LIVE 16:00 @mauricedehond & @vincente de routekaart, vaccin info, cijfers, bestuursfale

00:17 Maurice heeft kaartjes voor de Keukenhof kunnen bemachtigen. Voor mensen in Amsterdam zijn er nog een paar plekken beschikbaar.
01:31 Wat vindt hij van het initiatief dat er nu beperkt kaarten beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld dierentuinen en de Keukenhof?
02:54 Over blog op maurice.nl: https://maurice.nl/2021/04/12/risicoanalyse-vooraf-testen-bij-evenementen/
05:30 Maurice over zijn blog van vanochtend. Dat de ziekenhuizen zo vol zijn is gevolg van veel fouten van de regering. https://maurice.nl/2021/04/14/collectief-bestuurlijk-falen/
07:35 Vaccineren in Verenigd Koninkrijk gaat veel sneller dan hier. Had Nederland iets kunnen doen om dit beter te regelen?
12:33 Wat zou een huisarts moeten doen als je ziek bent door corona?
14:05 Vincent filmde zondag bij een motie van afkeuring die is aangeboden aan de Gezondheidsraad. https://www.youtube.com/watch?v=0nOb-7mHKgY
16:38 Kritische vraag van kijker naar aanleiding van opmerking Maurice dat hij zich laat testen om naar de Keukenhof te mogen.
18:19 Wat vindt hij van de verschillende vaccins en mogelijke problemen/bijwerkingen/overlijdens?
21:41 Zou hij zich nu laten vaccineren als het zou kunnen?
23:58 Doen wij het als Nederland nou echt zo slecht met vaccineren?
28:29 Cijfers: wekelijkse update van het aantal gemelde personen met een positieve coronatest-uitslag en het aantal positieve testen.
30:49 Grafieken en staafdiagrammen, uitgesplitst per leeftijdscategorie: het aantal geteste mensen en het percentage positieven.
36:20 Wat is het algemene beeld?
38:43 Texas wordt heel interessant. De gouverneur van Texas heeft de maatregelen vrijwel allemaal losgelaten. Onlangs was er een honkbalwedstrijd met duizenden bezoekers. Wat voor effect zal dit op de cijfers hebben?
40:53 Over een nieuwe blog op de site https://maurice.nl/2021/04/14/zo-misleidt-van-dissel-de-regering-over-het-gevaar-buiten/
46:06 Kunnen alle maatregelen voor evenementen buiten worden losgelaten?
47:39 Waarom wil Van Dissel ons op het verkeerde been zetten? Wat is het probleem met buiten?
49:44 Over het probleem dat de capaciteit van de ziekenhuizen niet is uitgebreid.
51:41 Over de rioleringscijfers.
52:10 Heel interessante grafiek van de GGD-teststraten die duidt op een computerprobleem.
54:16 Totaalgrafiek met de kerncijfers verloop COVID-19 in Nederland.
56:23 Vincent is helemaal klaar met de corona-situatie, heeft Maurice er last van? Hoe voelt hij zich?
01:00:45 Hoeveel procent van de bevolking staat nog achter de coronamaatregelen?
01:02:10 De testsamenleving, blijven we hieraan vastzitten?
01:05:00 Over het budget voor sneltesten.
01:06:02 Vraag van Tools B.V.: je hoort nu alweer dat de Braziliaanse variant in juli gaat spelen. Dus alle vaccinaties hebben geen nut, toch?
01:09:16 Wat vindt hij van de routekaart die het kabinet heeft geïntroduceerd?
01:11:40 Momenteel zijn er drie miljoen mensen in Nederland gevaccineerd. Straks moet je misschien bewijzen dat je gevaccineerd bent, maar hoe zal dat in de praktijk gaan? In Israël is dit nu een grote discussie.
01:15:55 Vraag van Rumberante Producciones: als de gevaccineerde gevacst zijn lopen ze toch geen gevaar? Waarom zou ik me dan moeten vaccineren?
01:18:10 Vincent reageert op opmerking van kijker dat je niet gevaccineerd hoeft te zijn om op reis te gaan.
01:19:14 Vraag van Ingrid Franssen: zijn de testvloeistofstokjes schadelijk?
01:20:33 Hoe een kennis van Maurice de mist in ging met een zelftest.
01:21:30 Vraag van maniplefringe: wat vindt Maurice over de effecten van de vaccinatieprogramma in Chili in vergelijking met Israel?
01:26:28 Vraag van Anja Berkhout Van Zutphen: ik woon in Spanje, waarom lijkt het hier zo goed te gaan en best nog veel kan doen?
01:27:47 Vincent wil van u weten of we teveel op details ingaan? Is dat te diep? Te veel? Wat vinden jullie van de Q&A? Aantal kijkers reageert.
01:28:55 Voorspelling in welke richting de reproductiefactor zich binnenkort zal ontwikkelen.

24 reacties

 1. Nou Maurice. Denk het meer om.een principe kwestie gaat. Israël gaat goed? Weet je ook mensen geen inkomen krijgen bij weigeren?! Het daar al aardig richting control staat gaat? Zelfde geld voor Noord Spanje?En sinds deze week Duitsland

 2. Ik wist niet dat het mogelijk was maaaar!
  Hij zit er toch weer verder naast als in zijn peilingen.
  Voorwaar een prestatie op zich.

 3. Wanneer wordt die van Dissel nu eens opgepakt en opgesloten, en de sleutel heel veeeeer wordt weggegooid…….

 4. Nee…maar……ik bedoel…mijn punt is veel makkelijker…etc…etc. Wat een onzinnige spraakbrij, gekonkel en vooral vooringenomenheid. Luister maar eens goed naar het antwoord van MdH op de vraag waarom hij meedoet aan de testmaatschappij. Is hier nu een statisticus en sociaal geograaf aan het woord? Leven en laten leven maar kom niet aan met deze onzin. Een schrijnend voorbeeld van hypocrisie. Dus…richt je niet te veel op wat mensen zeggen…maar kijk naar wat ze doen.

 5. Oei ik geef toe. Ben best teleurgesteld je meedoet Maurice. Ben als de dood mijn kinderen gelokt worden met evenementen. Gewoonweg omdat het kinderen zijn. Maar van jou wel t laatste verwacht. Zeker omdat je t nooit eens bent. En mocht t toch een control staat worden ( volgens mij zitten wij er al in) vind ik wel je door mee te doen je een soort van goedkeuring geeft

 6. Wat een stompzinnige reakties op het feit dat Maurice zich laat testen. De man heeft als een van de weinige bekende Nederlanders de moed gehad een krachtig tegengeluid te laten horen tegen de algehele stompzinnigheid. Een van de zeer zeldzame mensen die zelf nadenkt en zich totaal niets aantrekt van het gejank van de meute. De man kan wat mij betreft niet meer stuk.

 7. Tja, Edsard Ravelli heeft gezegd dat het geen nut heeft om de luchtvochtigheid omhoog te gooien als je een raam of deur openzet Maurice, in een gesprek met Rico Brouwer oa heeft ie dat gedaan, want dan droogt je luchtvochtigheid op, het gaat dus omlaag. Ventileer gewoon via de roosters in je ramen en afzuig, anders moet je wel heel veel luchtvochtigheid in je huis gaan brengen, kost weer stroom.

 8. Maar Maurice.
  De cijfers van ouderen in Israël gingen omlaag omdat de voorraad mensen met onderliggend leed tijdelijk op was geraakt.
  Je kunt immers maar 1 keer doodgaan.

  Dat heeft echt niets met een vaccin te maken.

  In Nederland zijn tienduizenden mensen alsnog flink ziek geweest van de Coronagriep terwijl zij de inenting al lang hadden gekregen.
  Zelfs in mijn directe omgeving zijn mensen alsnog goed ziek geweest van de Coronagriep terwijl zij het vaccin al hadden gehad.

  Wat ook jammer is dat wordt gepoogd te verzwijgen dat jij na vaccinatie nog steeds gewoon besmettelijk voor anderen bent zodra jij Coronagriep oploopt. Dat jijzelf door vaccinatie geen ziekteverschijnselen hebt heeft daar dus totaal niets mee te maken.
  Je bent en blijft dan immers gewoon besmettelijk voor een ander.

  Tegen mijn oude gevaccineerde vader is verteld dat hij nu mijn jongere en dus nog niet gevaccineerde moeder niet meer kon besmetten.
  De overheid liegt en speelt met levens.

  Ik zou nu toch even heel goed gaan nadenken wat je zegt als je Mark en Hugo heet.
  Zou mij kunnen voorstellen dat er straks zomaar wat nabestaanden bij de fietsenstalling staan voor een indringend gesprekje.

  Dan kom je niet meer weg met “ik heb hier geen actieve herinnering aan”. 😡🤮
  Die mensen komen dan net van een begrafenis. Succes.

  Ik zie onze Mark dan zomaar “HAHAHAHAHA was de cake wel lekker” roepen.
  Of iets als “HAHAHA goeie begrafenis gehad?

  Empathisch vermogen, nul komma nul.
  Deze man heeft werkelijk geen idee waar hij mee bezig is.

  Zolang Mark en Hugo de groepsimmuniteit vertragende maatregelen in stand houden zal het virus nooit onschadelijk worden.
  Door groepsimmuniteit vertragende maatregelen te blijven handhaven kan een virus nooit pieken en blijf je er in tijd langer mee zitten.

  Daardoor meer gelegenheid gecreëerd om mensen met onderliggend te kunnen bereiken.
  Daardoor meer gelegenheid gecreëerd om te kunnen muteren.

  Daardoor meer gelegenheid gecreëerd om meer mensen te kunnen blijven besmetten.
  Daardoor meer onnodige extra doden.

  Daardoor hou je het aantal positief getesten kunstmatig hoog.
  Daardoor blijven al hun groepsimmuniteit vertragende maatregelen gehandhaafd.

  Vicieuze cirkel die per direct doorbroken dient te worden.
  Door per direct alle groepsimmuniteit vertragende maatregelen op te heffen.

  Overigens opmerkelijk dat Mark en Hugo groepsimmuniteit trachten te bereiken door als een dolle te gaan willen vaccineren.
  Terwijl je diezelfde groepsimmuniteit ook Gratis En Sneller bereikt door per direct alle groepsimmuniteit vertragende maatregelen op te heffen.

  Dat het allebei leraren zijn geweest is blijkbaar geen garantie dat zij ook rationele intelligentie bezitten.
  Hoe is het mogelijk dat zulke stoethaspels op zulke posities terecht kunnen komen.
  En vooral, kunnen mogen blijven.

 9. Ik ben volledig overtuigd dat het RIVM lijdt aan tunnelvisie en dat ze – laat staan sociale cohesie- zelfs de volksgezondheid niet optimaal in acht nemen. Maar stel, het is allemaal knulligheid, dan verwacht je dat er in hun redenaties ook stompzinnige positieve cijfers en argumenten tussen zouden zitten. Zoals 'kijk de rioolwatercijfers lopen terug dus stop maar met de maatregelen'. Nee, er is een duidelijke en structurele bias naar interpretatie en uitleg ten faveure van maatregelen. Daarnaast, heel sec bekeken is het veel aannemelijker dat Van Dissel de boel bedondert dan dat hij een omhooggevallen wetenschappelijk onbenul is. Alle aluhoedjes daargelaten, op z'n minst zou je daaruit toch moeten concluderen dat er sprake is van een zekere belangenverstrengeling? Het is en blijft een heel vreemd verhaal en hier moet wat mij betreft grootschalig onderzoek naar gedaan worden. EDIT: oh te vroeg, dit punt kwam deels aan bod.

 10. Jammer Maurice, je bent bezweken voor het verlangen naar een event in ruil voor die testonzin. Buiten ben je veilig, zeg je. Dus dit is inconsistent. Begrijp het wel, maar vind het niet sterk.

 11. Wat leven we toch in een heerlijk land. Alles wordt betaald. Van m’n wiegje tot m’n graf. Een prikkie hier een pilletje daar. We staan al een jaar in de Rutte ruststand en Hugo houd de angst erin om de het medisch industrieel complex te blijven betalen. Of je nou €15k of €150k verdient een verzorgland. Uiteindelijk betaald de €150k toch alles terug. De €150k kinderen gaan gelukkig de hele wereld redden. We betalen al jaren aan CO2 aflaat om met Trimmerfrans en Samson subsidies het grote Energie industrieel complex de mooiste energie oplossing te laten maken. De robotjes komen eraan dus de globale pakjesmannen kunnen binnenkort ook in de ruststand. Wel blijven werken, het moet wel betaald worden.

 12. Hij zal zeker niet gevraagd worden hij weet er teveel van en daar zijn deze stomme dames en heren niet van gediend.

 13. Sorry Maurice, je werkt gewoon mee met het ondersteunen van het regime. Stop daar eens mee of ben je gewoon gecontroleerde opposite?

 14. Zo het RIVM niet ook gewoon weten hoe gevaarlijk een veel te kort getest product kan zijn dat ze daarom de boot een beetje willen afhouden en er daardoor geen spoed achter de prikken zit? Zou zomaar kunnen, zij daar weten nl dondersgoed wat er echt aan de hand is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *