Opluchting over vervroegde vaccinaties: ‘Blij dat wij onze mensen in frontlinie kunnen vaccineren’

Zorgmedewerkers krijgen eerder dan verwacht een vaccinatie. Woensdag worden de eerste coronaprikken in Nederland gezet. Ziekenhuisbestuurder Marjolein Tasche van het Franciscus Gasthuis Rotterdam laat in Goedemorgen Nederland weten dat zij kunnen beginnen met vaccineren als de vaccins er zijn. “Hopelijk is dat woensdag al, maar in ieder geval donderdagochtend heel vroeg.”

Meer van Goedemorgen Nederland van Omroep WNL zien? Dat kan op NPO Start: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/POW_03333061

Ook blij met vrolijk rechts? Steun het goede humeur van WNL. Word nu lid!
Ga naar: https://www.steunwnl.tv/nlziet-2020/

29 reacties

 1. Een ander `horror` scenario is dat het `killer` virus vanzelf verdwijnt wat niet de bedoeling kan wezen natuurlijk!
  Een land als bijvoorbeeld Tanzania telt geen coronadoden meer, en bestelde dan ook geen vaccins en vaccineerde dan ook niemand!
  Dat corona vanzelf verdwijnt is natuurlijk niet de bedoeling!

 2. Bij het vaccineren waar je bij de eerste vaccinatie 30% immuniteit hebt
  en bij de tweede vaccinatie 90% is het rendement van de tweede
  vaccinatie 2 maal zo groot, dus is het contraproductief om die tweede
  vaccinatie uit te stellen om dat je bij de tweede vaccinatie een
  rendement van 60% hebt en daardoor de druk op de zorg 2maal minder word,
  dus als je twee vaccins hebt en je zou die verdelen over twee personen
  heb je een rendement van 60% en als je iemand twee keer het vaccin toe
  dient, heb je een rendement van 90%, dus welk idioot heeft nu bedacht om
  te wachten met die tweede vaccinatie.

 3. de medische wetenschap schiet namelijk tekort maar dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk aangezien dat de medische wetenschap georganiseerde misdaad is.want uiteindelijk zijn alle ziektes een verdienmodel voor de Big pharma maffia die letterlijk over lijken gaan om over de rug van zieke onwetende mensen geld te verdienen of beter gezegd bloedgeld.en daarom is medicijnen ook doodsoorzaak nummer 3 gezien de bijwerkingen en dat het slechts symptoombestrijding is.en als ze de vaccinatieagenda doordrukken dan word het waarschijnlijk doodsoorzaak nummer 1 als men massaal gaan sterven door de bijwerkingen van vaccins of vaccinatieschade oplopen dat men ernstig gehandicapt kan worden.dus waarschijnlijk gaat die vaccins meer slachtoffers maken dan het corona zelf.en als men weet wat voor giftige ingrediënten die vaccins bevat dan zal niemand zich meer laten vaccineren en misleiden door de farmaceutische leugenachtige propaganda.kortom die vaccins zijn niet bedoeld om de mensheid beter te maken maar om de kassa te vullen van de corrupte big parma net zoals giftige symptoombestrijdende medicijnen waar ook miljarden aan word verdiend

 4. ——————————————————

  Al die opmerkingen over het wel of niet op de IC terecht (mogen)komen of daar moeten gaan meelopen is puur egoïstisch gedachtengoed van kortzichtige mensen die onder "hypnose" van het systeem verkeren.

  Durf eens uw ogen te openen en verder dan de situatie in ons piepkleine landje te kijken.

  Deze hedendaagse Holocaust gaat alleen al tientallen miljoenen hongerdoden opleveren doordat voedselstromen over de hele wereld tot stilstand komen en veel landen stoppen met voedsel exporteren vanwege ontstane tekorten in eigen land door de restricties in het voedseltransport.

  En dan heb ik het nog niet eens over de overige schade die de maatregelen aanrichten, de verborgen doden door de afgeschaalde zorg, de zelfmoorden door het ontbreken van perspectief en door financiële problemen veroorzaakt door de maatregelen.

  We hebben het hier wereldwijd over MEER DAN EEN MILJOEN ZELFMOORDEN IN 2020!

  En u blijft maar neuzelen over wie wel of niet op die zielige 1500 IC bedjes mogen liggen en dat de tegenstanders van de Coronamaatregelen maar eens op de IC moeten meelopen.

  U moet zich gewoon schamen in plaats van met dat betuttelende vingertje van u naar andersdenkenden te wijzen!

  Via enkele van de talloze artikelen in de Spoedwet(dat zijn in totaal 400 pagina's aan wetswijzigingen) kunnen ze elk van de artikelen van de grondwet met het grootste gemak opzij schuiven.

  Zie de mondkapjesplicht die artikelen 1, 10 en 11 van de grondwet schendt.

  Maar ook de Code van Neurenberg word geschonden waarin staat dat niemand zonder zijn toestemming deel mag worden gemaakt van een medisch experiment.
  De mondkapjes zijn een experiment namelijk.

  Verder schendt de spoedwet meerdere artikelen van de Rechten van de Mens.

  De onderlinge respectloosheid en verdeeldheid is gewoon een bewust resultaat van het systeem.

  Het systeem hanteert het Verdeel-en-heers principe.

  Het systeem heeft het volk in twee kampen verdeelt en nu bestrijden we elkaar in plaats van dat we samen het systeem bestrijden dat onze basis vrijheden ontneemt, de Rechten van de Mens schendt, met de Spoedwet in de hand onze grondwetten opzij schuift en de Code van Neurenberg schendt.

  Wij doen dus precies waartoe het systeem het ons aanzet:

  Onderlinge verdeeldheid genereren wat tot haatdragendheid leid.

  Maar helaas durven maar weinig mensen dit onder ogen te zien.

  In Duitsland staat men op het punt de tegenstanders van de Coronamaatregelen te gaan bestempelen als zijnde staatsgevaarlijk en zodoende gaan ze worden beschouwd als terroristen en op die basis kan het systeem de geheime dienst op de strijders voor de vrijheid afsturen.

  Maar owee als iemand de vergelijking maakt tussen (aanloop naar) de tweede wereldoorlog en de situatie waar we nu door het systeem in zijn gemanoeuvreerd.

  ——————————————————

 5. Wat krijgen die mensen een spijt als ze zich laten vaccineren.
  Mensen wordt toch eens wakker.
  Agenda 2030
  Bill Gates schreeuwt het van de daken met een grote glimlach! Depopulatie wereld bevolking!
  Er is geen terug naar NORMAAL
  Vaccinatie=Genocide.

 6. Al die schreeuwers die zich niet willen laten vaccineren hadden er helemaal geen problemen mee toen ze weer eens naar een ver land gingen met gezin op vakantie, en daarom even langs gingen bij de “tropen poli” om het hele gezin te laten inenten tegen tropische ziektes.
  Stel je voor dat je niet meer het vliegtuig in mag zonder vaccinatie paspoort, dan zou opeens iedereen zich laten vaccineren want tja we moeten zonodig reizen.
  Hypocriet.

 7. Deel jouw verhaal over vaccinatieschade of deel een ongevaccineerd verhaal
  of spreek je uit als gezondheidsprofessional via @t

  Ongeveer 2 jaar geleden hebben Madeleine uit België & Ramon, elkaar ontmoet omdat zij in dezelfde situatie zaten. Allebei vinden zij medische vrijheid een zeer belangrijke kwestie voor onze kinderen. Zij zijn ouders, zonen, dochters, zusters, broeders en vrienden die dagelijks worstelen met de gevolgen van vaccinaties, variërend van allergieën tot autisme tot auto-immuunziektes tot overlijden.

  "We worden geclassificeerd als gevaar voor de volksgezondheid, gediscrimineerd, afgezonderd en achtervolgd omdat we verdere vaccinaties afwijzen. Wij zijn heel gemotiveerd om de waarheid boven tafel te brengen over hoe onze levens en gezondheid zijn beïnvloed door vaccins. En dat heeft ons in een sneltreinvaart gebracht waar we nu zijn".

  Inmiddels hebben zij een heel @Vaxxed2 NL team om zich heen verzameld, die door Nederland en België touren om kinderen en ouders een stem te geven die vaccinbeschadigd zijn. Deze beweging is uit Amerika overgewaaid en zij zijn trots dat zij hetzelfde kunnen doen met het vuur dat zij in ons hebben. Inmiddels hebben wij een nauwe samenwerking met Amerika.

  Blijf op de hoogte via Telegram @t van alle Miss Natural 🍀 Talk Shows, ontvang positieve 💕 vibes en updates over bewustwording van Eva van Zeeland ✨

  Leef je vanuit angst of vanuit liefde? Maak met mij de reis van je hoofd naar je hart 💕@t

  Wees welkom in mijn besloten Facebook groep @t Miss Natural 🍀 Awakening 🌍 Deze groep is voor iedereen die actief op zoek is naar antwoorden, graag naar het volgende level van bewustwording wil gaan en wil voelen 💛 hoe het is om te vertrouwen op je eigen waarheid. Je kunt hier jouw ervaring delen, elkaar motiveren en vragen stellen en natuurlijk gelijkgestemden ontmoeten!

  🍀 Verbeter je gezondheid en weerstand @t
  🍀 Ontgift je lichaam @t
  🍀 Natuurlijke vruchtbaarheid verbeteren @t
  🍀 Bescherm jezelf tegen straling @t
  🍀 Voedingssupplementen met 20% korting: gebruik code: missnatural bij @t

  The Heart Connectors 💞 @t

  Website: @t
  Facebook: @t
  Instagram: @t
  Telegram: @t

 8. Deze voortdurende lockdown en het effect op de samenleving komt het kabinet bijzonder goed uit. Het kabinet heeft inmiddels gemerkt dat de vaccinatiebereidheid laag is en men werkt er nu heel duidelijk naar toe dat een deel van de mensen nu zal zeggen “laten we maar wél vaccineren, dan zijn we misschien eerder van deze maatregelen af”. We gaan overduidelijk eerst naar “drang” en van daaruit dan weer een stap verder naar “dwang”.

  OPflikkeren met deze in alle haast onder druk van de concurrentie gefabriceerde troep door de bio-tech-maffia. Wéés niét zo’n typisch pretentieuze “kijk-mij-eens-voorop-lopen-hero”. Alles wat én onder tijdsdruk én met voornamelijk commerciële léés: financiële motieven is gemaakt is levensgevaarlijk. Binnen een jaar al zullen wat mensen zich bij hun arts melden met klachten en aandoeningen zoals verkleurende nagels, bulten aan de binnen- en buitenkant van het schedeldak en je kan het zo gek niet bedenken wàt allemaal, maar welke in ieder geval niéuw zullen zijn voor de wetenschap. Je arts zal dan zeggen: “omdat het voor iedereen nieuw is en wij het óók niet weten mag u de aandoening zélf een naam geven”. En als je zo’n pretentieuze “kijk-mij-eens-voorop-lopen-hero” bent maakt dat álles weer goed toch?

 9. ik hoef die gif rotzooi niet in me lijf na wat ik gezien heb bij mij nichtje die namelijk ernstige vaccinatieschade heeft opgelopen toen zij gevaccineerd werd tegen mazelen.want het heeft zoveel schade bij haar aangericht dat zij erdoor verlamd is geraakt en niet meer goed kan leren omdat zij ook nog eens hersenschade heeft opgelopen.dus bij deze zijn jullie gewaarschuwd want het is puur vergif die vaccins

 10. Koppeling aan betalingssysteem

  Een Engelse definitie van stigma, token (‘teken’, ‘bewijs’) geeft hier nog een extra dimensie aan. Van Wikipedia:

  Een token is over het algemeen een reeks cijfers of karakters die geheim is en soms ook uniek. Iemand die in het bezit is van een correct token heeft dit hoogstwaarschijnlijk niet geraden en bewijst daarmee het token te hebben.

  Dit bewijs wordt op twee manieren gebruikt:

  Het token is specifiek aan één persoon (of andere entiteit) uitgegeven en dient ter authenticatie.

  Het geeft het recht om een actie uit te voeren. Het token dient dan als autorisatievoor het uitvoeren van een handeling.

  Een voorbeeld van een persoonlijk token is een pin (persoonlijk identificatienummer), een reeks van vier cijfers die een klant moet onthouden en intikken op een geldautomaat bij het opnemen van geld of bij het aanzetten van de gsm om de simkaart te activeren. De bankautomaat leidt uit de gegevens op de pas af wie de klant zou moeten zijn, en controleert de identiteit van de klant door hem de pincode te vragen.

  Hier zien we dus de koppeling van het ‘teken van het Beest’ aan een betalingssysteem terug (…en] dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam (666) heeft.’ Opb.13:16). ‘Tokens’ worden standaard gebruikt in betaalpassen, creditcards, smartphones, etc.. De eerste testen met geïmplanteerde betaal- en ID-chips zijn al jaren geleden in diverse landen opgestart, waaronder Zweden en de VS.

  Uit ons artikel van 18 april ‘Microsoft patent aanvraag 2020-060606 koppelt menselijk lichaam aan betalingssysteem’: Op 20 juni 2019** heeft Microsoft officieel patent aangevraagd voor een technologie waarmee het menselijk lichaam rechtstreeks wordt gekoppeld aan een digitaal betalingssysteem… Dit patent heeft het registratienummer 2020-060606 meegekregen…. Multimiljardair Bill Gates kondigde op 24 maart in een geruchtmakend interview aan dat de corona pandemie zal leiden tot de invoering van ‘vaccinatie certificaten’, oftewel een vaccinatie paspoort. Zonder de juiste digitale stempels die bewijzen dat u ingeënt bent, zult u vrijwel uitgesloten worden van de samenleving.

  Andere bedrijven die aan ‘666’ verwante technologie ontwikkelen

  Het techbedrijf Digital Angel ontwikkelde GPS en RFID technologie waarmee mensen, dieren en producten kunnen worden gevolgd en geïdentificeerd. Digital Angel, dat in zijn oorspronkelijke logo ‘666’ had verhuld, had tot 12 jaar geleden 49% van VeriChip –het controversiële bedrijf dat geïmplanteerde micro-betaalchips voor mensen ontwierp- in handen. VeriChip had in 2004 al het Canadese eXI Wireless opgekocht (Chi-Xi-Stigma).

  VeriChip fuseerde later met Steel Vault tot PositiveID, dat zich ook gespecialiseerd heeft in methoden om bacteriën en virussen te detecteren, onder andere een ‘real time’ versie van de PCR methode, die wereldwijd wordt toegepast bij het diagnosticeren van het coronavirus. PositiveID is via zijn tak E.N.G. tevens leider op het gebied van voertuigen voor mobiele communicatiesystemen.

  Een ander bedrijf, Somark Innovations, begon met het produceren van onzichtbare RFID tracking-inkt voor het brandmerken van vee. Met Somarks SensaLab systeem worden ’s werelds kleinste volgbare RFID tags in de staarten van muizen en andere knaagdieren geplaatst. Deze piepkleine microchips zijn met een speciale vaccinatienaald in te brengen.

  Onzichtbare geïnjecteerde tattoo, gefinancierd door Bill Gates

  Op 26 december 2019 schreven we het in artikel ‘Onzichtbare geïnjecteerde tattoo ontwikkeld om 100% verplichte vaccinaties af te dwingen’: Iedereen die gevaccineerd wordt krijgt gelijktijdig in de huid een soort onzichtbare tatoeage bestaande uit halfgeleidende kristallen geïnjecteerd, die oplichten bij infrarood licht. Deze kwantum kristallen zijn een ‘brandmerk’ dat laat zien dat de persoon zijn vaccinaties heeft gehad, maar kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals het opslaan van medische gegevens en voor algemene identificatie doeleinden…. Ze worden met high-tech oplosbare micronaalden in je huid gespoten. De technologie is al op ratten en menselijke lijken getest.

  Dit onderzoek van het prestigieuze MIT (Massachusetts Institute of Technology) werd gefinancierd door Bill Gates. En daar hebben we de volgende ‘666’ link, één van de centrale figuren –of beter gezegd: kwade geniën- in het reeds in gang gezette plan/protocol om de hele wereldbevolking te vaccineren en te ‘brandmerken’.

  Samengevat:

  Het ‘teken van het Beest’ staat in de grondtekst niet geschreven als ‘666’, maar als Chi Xi Stigma, en wijst op overtuigende wijze op een merkteken dat met een scherp, puntig voorwerp –als door de beet van een slang- IN de huid wordt ‘geëtst’ of ‘geprikt’, waarna er eventueel ook een zichtbaar onderhuids bewijs (tattoo van kwantum-kristallen?) van vaccinatie zichtbaar wordt.

  Dit teken zal worden gekoppeld aan een wereldwijd ‘bewijs’ van ID en vaccinatie (het EU-vaccinatiepaspoort wat al enkele jaren wordt voorbereid), en later ook aan een wereldwijd betalingssysteem. Iedereen die dit teken weigert, zal niet meer kunnen ‘kopen of verkopen’ = worden uitgesloten van de samenleving.

  Lijkt dit niet heel erg op het systeem dat nu overal ter wereld, met noodwetten, lockdown maatregelen en dagelijks herhaalde uitspraken dat we onze vrijheid pas weer terugkrijgen als er een vaccin is, in de maak is?

  Meer hierover in het hopelijk binnenkort te verschijnen vervolg, waarin u –eveneens op basis van de grondteksten- tevens kunt lezen hoe Lucifer op bijzonder geraffineerde wijze een groot deel van het Westerse christendom heeft weten te misleiden en te verblinden voor de opkomst van ‘het Beest’, door hen wijs te maken dat ze het bovenstaande niet zullen hoeven meemaken.

 11. ‘merkteken’ zal worden aangebracht met de prik van een naald.

  De enkele jaren geleden door een ongeluk om het leven gekomen evangelist David Wilkerson beschreef 46 jaar geleden hoe hij in een visioen had gezien dat het toekomstige ‘teken van het Beest’ een inenting zal zijn met een speciaal soort inkt, waarin digitale informatie over de persoon –zoals bewijs van vaccinaties- zal kunnen worden opgeslagen. Die technologie is inmiddels beschikbaar, zoals we in eerdere artikelen hebben beschreven.

  12 jaar later, in 1986, gaf Wilkerson tijdens een bijeenkomst de volgende profetie: ‘Ik zie een plaag over de wereld komen, waardoor bars, kerken en overheden gesloten zullen worden. De plaag zal (ook) New York treffen, en de stad zoals nooit tevoren op zijn grondvesten doen schudden.’ Verder beschreef hij hoe deze plaag een ontwaken van het ingeslapen christendom zal veroorzaken. Opgemerkt moet worden dat veel – maar niet alle- van Wilkersons eigen uitleggingen van zijn profetieën nooit zijn uitgekomen.

  Het Teken van het Beest wordt IN het lichaam aangebracht

  Het zijn inmiddels niet meer alleen christenen die in de geplande, vermoedelijk verplichte (corona)vaccinaties de vervulling van misschien wel de bekendste Bijbelse profetie zien, die de komst van een wereldwijd systeem beschrijft waarin de mensen in hun hand (arm) of voorhoofd een ‘teken’ zullen krijgen, dat hen voor altijd volgelingen van dat systeem maakt (‘aanbidden’), en daardoor voor eeuwig verloren doet gaan. Bovendien krijgt iedereen die dit teken accepteert eerst een ‘gezwel’ op de plek waar ze zijn geïnjecteerd.

  Helaas hangt een groot deel van het moderne christendom, vooral de ‘volle evangelie’ en ‘pinkster’ tak, een eindtijdvisie aan die bij grondige bestudering van de grondtekst en context niets meer dan een onhoudbare, niet door de Bijbel ondersteunde fantasie is. Het is onmogelijk om de enorme lijst foutieve tekstverklaringen, kromme vertalingen, valse gevolgtrekkingen en ongefundeerde gissingen waar de zogenaamde ‘pre tribulation’ theologie op gebaseerd is, in één artikel te behandelen. Daarom richten we ons eerst op wat op dit moment het meest actueel is: de komst van een eventuele verplichte vaccinatie, en of er Bijbelse aanwijzingen zijn dat zo’n vaccinatie het beruchte ‘Teken van het Beest – 666’ kan zijn.

  ‘En het (beest) maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, [en] dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam (666) heeft.’ (Opb.@)

  ‘En er kwam een boos en kwaadaardig gezwel aan de mensen, die het merkteken van het beest hadden en die zijn beeld aanbaden. ‘(Opb.16:2)

  ‘En de rook van hun pijniging stijgt op in alle eeuwigheden, en zij hebben geen rust, dag en nacht, die het beest en zijn beeld aanbidden, en al wie het merkteken van zijn naam ontvangt. ‘(Opb.@)

  In de meeste Bijbelvertalingen staat dat er een merkteken op het lichaam wordt aangebracht. Dat is echter niet altijd zo geweest. In alle eerdere versies van de Bijbel (tussen 1380 en 1833, inclusief de Wycliffe Bijbel, de Geneefse Bijbel, en niet te vergeten de gezaghebbende King James uit 1611) stond niet op, maar in. Pas in Darby’s Bijbelversie van 1890 werd ‘in’ vervangen door ‘op’.

  Het in de Griekse grondtekst gebruikte woord epi kan zowel met ‘in’ als ‘op’ worden vertaald. Het oorspronkelijke gebruikte ‘in’ lijkt echter logischer, omdat epi ook ‘tot in’, ‘in een plek’ en ‘onder’ of ‘te midden van’ betekent.

  Een ‘kras’, ‘ets’ of ‘prik’

  Het Griekse charagma (‘teken’) betekent letterlijk een ‘kras’ of ‘ets’ (van het werkwoord etsen, wat met een naald gebeurd), ‘gegraveerd’. Charagma is direct verbonden aan charax, wat het beste met ‘het scherpen (scherper maken) van een punt’ kan worden omschreven.

  Hieruit komt het duidelijke beeld naar voren dat het ‘merkteken’ een ‘kras’ of ‘prik’ is, dat met een scherp, puntig voorwerp wordt aangebracht. Dat kan dus heel goed een injectie- of tatoeagenaald zijn. Bovendien kan een eventueel vaccin een nano-trackingchip bevatten, waarmee de al tientallen jaren vaak gehoorde theorie dat het ‘merkteken’ een onder de huid aangebrachte RFID chip zou kunnen zijn, voor een deel correct lijkt te zijn geweest.

  Bovendien werd de term charagma buiten de Bijbel gebruikt om de beet van een slang te omschrijven. Waar kan de scherpe prik van een injectienaald het beste mee worden vergeleken? Met de steek van een wesp, of de beet van een slang.

  Het zal ook veel niet-christenen bekend zijn dat de ‘duivel’ of ‘Satan’ van meet af aan werd omschreven als ‘de slang’ (Genesis, Jesaja 27:1, etc.). In Openbaring 20:2 wordt hij ‘de draak, de oude slang’ genoemd, die ‘macht geeft aan het beest’ (Openbaring 13:4). Een ‘beest’ staat in alle Bijbelse profetieën zonder uitzondering symbool voor een (wereld)rijk, een imperium, en nooit voor slechts één persoon. Dat bespreken we echter uitvoeriger in een vervolgartikel.

  Geen ontsnappen aan de ‘beet van de slang’

  De profeet Amos (@-19) geeft een bijzondere beschrijving van de ‘dag des Heren’ (= de allerlaatste fase van de eindtijd):

  Wee hun, die verlangen naar de dag des Heren! Wat toch zal de dag des Heren voor u zijn? Duisternis is hij, en geen licht! Zoals wanneer iemand vlucht voor een leeuw, en een beer overvalt hem; en hij komt naar huis en leunt met zijn hand aan de muur, en hem bijt een slang! Duisternis zal immers de dag des Heren zijn en geen licht, ja donker en zonder glans.

  De ‘leeuw’ en ‘beer’ staan voor wereldrijken (zie ook o.a. de profeet Daniël), en natuurlijk ook van het allerlaatste rijk, dat van ‘het beest’, dat de kenmerken van zowel leeuw, beer als de andere ‘beesten’ heeft (en daarmee een alomvattend wereldrijk zal zijn, zonder dat het echter één grenzen-loos geheel is). Amos lijkt hiermee aan te geven dat het in de laatste dagen daarom geen zin heeft om een land te ontvluchten, omdat de ‘beet van de slang’ (vaccinatie met nanochip?) onontkoombaar zal zijn. Dit komt erg dicht in de buurt van de vergevorderde plannen om al vanaf eind 2020 de hele wereldbevolking te vaccineren (zie dit artikel van gisteren).

  Chi-Xi-Stigma

  ‘Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.’ (Openbaring @)

  Dit is een van de zeldzame teksten in de Bijbel waar een getal woordelijk is gespeld, in plaats van dat er een numeriek cijfer wordt gebruikt (‘666’). Kijken we naar de Griekse grondtekst, dan staan daar dus NIET drie zessen, maar drie LETTERS: ‘Chi – Xi – Stigma’. De numerieke waarde van deze letters is bij elkaar opgeteld 666 (Chi = 600, Xi = 60, Stigma = 6).

  Stigma* is gebaseerd op het oude Griekse digamma, dat een ‘markering’ (stempel, zegel, litteken e.d.), ‘punt’ en prik’ betekent, en meer algemener een ‘teken’. Het is afkomstig van het werkwoord στίζω, , dat ‘prikken’ betekent, en specifieker wordt omgeschreven als ‘een (merk)teken van een puntig instrument, vaak een teken van eigendom (zoals een brandmerk, een tatoeage, e.d..)’.

  (* Stigma werd pas in latere Griekse teksten vervangen door sigma, maar dat is incorrect. Het gaat te ver om daar nu op in te gaan, maar de vertaal’fout’ werd vermoedelijk opzettelijk gemaakt om de ware betekenis van het ‘teken’ te verhullen.)

  Het woord stigma is ook tot onze eigen taal doorgedrongen. Volgens Van Dale is het ‘een merkteken, brandmerk’. Stigma en charagma komen dus zeer overeen, en wijzen beide op een merkteken dat met een puntig instrument en op basis van de oorspronkelijke Bijbelvertalingen (ook) IN het lichaam wordt aangebracht. (In figuurlijke zin zeggen we dat iemand een ‘stigma’ krijgt opgeplakt (‘stigmatiseren’), wat meestal in ongunstige zin wordt gebruikt.)

  (Merk op dat de vorm van zowel de letter xi als stigma op een opgerichte slang lijken die op het punt staat toe te slaan:)

 12. Het corona virus word ingespoten door middel van het RNA, dus als je nog niet besmet bent met corona, na de vaccinatie wel. De vraag of het veilig is word geen antwoord op gegeven maar omheen gedraaid.
  En er zitten vetbolletjes in, deze zijn abortus foetus. Wat is deze wereld toch ziek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *