. Dat gebeurde mede dankzij de inspanningen van vrijheidsstrijder Patrick King. Hij nam het op tegen de machtige overheid van Alberta en won.

  King kreeg in december vorig jaar een boete van 1200 dollar wegens het overtreden van de coronaregels. De Canadees vroeg de overheid vervolgens om te bewijzen dat er sprake is van een pandemie en dat Sars-CoV-2 bestaat.

  Ik wist dat ze iets van plan waren

  Hij dagvaardde de gezondheidschef van Alberta, Deena Hinshaw. King werd vervolgens zelf ook gedagvaard door de advocaten van Hinshaw. “Ik wist dat ze iets van plan waren,” zei hij in de Stew Peters Show.

  In de rechtbank zeiden de advocaten van Hinshaw dat King had gevraagd om bewijs dat ze niet konden leveren. Met andere woorden: ze hadden geen bewijs voor het bestaan van Sars-CoV-2 oftewel corona. King zei dat de mond van de stenograaf openviel van verbazing toen dit ter sprake kwam.

  “Nu weten we wat ze ons aandoen. We hebben het zwart op wit. We hebben het bewijs,” zei de Canadese vrijheidsstrijder. In de rechtbank zei hij dat hij mensen gaat leren wat ze moeten doen. We hebben het fundament gelegd voor duizenden rechtszaken.”

  Presentator Stew Peters merkte op: “Dit gaat over het einde van corona. Het virus is nooit geïsoleerd. Het bestaat niet. Je kunt het bestaan ervan niet bewijzen. Je kunt me niet dwingen om iets te doen op basis van iets wat niet bestaat. Geen vaccin, geen mondkapje, geen afstandsregels.”

 6. Als de overheid zo goed wist wat goed voor ons wat hadden we ook geen parlement nodig als oppositie om de regering de controleren………….

 7. Algoritme boost ✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅👟👟👟✅✅✅👟✅✅✅✅👟👟✅✅👟👟✅✅👟👟✅

 8. Hoe komt het toch dat al die mensen zo zongebruind zijn? We hebben in Nederland een bijna zonloze zomer gehad. Zijn zij naar een zonnig land op vakantie geweest? Maw, zijn zij gevaccineerd of hebben zij de PCR-test gedaan?

 9. Prachtig. Dank & Respect naar al deze mensen. Ik kijk uit naar de volgende afleveringen.
  Bedankt Flavio om met ons te delen. Respect

 10. Prachtig dit soort initiatieven! Heel veel zin om deze menselijk humane documentaire reeks te gaan kijken😊
  Zelf een betekenis gegeven aan Wappie😁
  Weldenkend Aanvoelend Persoon
  Prioriteert In Echtheid

 11. Zo gebrainwashed te denken dat de overheid het beste met je voor heeft. De meesten om me heen die dat echt geloven. En gek genoeg zijn het vaker hoogopgeleide. Deze personen zijn geschikt om slaaf te zijn voor Deep State.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *