“Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google…

“Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google…

https://www.blckbx.tv/videos/overheid-censureert-zelf

Afgelopen week was de verbazing groot bij de Pieter Kuit van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie toen hij zijn computer opende. Het hele Youtube account was zonder waarschuwingen off line gehaald door Google. Maar de verklaring was nog stuitender;

“We hebben je account van overheidswege opgeschort”.

Ja je leest het goed. “Van overheidswege”. Niet het algoritme noch de WHO guidlines maar de Nederlandse overheid bepaald nu wie mag praten en wie moet zwijgen en dat is onacceptabel in een democratische rechtstaat. Onderstaande afbeelding is het screenshot dat Pieter Kuit maakte van de bewuste mail en die we ook in de uitzending tonen.

In de studio schoven Pieter en Jade Kuit aan van de BPOC, maar ook 2de kamerlid Wybren van Haga en jurist Jeroen Pols. Alle tafelgasten – inclusief programmamaker Flavio Pasquino – hebben al te maken gehad met censuur en het verwijderen van LinkedIN account en Youtube video’s. Maar ook wetenschappers zoals Professor Bob de Wit – die zelf niet aanwezig kon zijn en een video inzond – is van LinkedIN verwijderd en daarmee is een grens bereikt. De BPOC gaat een bodemprocedure starten, Pols voerde al tientallen zaken maar gaat de komende periode door met een mondkapjes zaak en Van Haga spant samen met BLCKBX een kort geding aan tegen Youtube i.v.m. het verwijderen van diverse video’s inclusief de BLCKBX video op 17 maart. Met name deze video is van groot belang omdat het geen “ medisch misleidende info” betrof – waar Youtube zich veelal op beroept – maar een regelrechte aanval op de democratie door tijdens de verkiezingen een volksvertegenwoordiger de mond te snoeren. Destijds maakten we er onderstaande video over.

Verwijderde video: https://youtu.be/M6Fx5wY3RA8

Eerder maakten we met Wybren van Haga al een video over het feit dat hij van LinkedIN was verwijdert en nu is dat dus weer gebeurt en dus gaat Van Haga ook hier stappen tegen ondernemen. Onderstaande video gaat over de eerdere verwijdering van LinkedIN.

USA Senaat neemt stappen tegen Big Tech

Maar er is ook hoop. Afgelopen week kwam het Amerikaanse Senaat met een bijzondere persconferentie. Ze willen het machtsmonopolie van Big Tech aan banden leggen Het monopolie dat de wetenschappelijke discussie en de vrijheid van meningsuiting in het afgelopen jaar heeft gegijzeld en waardoor nog maar 1 waarheid bestaat, de richtlijnen van de WHO en de door de overheid benoemde deskundigen.

In de uitzending tonen we twee fragmenten maar via onderstaande link kun je de integrale livestream zijn van het Amerikaanse Senaat waar zeer interessante dingen worden gezegd.

USA Senaat: https://www.pscp.tv/w/1ypKdgQZgVrxW?t=13m12s

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

https://www.blckbx.tv/nextstep

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

17 reacties

 1. Dat had al veel eerder moeten gebeuren. Met een volksvertegenwoordiging was dit al lang gebeurd. Met een lobbyisten nep parlement is te verwachten dat men laat censureren en knevelen.

 2. Nederland is helaas parlementaire dictatuur, net als veel andere EU landen zoals Duitsland, Frankrijk, België, etc. Deze corona 'crisis' heeft uitstekend laten zien dat wij toch wel in een vorm van dictatuur leven. Bepaalde kritische berichten, kanalen, videos verwijderen zal alleen resulteren in meer en hevigere complot theorieën en het idee dat er iets (de waarheid) verborgen wordt. Maar als je de kritische discussie en houding terugbrengt, dan is er nog ruimte voor verbetering.

 3. nu hoor ik op het nieuws .dat door corona versoepelingen .meer inbraken worden gepleegd.wat is dat voor onzin .die dieven hebben te lang thuis gezeten.en nu met mooi weer gaan ze aan de slag,en ik keur inbraken natuurlijk af.maar geef niet corona de schuld dat er meer word ingebroken .wat n onzin.

 4. Prachtig gesprek en zeer divers , de kern aantasten van basisrecht en basisveiligheid en compleet herkenbaar . Daarbij ook eenzijdig want zoals prof de wit omschrijft in society 4.0 je mag geen feedback meer geven over bestuur welke nota bene voor de inwoners hoort te werken

  Als 3e hebben we niks te maken met supranationale globale instellingen

 5. Belgische premier de CROO heeft 2 of 3 prive bedrijven die werken met internet ip adressen. Hij WERKT ook voor WEF, dat maakt hem zeer bekwaam om al deze sensuur uit te voeren met zijn bedrijfjes. Hij heeft ook deze week verkondigd dat er NOG MEER DESINFORMATIE moet verwijderd worden…………………

 6. Het is niet BigTech. Het is overheid die via BigTech portals de censuur uitvoert.
  Zie de website WinBackFreedom.
  Ze hebben het US govt playbook gevonden, het overheids censurering actieplan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *