Niet iedereen denkt hetzelfde over corona en dat leidt tot de nodige spanningen thuis

Een deel van de Nederlanders heeft een compleet andere visie op de coronacrisis. Zo wordt de ernst van het coronavirus volgens hen bijvoorbeeld (door overheid en media) bewust overdreven om een andere agenda door te voeren. Zulke denkbeelden leiden vaak tot conflicten met vrienden, familie en levenspartners die er anders over denken. In sommige gevallen ligt zelfs scheiding op de loer.

Wij gingen in gesprek met familieleden waar coronadenkbeelden thuis tot spanningen hebben geleid.

Wil je weten hoe je er het best mee om kan gaan als jij andere opvattingen hebt dan iemand in je omgeving? In dit artikel spreken we een expert die weet wat moet je doen als je er thuis écht anders over denkt: https://nos.nl/l/2346866

*Angela is een pseudoniem. Omdat de gemoederen in haar familie zo hoog zijn opgelopen, wil ze anoniem blijven.

****************************************************************************
Vond je dit een goed verhaal? Doe dan een duimpje omhoog en abonneer je op dit kanaal.
Wil je elke dag onderzoeksverhalen en achtergronden bij het nieuws? Volg ons dan ook op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwsuur/

#coronavirus #opvattingen #familieruzies

29 reacties

 1. Deze man was er al vroeg bij… hopelijk ontwaakt de rest van de wereld ook op tijd voordat we de controlestaat in gaan met apps en checks.

 2. This comment is for those who want to inform themselves and who need practical advice in order to use self-care at home, as a prevention and treatment both. It's all content from the Dutch selfcare-COVID-19 website Home – Zelfzorg Covid19 (for those understanding Dutch).

  Here's advice about how to improve one's immune system, and keep one's health in good condition:
  "A mild infection often leads to acute deficits which allow the immune system to use extra help properly. In addition, you can use an OTC drug to ward the virus out of your cells.
  Quercetin • 4000mg per day
  Tablet 500mg
  4 tablets, twice a day.

  Ingest i.c.m. vitamin C, zinc and fat (e.g. peanut butter, cheese, sausage).
  Elemental Zinc • 50 mg per day (=500% RDA or RI)
  Zinc connection tablet elementair mg

  per day Orotate 40 (6.4 mg) 7
  Picolonate 22 (22 mg) 2
  Methionine 15 (15 mg) 3
  Gluconate 25 (25 mg) 2
  Glycinate 22.5 (22.5mg) 2
  Citrate 15 (15 mg) 3
  NB Must not be zinc oxide due to poor absorption.

  Vitamin C • 8000 mg per day
  Tablet 500mg
  2 tablets 8 times a day (every 2 hours during the day).

  Vitamin D • 150 µg per day 6000 IU
  Tablet 25 µg
  3 tablets, 2 times a day.

  OTC drug Bromhexine • 24-48 mg per day
  8 mg tablet, 1 tablet 3 times a day or 1 dose of 8 mg / 5ml oral solution, 3 times a day.

  For the elderly, chronically ill, sloppy life style and obese/large people:
  8 mg tablet, 2 tablets 3 times a day or 1 doses 16 mg/10ml drink, 3 times a day".

  Here's part 1 and 2 of a report about Ivermectine and how well it works in the treatment of COVID-19.
  Part 2 reveals the reason why Ivermectine is denied and suppressed:
  @t
  @t

  Reports on Hydroxychloroquine, a remedy that is over half a century old, effective for malaria and other infective diseases,
  such as COVID-19.
  HCQ is effective for COVID-19 when used early: real-time meta analysis of 206 studies (hcqmeta.com)

  08 – Dr. Richard Urso – Hydroxychloroquine, Summary of the Evidence – America's Frontline Doctors – White Coat Summit II (odysee.com)

  This is a call from the American Frontline Doctors to their collegues:
  Oproep van American Frontline Doctors aan collega artsen – Zelfzorg Covid19
  The website of the American Frontline Doctors offers a chance to order HCQ and request advice and ask questions.

  From Swiss Research Sources:
  On the Treatment of Covid-19 – Swiss Policy Research (swprs.org)
  Good health to you, you're far more independent from governmental protocols when you choose/think for yourself 👍🙋‍♀️
  Gezondheid gewenst, je bent onafhankelijk van overheids protocols als je ervoor kiest om voor jezelf te denken.

 3. Het is een wereld wijde genocide ik ben net zo woedend , ik neem geen vaccin toedeloetje , de overheid regering is pleuris .gek

 4. Ik kan mij heel goed inbeelden… ik ben ook gestopt met dit onderwerp op tafel te brengen. Jammer wanten wij – de vrije denkers – proberen alleen maar mensen te intwakken en in te zetten tot het aktief zoeken op informatie, bronnen checken vergelijken luistern naar medische personeel dat oneens is met de officiele lijn. Er is sowieso een rede waarom een bekende dokter of microbioloog zijn reputatie op het spel zet wanneer hij of zij tegen de WHO praat of tegen ilogische maatregelen??? Ik denk dat over het algemern men is grneigd om in zijn hoekje te blijven, rustig om braaf te luisteren maar wat er besluiten wordt door anderen en gewoon mee te volgen. Het vraagt zeker veel moed en kracht om uit dat patroon te stappen. Veel wollem dit gewoonweg niet doen.

 5. Maar Flavio Pasquino zegt hier “straks moet iedereen gevaccineerd worden ook als je niet ziek ben en dat wordt straks als eis gesteld om uit de lockdown te komen”. Destijds vond ik dat belachelijk overtrokken maar nu heeft hij tot nu gelijk gehad helaas. De andere 2 zijn facebook-wappies maar Flavio heeft zich herpakt en serieus onderzocht hoe het zit en meerdere kanten belicht op zijn youtube kanaal Blckbx.

 6. Ik kan het me goed voorstellen die ruzies….op alle fronten zijn wij het ook niet eens…
  Maar onze Zoon en Schoondochter en kleinkinderen zijn het helemaal eens met Rutte. 😢

 7. Best fascinerend deze rapportage: het doet aanvankelijk zijn best om de mensen met afwijkende meningen als wappies en complotters neer te zetten. Maar vervolgens ontmaskert het degenen die het dominante narratief volgen (de 'normaal') als naievelingen die liever niet over dingen nadenken omdat ze er misschien bang van worden of het het ze deprimeert.

 8. ik snap het verhaal maar waarom maken jullie daar ruzie over.al is er een vaccin natuurlijk is daar het probleem niet meteen mee opgelost en eerlijk gezegd had ik al lang verwacht dat er nog een 2e en 3e golf zou komen en die 3e en de 4e komt er ook nog wel

 9. een fijt is dat de wereld naar de klote gaat en iedreen kan en mag zich druk maken met alle respect voor iedereen die werkt of echt waar geen werk meer heeft zondermeer heel sneu.

 10. nemen zoals het komt meer kan je niet doen klaar als iemand een beter idee heeft om de wereld te redden dan zeg het me maar als we allemaal een complot denker zijn dan heeft vast wel iemand een idee om de wereld te redden nietwaar

 11. 0:40 ; moeder is duidelijk wakkerder dan haar dochter. Dochter lijkt domgeleerd/ geïndoctrineerd. en die wetenschappers? dat zijn slechts de wetenschappers die datgene denken wat de regering het beste uitkomt.

 12. Wat een klote volk zeg..ze denken allemaal de waarheid in pacht te hebben.. jullie hebben het allemaal mis…. 🙂
  zoveel informatie hebben jullie niet om een fatsoenlijk analyse te maken… die info zullen jullie ook nooit krijgen…
  Trouwens er bestaan geen feiten.. slechts interpretatie….!!!!

 13. Wat mensen nog steeds niet door hebben, is dat we in een oorlogssituatie terecht gekomen zijn en dat we alreeds in een (internationaal) totalitair regime zijn beland. Alle meningen en gevoelens hierover zijn op dit punt totaal irrelevant geworden. Net zoals de burger in WO2 geen enkele invloed meer had op zijn omstandigheden heeft het ook nu geen enkele zin meer om hier kwaad over te worden. En net zoals tijdens de bezetting in de oorlog zijn onze media en instituties compleet onbetrouwbaar geworden. Het grote verschil met die oorlog is, dat het grootste deel van de burgers niet in staat is hun bezetters te identificeren en dat diegene die ageren tegen deze bezetting de rol van verzetsstrijders aan het opnemen zijn, zonder zich hier ten volle van bewust te zijn (en dus ook niet van de sociale e.a risico's). Vanuit deze context bekeken zal NIETS van wat er de komende tijd nog staat te gebeuren ons mogen verbazen.

  Wat vaccinatie betreft bv, zou het ons niet mogen verbazen dat hier WELDEGELIJK massale ongelukken rond gebeuren (in dat geval zal men hemel en aarde bewegen om de mensen inzichtelijk te maken dat dit aan het virus zelf te wijten is en niet aan de vaccins). Het zou maar net zo goed kunnen dat de voorgestelde vaccins daadwerkelijk volledig betrouwbaar en uitermate effectief blijken te zijn tegen het coronavirus, maar zelfs dan nog zal dat niet betekenen, dat de bezetting daarmee voorbij is. Want paralel met de voorsortering op het 'vaccinsuccesverhaal' bv, duiken er nu alweer allerlei andere verhalen van dreiging op, gaande van allerlei vormen van nog agressievere covidmutaties tot de dreiging van Malaria, dengue, chikungunya… die als gevolg van de klimaatopwarming steeds meer in Europa zullen gaan voorkomen (citaat -Kevin Arien, Tropisch instituut Antwerpen)….

 14. Komt oa dat jij en de mensen die je interviewt mensen misleiden. Het is heel erg wat je doet en ik vind dat het niet klopt…. Maar ja….Je voelt onrecht vanwege toch een overdosis egoïsme Flavio, sorry. Er is niets aan de hand. Een groep mensen die te egoïstisch is om de schade van dit virus te dragen gaan in het verzet. Dat is het enige dat er aan de hand is. Daar komt dan nog de campagne van Trump overheen om herverkozen te worden en wat ontwrichtende informatie van buitenlandse websites zoals Xander nieuws (lijkt Nederlands maar is dat niet) en daar gaan we…. Allemaal in de brainwash en in de woede. Mensen komen er niet uit omdat ze gevangen zitten in het Stockholm Syndroom. Zeggen dat je ernaast zat is heel moeilijk dus blijven ze afhankelijk van hun daders. De mensen die de misinformatie verspreiden. Sterkte voor die mensen, hoop dat ze hier snel uitkomen ❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *