"Let op! Staatstirannie ligt op de loer” zegt Rechtsfilosoof Prof. Herman van Gunsteren.

Note: dit is de eerste video na lange tijd die we weer integraal op YT hebben geplaatst. Dit maakt onderdeel uit van de experimentele fase waarin we zitten t.a.v. www.blckbx.tv/nextstep. We bewegen dus langzaam weg van dit platform maar dat doen we in fases en met de nodige learnings. Onderin lees je meer over onze plannen.

“Let op! Staatstirannie ligt op de loer” zegt Rechtsfilosoof Prof. Herman van Gunsteren.

“Een testsamenleving en verplichte vaccinatie moet de overheid dus niet willen” zei de 80 jarige gast een tafel. Hij is daarmee een ‘oorlogskind’ maar nog steeds staat Emeritus Hoogleraar Politieke Theorieën Herman van Gunsteren strijdbaar in het leven. Hij maakt zich zorgen over de huidige ontwikkelingen en bood spontaan een opiniestuk aan, aan de Volkskrant die op 4 mei verscheen.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/we-mogen-de-wappies-dankbaar-zijn-voor-hun-waarschuwing-tegen-staatstirannie~b523e359/

Een scherp stuk waarin hij de “wappies” dankbaar is voor hun inspanning om de samenleving wakker te schudden en ons te behoeden voor ‘Staatstirannie’.

‘Leven we nog een democratie?” was een vraag die programmamaker Flavio Pasquino aan de hoogbejaarde rechtsfilosoof stelde. “Ja, maar het is opletten nu”, antwoordde Van Gunsteren die lange tijd in Leiden actief was.”Dictatuur is ook in een democratie gepermitteerd, als het maar voor even is. Want in een crisis moet er snel en zonder al te veel overleg geschakeld kunnen worden. Bij de Romeinen gold dat ook maar dan moet de dictator na 1 jaar aftreden.” legt Herman gepassioneerd uit.Op de vraag aan Van Gunsteren wat hij de overheid zou adviseren om in de huidige crisis te doen was hij stellig. “We moeten naar een samenleving die juist floreert door tegenstellingen. Een gezonde democratie gedijt op conflict en ernaar streven dat alle neuzen dezelfde kant op staan is niet wijs. Lastige burgers moeten we omarmen want die helpen om de boel op scherp te zetten. Een testsamenleving en verplichte vaccinatie moet de overheid dus niet willen”

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan altijd!

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

15 reacties

 1. Ik laat mij voorlopig niet inenten hopend dat ik gewoon aan de maatschappij mee mag blijven doen en dat het allemaal met een sisser afloopt. Een geel sterretje zal ik weigeren, anders blijf ik wel thuis.

 2. wereldwijd hebben regetingen de volledige macht naar zich toegetrokken en dat heet tirannie. Het gaat over de heilige drie-eenheid: gezondheid, economie en rechtspraak. Hieraan is gekoppeld het ondergeschikt maken vh individu aan een door de overheid vastgesteld algemeen belang. Tirannie is daarvoor het woord wabt er zijn in dit geval valse voorwendselen gegeven.

 3. Mooie uitzending weer! 👍👍
  Het valt mij op dat er erg veel kritiek is op deze gast. Ik vraag mij dan af, luisteren mensen nog wel in deze tijd? Zijn ze überhaupt nog wel in staat om te luisteren en te analyseren wat iemand nou precies zegt en bedoeld? Het antwoord is steeds minder als ik hier zo de kritieken lees. Want als je GOED luistert dan hoor je dat deze man in de kern niks anders zegt dan gewoon je gezonde verstand gebruiken en ook niet altijd uitgaan van blinde aannames.

 4. “Hoor en wederhoor in het recht” met alle respect, de man is niet op de hoogte met wat er speelt op dit moment.

 5. Beroep; denker. "Iedereen doet het maar ik doe het een beetje beter"
  Graag nog beter dan meneer. Er zit een systeem van geweld achter de ME acties die niet kosher is. Dat is normale denkers zelfs duidelijk. Volgende keer weer beter Flavio!

 6. Wat gaan we er aan doen? Zelfs de parlementariers worden uitgelachen en brutaal en arrogant van repliek gediend. De zogenaamde democratie is allang dood. Ik vertrouw de verkiezingen ook niet meer. De Telegraaf en televisie hebben helaas een ijzeren greep op het merendeel van ons helaas. Volgens mij kan alleen een volksopstand het tij keren.

 7. Jammer, ik vond dit niet één van de sterkste uitzendingen van Flavio, deze man is 80 jaar en absoluut niet wakker over wat er vandaag aan de dag gaande is, deze man gelooft nog heilig in de politiek en dat zij het juiste doen, zo ook met de politierellen, hij denkt dus dat de mensen het zelf hebben uitgelokt. De kop van het kranten artikel doet iets heel anders vermoeden dan wat deze man zegt. Jammer, je kon merken dat deze man geen ander nieuws volgt dan de MSM

 8. Wat heeft hij nu gezegd? Vrij weinig in mijn ogen. Dan kun je wel zeggen dat je overal gaat zitten, maar als je niks zegt heeft dat weinig zin. Nog gevaccineerd ook. Next

 9. Waarschuwen tegen staatstirannie, alsof dat nog niet bestaat , mag ik even het geheugen van slapend Nederland opfrissen, even nog een stukje geschiedenis;
  Ons mooie land, dat z'n “welvaart” vroeger dankte aan verkoop van Gronings aardgas, maar nu aan de EU en de Export, de natte droom van Rutte! Anderhalf jaar geleden voorspelde diens minister van volksgezondheid een alles overstijgende Financiele Ramp, de Vergrijzing. Een halfjaartje later begon de Endlosung, euthanasie op vergrijsden in o.m. verzorgingsinstellingen door Export van

  “humanitaire hulp” naar het overbevolkte China in de vorm van mondkapjes en beademingsapparatuur, in 't geheim geentameerd door de Rutteregering, om meer plaats, huisvesting en financiering te bieden voor 1 miljoen immigranten tijdens Rutte4, de enige groep die er elk jaar op achteruitging waren gepensioneerden, die waren toch zo rijk en verhoogde opbrengst van successierecht is voor dat doel natuurlijk mooi meegenomen en dan hou je het achterlijk kiesvee voor dat je met handenwassen, zonder schudden groepsimmuniteit bereikt, in ons mooie Nederland zou gebruik van mondkapjes het virus alleen verder verspreiden!

  Ja, als sluiten van bejaarden-verzorgingstehuizen en ziekenhuizen nog niet afdoende was, put je uit historische voorbeelden en dan zie je dat de van staatswege georganiseerde euthanasie van het dictatoriale naziregime zeer effectief was, maar die methode kun je als

  moderne dictator natuurlijk niet openlijk invoeren, dan is heel wat indoctrinatie en maskering vereist.

  Geen probleem voor Rutte, als je tijdens Rutte 1, 2 en 3 al zo'n 9 jaat lang de doofpot van de zorgtoeslagfraude gesloten weet te houden met zwartgelakte documenten, die je transparant noemt, dan is zoiets natuurlijk peanuts! Voor het oog van de camera's roep je gewoon dat je niet betrokken was, maak je jouw verdediging compleet met selectief geheugenverlies, treedt eventjes af om vervolgens grijnzend Rutte4 incl. het massa-immigratieprogramma te starten. En die vergrijsden die thuis aan het virus stierven tel je

  niet mee om de cijfers laag te houden, of dat door Corona kwam viel toch niet te bewijzen, ja toch, niet dan?

  Een dictator krijgt het hele volk achter zich als ie een gemeenschappelijke vijand kan creeren, wat alle problemen doet vergeten.

  Rutte is een speciaal soort dictator, hij beschikt over een elastieken geweten, selectief geheugen, manipuleert het kiesvee en de democratie, anders dan Hitler, Stalin, Mao. Pol Pot of Kim met hun oorlogstaal. Hij gebruikt de EU om alles goed te praten en nu krijgt ie zomaar gratis dat virus, precies op tijd en is de redder van Nederland!

  Walgelijk zo'n liegende manipulerende, acterende, eeuwig grijnzende premier met een slaafse regeringskudde in z'n kielzog.

  Weg met die Staatsherder met z'n hele kudde, laat ze oprutten uit de politiek, interneren in strafwerkkamp met heropvoeding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *