“Mijn mening kostte me mijn baan”, vertelt gezondheidswetenschapper Drs. Sam Brokken…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-sam

“Mijn mening kostte me mijn baan”, vertelt gezondheidswetenschapper Drs. Sam Brokken…

“Op basis van negen maanden wetenschappelijke data blijkt meer en meer dat de huidige maatregelen disproportioneel zijn”, schrijft Drs. Sam Brokken, lector Gezondheidswetenschappen en onderzoeker, in een open brief aan de Belgische regering en expertgroepen. Zijn brief werd ondertekend door meer dan 1.400 professionals uit de medische sector. Het kwam hem duur te staan want na een tv optreden in België waarin hij zijn opvattingen rondom vaccinatie nader toelichtte volgde zijn ontslag.

Deel 1 van de “Tegenwind” docu reeks staat in het licht van Sam Brokken die zijn verhaal in de prachtige Spaanse setting weet te vertellen aan documentairemaker Jakobien Huisman. De Delftse met Belgische tongval haalde 6 gerenommeerde wetenschappers naar Andalucië om met hen over de corona crisis en het impact op hun leven te praten. Brokken werd hard geraakt en verloor dus zijn baan.

De zevende dag

Op 14 februari zat Brokken rond de tafel met onder meer epidemioloog Pierre Van Damme om tijdens de uitzending van ‘De Zevende Dag’ te debatteren over het coronavaccin. Daarin trok hij het vaccinatiebeleid in twijfel. “Of het vaccin werkzaam is of niet, laat ik in het midden, maar ik stel me eerder ethische reflecties. Alles wordt gepropageerd in de richting naar onze vrijheid, maar dan stel ik me wel vragen bij het vaccineren van de populatie onder 60 jaar als we weten dat 98 procent van hen bij besmetting nauwelijks tot geen symptomen vertoont”, zei Brokken tijdens de uitzending. Verder betwijfelde hij ook of vaccinatie verdere besmetting voorkomt.

Lone wolf

Jakobien Huisman bracht Sam Brokken naar een wolfpack en spiegelde hem daar met het gevoel dat hij al lang waarnam in zichzelf.

“Ik heb me het afgelopen jaar vaak een lone wolf gevoeld” vertelde Brokken aan Huisman terwijl hij de pack aanschouwde. “De natuur vertelt ons altijd de weg maar toch luisteren we niet.”

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) 03-09-2021: Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) 10-03-2021: Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

3) 17-03-2021: Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

4) 24-03-2021: Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

5) 01-10-2021: Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) 08-10-2021: Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

Wie is Jakobien Huisman en wat drijft haar?

Daags voor de release van deel met Sam Brokken zond BLCKBX een programma uit waarbij programmamaker Flavio Pasquino de avontuurlijke Jakobien Huisman in de studio interviewde. Zij was in het gezelschap van Maurice de Hond die de 6de en laatste episode zal kleuren. Bekijk hier die uitzending om meer te weten te komen over de maker(s) en de drijfveren.

https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind

Release

De release van de documentaire-reeks is voorzien op 3 september 2021 met als aftrap de episode van Sam Brokken. Daarna volgt iedere week een nieuwe episode. BLCKBX mag deze serie exclusief distribueren en daar zijn we trots op. “Meer en meer talentvolle documentairemakers weten de weg naar ons te vinden en kiezen ons platform als distributie- en promotiepartner omdat we kennelijk een goede reputatie hebben ontwikkeld. Dat is een opsteker waar we trots op zijn,” vertelt Flavio Pasquino.

Tegenwind.TV

Om de serie te realiseren hebben Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders een website opgezet “Tegenwind.TV”, waar alle informatie rondom het project is te vinden. Zo ook mogelijkheden om te doneren voor een vervolgreeks met internationale namen die al gepland staat. Wil je een bijdrage leveren aan hun bijzondere productie, klik dan HIER.

Wil je op de hoogte blijven van BCKBX nieuws?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren aan BLCKBX kan via https://blckbx.tv/doneren

video suggesties voor jou:

25 reacties

 1. (Ook) de belgishe media is zo corrupt als de pest…omgekochte huichelaars..ze krijgen er later nog grote spijt van…geloof me vrij…..

 2. Wat een prachtig eerste deel van de docureeks!!! Het laatste kwartier pakte mij helemaal. De woorden van de wolvenhoeder zorgde voor een paar tranen. Zo herkenbaar en eigen!!! Keep up the good work en tot Ast zondag🙏💪🏻

 3. Wanneer het zover komt dat dit alles niet meer te ontkennen is dan moeten al deze helden die onterecht ontslagen zijn en of waarvan hier smaad en laster voorkomt, de hun geleden schade gaan claimen!

  Ik weet zeker dat heel veel slachtoffers dit zullen gaan doen.

 4. Weer een voorbeeld wat nergens op slaat. De wolven hebben een sterke roedel kultuur met een alfa mannetje aan het hoofd. "Lone wulf" is een uitdrukking die nix te maken heeft met de werkelijke sociale kultuur bij wolven. Komt alleen voor bij zieke verknipte menselijke kulturen. Wappies komen bij wolven niet voor, de natuur ruimt dit soort afwijkingen gewoon op. Hopelijk ook in onze menselijke kultuur!

 5. Het koste je baan….. maar tegen je kleinkinderen kan je later zeggen dat je je best hebt gedaan !
  En zo wil ik ook sterven en niet als een achterlijk of hypocriet schaap !
  Door zich zo onmenselijk te gedragen mogen ze hun – veilig – vaccin ergens bij zichzelf insteken waar nooit het daglicht komt…..

 6. Ik heb nog een oude plasma tv en interviews of filmpjes stream ik altijd dmv chromecast…helaas mis ik op BB een cast icoon. Ik blijf het vragen of deze toegevoegd kan worden…merk nu dat ik wegklik omdat ik geen zin heb om een heel interview op mijn telefoon te bekijken.

 7. Over die wolven: Boaz uit de bijbel was ook zo'n verhaal (zoek het op ook als je niet gelooft!), hij deelde zijn succes met Ruth de arme weduwvvrouw. Ik zou wel willen maar ik heb simpelweg geen tijd om te delen met minderbedeelden en ik vind dat het niet nodig moet zijn als ik ook al 50 procent belasting betaal! Dat geld zou voor de armen moeten zijn maar het gaat naar de elite! Hoe lager de lonen hoe belangrijker je bent in deze samenleving! De wereld is zo scheef! Verdikkeme er moet gecollecteerd worden voor strijd tegen kanker!! Ik betaal toch belasting?! De hoge heren zullen er geen boterham minder voor eten maar de simpele burger kan weer een duit in het zakje doen! Zelfs een blinde ziet dat de wereld fucked up is! Mijn enige advies: zoek Jezus en stel je vertrouwen in Hem, dit aardse is door de duivel een complete ramp (aan het worden)!

 8. Het coronabewijs oftewel toegang voor gevaccineerden en geteste mensen. Nu is inmiddels al tijden bekend dat gevaccineerden gewoon geïnfecteerd raken en gewoon besmettelijk zijn voor anderen en het overdragen. Dat zou dus moeten inhouden dat een ieder, zowel gevaccineerden als niet gevaccineerden , getest zouden moeten zijn voor een Corona bewijs !! Hiermee is de vaccinatie drang van de baan. Ik mis de kritische noot met betrekking tot dit Corona pasje dat dus niet klopt.

 9. Ergste dat je kan verliezen is je gezondheid en je vrijheid, fuck je baan of wat dan ook. Als je ziek wordt dan ben je afgeschreven. Soms heb ik echt geen zin om te vechten, zoveel slapers en je krijgt zoveel shit over je heen. Nee eenzaamheid doet me niks, ik gedij juist erg goed eronder, wel de blindheid en de domheid van mensen, kan er met mijn verstand niet bij.

 10. Het is gewoonweg misdadig om een wereldpopulatie op deze manier te misbruiken voor een experiment waarvan niemand de uitkomst kent op lange termijn en waarvoor elk individu opdraait voor de gevolgen omdat we er "vrijwillig" aan deelnemen om zogezegd de vrijheid die ze ons ontstolen hebben onder valse voorwendsels terug te krijgen. Mooi niet dus, nog steeds dezelfde belachelijke regels na twee spuiten. Laat de 1% superrijken je leven niet bepalen. Iedereen is gemuilkorfd door het grote kapitaal dat steeds maar rijker wordt met deze idioterie.

 11. Mooie en informatieve docu. Dacht eerst even: oei, da's best lang, maar het is goed dat er de tijd voor is genomen. Mooie omgeving ook, waar het opgenomen is.

 12. In 2009 probeerde zij…maar voor een reden was het gefaald.
  2016 probeerde men weer, maar het lukte niet.
  2020…raak.
  Het gaat niet om het virus, het gaat erom ons leven te veranderen "voor goed".
  Wat mij vreselijk irriteerde, niet meer, is dat vele linkse figuren (naive, la la land mentaliteid) het niet kunnen of willen zien, dat men een hele grote groep mensen wil "opruimen"..want er zijn teveel mensen volgens de zogenaamde "eliten".

 13. Supergoeie gast die Sam Brokken, bedankt voor deze docu. Dit geeft het gevoel van een stukje verbinding met diegenen die hun rug recht kunnen houden en zich durven uit te spreken. Toen mijn dochter van 16 zei dat ze zich misschien wel wil laten vaccineren draaide mijn maag zo'n beetje om. Gelukkig zag ze vrij snel in dat vaccineren toch niet zo goed werkt nadat een héél gezin in onze buurt ziek werd ondanks vaccinatie. Allemaal weer snel genezen overigens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *