Kamer om de tafel met journalisten over persvrijheid: 'Doen al veel, maar kennelijk niet genoeg'

De Tweede Kamer gaat donderdag om de tafel met journalisten en cartoonisten om een beter inzicht te krijgen in de bedreiging van persvrijheid in Nederland. “We willen een keer niet alleen óver journalisten praten, maar ook mét”, zegt VVD-Kamerlid Pim van Strien in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Meer van Goedemorgen Nederland van Omroep WNL zien? Dat kan op NPO Start: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/POW_03333061

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier: https://www.steunwnl.tv/

24 reacties

 1. Er is slechts één omroep die volledige persvrijheid heeft in Nederland, en dat is WNL, de privé propaganda omroep van een voor de VVD.
  De omroep is daarvoor opgericht door VVD, Telegraaf, Elsevier, enz, speciaal om als propaganda middel en spreekbuis te dienen voor het welzijn van de VVD.
  Dat kan gaan van z.g. "ballonnetjes" oplaten (testen hoe de publieke opinie reageert op bepaalde b.v. asociale liberale wetsvoorstellen) tot het "zwart" maken van andere partijen en/of politici.
  De omroep is in feite alleen opgezet om het VVD-electoraat, de midden en hogere inkomens, te lokken.
  Men gaat van soms uiterst grof tot meestal zeer subtiel te werk, om andersdenkenden te intimideren, resp. de grond in te boren.
  Terwijl andere openbare omroepen en mediavormen, dikwijls angstig zijn voor eventuele represaille maatregelen (inkorten van zendtijd enz) van de overheid = regering = kabinet = VVD, hoeft WNL absoluut nergens bang voor te zijn.
  Behorende tot het VVD "apparaat" beschikt de propaganda omroep inmiddels over de meeste zendtijd van allemaal.
  Ook coalitiepartijen of andere "bevriende" instanties kunnen beschikken over deze efficiente propaganda omroep, men hoeft enkel maar even een "tip" te geven aan, b.v. Rutte of andere van de VVD top, en men krijgt bijna direct de gelegenheid voor een afspraak.
  Is het niet erg hypocriet en lachwekkend, om dan juist op dit WNL te gaan discuteren over "persvrijheid"?

 2. Ach guttie toch, krijgen jullie watchdogs en overheidsvazalletjes steeds vaker de toorn van de getergde burger over jullie heen?
  Tip: kots niet enkel staatspropaganda (Covid, klimaatzwendel, genderleugens, blankenracisme) uit maar ga meer aan de kant van de burger staan in plaats van aan de kant van jullie broodheren.

 3. De mainstream media zit in de pocket van corrupte politici. NPO WNL is een propagandamachine voor de overheid. Echte journalistiek is tegenwoordig blckbox en Weltschmerz.

 4. Dit clipje van WNL is een prachtig voorbeeld hoe de publieke omroep de christenen, boeren, FVD en PVV o.a. framen. 🤮

 5. Wanneer er onjuistheden, misleiding en psychologische manipulatie wordt toegepast door zogenaamde journalisten (propagandisten). Dan is het de plicht van de burger om op te treden in een democratische recht staat. Als andere het nalaten👊💪

 6. Het gros van de journalisten zijn de spreekbuis van de politiek. Bovendien worden hun schrijfseltjes, of praatjes 'manipulerend, en meningvormend' weergegeven. Wij zijn alleen gebaat bij de waarheid, en niet bij hun persoonlijke mening of voorkeur.

 7. Journalisten zitten op de schoot van de macht. Zijn een doorgeefluik geworden. Ook deze journalisten zijn straks aan de beurt.

 8. Zie je wel , de pers speelt wel degelijk een rol mbt het uithollen van de Ned,Democratie Het is juist de pers die alle misstanden, gedaan door dit Kabinet (en vorige) heeft gefaciliteerd Buitenlandse kranten berichten uitvoerig dat met name de Ned Pers laakbaar en niet onafhankelijk hun " werk" doen Wij het volk zien en horen dit dagelijks

 9. Kijk hoor hebben ze weer propoganda
  Weer ze lokken het zelfs steeds uit als mensen
  Zeggen dat ze geen interview willen doen en dan nog doorgaan moet je niet raar op kijken dat je klappen krijgt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *