Overlijden De Vries komt hard aan bij nicht Rosleny Magdalena

Het overlijden van Peter R. de Vries is hard aangekomen bij Shulesca de la Croes, de nicht van Rosleny Magdalena. Ze had een dag voor de aanslag op Peter R. De Vries nog telefonisch contact met hem.
Hij zei tegen mij: ‘Shulesca, geef nog niet op er komt gerechtigheid’, vertelt Shulesca de la Croes. 

Het is vijf jaar geleden dat de 28-jarige Rosleny Magdalena is vermoord. Op klaarlichte dag, midden op straat in Holendrecht. Drie jaar ging voorbij zonder dat er een verdachte werd aangehouden voor de moord op Magdalena. In 2019 dook misdaadjournalist Peter R. de Vries  in de zaak om ervoor te zorgen dat er een dader gepakt kon worden. Het was het begin van een goede band tussen De Vries en de nabestaanden van Rosleny Magdalena. “Elk moment dat ik Peter sprak was er nooit een zin dat hij zei: ‘ik geef nu op”’, vertelt Shulesca zichtbaar geëmotioneerd. 

“Een moeder die even haar kind naar school brengt en dan zomaar wordt doodgeknald, dat tart toch je werkelijkheidsbesef? Je gaat ‘s ochtends weg en zegt je kind bij school gedag, ‘tot straks lieverd’, en dat straks komt helemaal niet”, zegt Peter R. de Vries in 2019 tegen AT5/ NH Amsterdam.  Hij denkt dat er ondanks de lange periode na de moord toch nog antwoorden kunnen komen. “Daarom wil ik er ook alles aan doen om iedereen te stimuleren om nog een tandje bij te zetten en meer moeite te doen waardoor de zaak opgelost kan worden. Mijn overtuiging is dat het kan. En dan moet het ook.”

“Peter was de persoon die mij hoop en kracht gaf om door te gaan”, zegt de la Croes. Shulesca zal één zin die Peter R. de Vries tegen haar zei nooit vergeten: “Shulesca, dit zal wel een lange adem worden, maar die wil ik wel samen met jou doen”. Maar opgeven is geen optie.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *