Reportage Berlijn: "De dag van de demo die niet was", door Sietske Bergsma.

Reportage Berlijn: “De dag van de demo die niet was”, door Sietske Bergsma.

Jurist en journalist Sietske Bergsma ging voor BLCKBX naar Berlijn om verslag te doen van de “verboden” demo, die 1 augustus 2021 zou hebben moeten plaatsvinden. De organisatie “Querdenken” had alle vergunningen rond maar op het laatste moment stak de overheid er toch een stokje voor. De rechtbank weigerde deze week toestemming te geven voor dertien demonstraties tegen de coronamaatregelen, uit angst dat die tot besmettingen zouden leiden. Daarbij werd onder meer aangevoerd dat de demonstranten naar verwachting geen mondkapjes zouden dragen en afstand zouden houden. Het verbod was geheel in lijn met de houding van de overheid naar de querdenken-coronaprotest-organisatie, want de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz maakte 28 juli jl. bekend dat ze personen en groepen uit de Querdenken-beweging officieel in de gaten gaat houden. “De Duitse coronaprotestbeweging delegitimeert de staat”, aldus de Verfassungsschutz.

Hier lees je meer over dit onderwerp: https://duitslandinstituut.nl/artikel/43629/veiligheidsdienst-richt-vizier-op-coronaprotest-beweging-querdenken

Sietske Bergsma trok toch naar Berlijn om juist van het verbod op demonstreren verslag te doen want uit alle windstreken waren demonstranten naar de Oost Duitse stad gereisd en daardoor was de sfeer uiterst gespannen. Een enorme politiemacht ontzenuwde steeds kleine groepjes mensen en er viel zelfs een dode. “Het is voor Duitse begrippen een grote stap om een demo te verbieden want het demonstratierecht staat in het land van Merkel en co hoog in het vaandel, maar dat is nu dus van de baan”, aldus Sietske Bergsma.

Rechtszaak

Sietske Bergsma kwam al eerder in actie voor BLCKBX, bijvoorbeeld bij de LIVE uitzending van de rechtszaak tegen Youtube op 28 juli jl. waarbij ook Wybren van Haga de zaak aanhangig maakte aangezien hem de mond is gesnoerd door de big tech gigant ten tijden van zijn verkiezingscampagne.

VIDEO: https://youtu.be/iaPyqc0V7i0

“Geen vaccin = Kein Schule”

Eerder maakte programmamaker Flavio Pasquino al een uitzending bij BLCKBX met Sietske Bergsma over de wetswijzingen in Duitsland die deze winter de mogelijkheid gaan beiden om kinderen van gezinnen die ongevaccineerd zijn, de schooltoegang te weigeren. Hier onder is de video te bekijken.

VIDEO: https://youtu.be/zKhiZqNKWeQ

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

26 reacties

 1. Dus klagen en schreeuwen dat de ambtenaren zich niet aan de regels houden , en dan zelf gewoon het zelfde doen
  Dan kom je lekker slim over en ook altijd roepen dat journalisten niet te vertrouwen zijn en zelf er eentje heen sturen (hahahahaha)
  Zolang jullie alleen maar gelijk met schelden en mensen met een andere mening aanvallen , val je in mijn ogen al af
  eerst zelf fatsoenlijk doen en het goede voorbeeld geven (is waarschijnlijk ook op google te vinden)

 2. Mooi dit internationale contact , wel volhouden wij allemaal deze zomer . Het is er op of er onder . Hartelijke groet , bedankt .

 3. Waar zijn nu al die zogenaamde verontwaardigde linkse radicalen die zo hard stonden te demonstreren tegen het politieoptreden van George Floyd? Want wat ik hier zie is een stuk verontrustender gezien het hier vooral totaal onschuldige en vreedzame burgers betreft!

 4. Interesting…….Atropatos Safkas Pisgon Palpeltiah Duvdeviah Taphtaphiah Miton Chereb Adrigon Charoite KALI Wali Mesukiel Akteriel Mahakala Bala Bala jojojo Patli Capalatmika Kalabhairava 💜☔

 5. Ich kann nicht mehr vor lachen macht mal bitte auf Deutsche Übersetzung bei 6:12 min
  Da steht ernsthaft "Kann zwei auf dein Arschlicht hauchen yeah"
  Whuut ??🤣

  damit auch die Holländer was zu lachen haben

  Ik kan niet meer lachen, doe een Duitse vertaling om 6:12 min
  Er staat serieus "Kunnen er twee op je kont ademen, ja"
  Hoe kan dat?

  Bedankt voor de lach van de dag
  doei

 6. de 29 zijn we er weer! Ik ben een in Berlijn wonende NLer. kom allemaal! Am 29. geht es wieder los, diesmal noch größer. Bitte kommt alle!

 7. Herkenbaar hoe het er aan toe gaat in Duitsland. Zucht. Zou goed zijn als Blckbx ook engelse ondertiteling kon verzorgen .
  Gave samenwerking.
  Sietske is top !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *