NOS Journaal 27-07-2021: Persconferentie NOC-NSF over situatie Nederlandse sporters en corona

Het is de vraag of de zes positief bevonden leden van TeamNL tijdens de vlucht van Amsterdam naar Tokio op 17 juli besmet zijn geraakt. Technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF verklaarde dinsdag in Tokio dat de besmettingen ook op andere plaatsen kunnen zijn gebeurd. “Dat ze besmet zijn geraakt op de vlucht is heel moeilijk te bewijzen”, zei de baas van de Nederlandse topsport.
Bij de Olympische Spelen in Japan zijn tot nu toe zes leden van de Nederlandse ploeg, onder wie drie uit de roeiploeg, positief op corona getest. Zij zitten in quarantaine in Tokio. “Onder slechte omstandigheden”‘, volgens Hendriks.
NOC*NSF maakt zich grote zorgen over de situatie van de vier sporters, de roeicoach en een staflid van de roeiploeg die in quarantaine verblijven. “Die situatie is onacceptabel”, verklaarde Hendriks. NOC*NSF heeft de hulp ingeroepen van de Nederlandse ambassadeur in Japan. “Ze zien geen daglicht, kunnen niet luchten en er zijn problemen met met name het Japanse eten. Ze zitten in kleine hokjes”, verduidelijkte Hendriks.

Bron: NOS

Kijk op https://jurysblog.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *