JOYEETA GUPTA: De staat moet duurzaam investeren | HOE VERDER NA CORONA?

Gaan we straks als er een vaccin is terug naar ‘business as usual’ of is deze #pandemie een #kantelpunt, een moment om na te denken over hoe we de wereld na corona willen vormgeven. Volgens Joyeeta Gupta is het belangrijk dat een sterke staat nu duurzaam gaat investeren. Zij ziet het zorgen voor een stabiel klimaat, bescherming van de biodiversiteit bij uitstek als taken van de staat.

#klimaat #corona #JoyeetaGupta
____

Iedereen Verlicht is een programma van de NTR. Persoonlijke verhalen van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het Hindoeïsme, spiritueel bezig houden met het verbeteren van zichzelf en de wereld.

Een reactie

 1. En nu?
  Eind 2019 werd in Wuhang, China een nieuw virus ontdekt: COVID 19 ofterwijl Corona. Op TV zagen we dat mannen in witte pakken hard aan het werk waren om de verspreiding tegen te gaan. Met succes zo leek het even. Wat een ramp, maar gelukkig ver van ons bed. We konden maar even opgelucht ademen, want al snel sloeg het virus om zich heen. Steeds meer landen bleken nu met Corona te maken te hebben, zo ook Nederland. We hebben onze samenleving daarom beetje bij beetje zien veranderen. Inmiddels zijn we een 1.5 meter maatschappij met mondkapjes. De Corona maatregels worden steeds strenger en worden de eerste mensen al ingeënt.

  Op mijn zoektocht naar de waarheid ben ik uitgekomen op een skeptische houding, zoals jullie wel gemerkt hebben. Ik zet grote vraagtekens bij hoe de cijfers met een PCR-test worden vastgesteld, de waarde die aan deze cijfers wordt gehecht, het vaccin als enige redding en de veiligheid van het vaccin. Eenieder zal ik hieronder uitzetten.

  De PCR test die nu wordt gebruikt voor het vaststellen van het hebben van Corona, kan niet aantonen of je besmettelijk bent. Velen van deze testen zijn gemaakt met het oog op 1 artikel waar nu veel controversie over is in de wetenschappelijke wereld. Ook wordt het percentage vals positief en negatief niet vermeld. Dus wat zeggen de cijfers die telkens worden genoemd?

  Wat wel duidelijk is, zijn de sterftecijfers. Er zijn mensen met en aan Corona gestorven. Echter als we die vergelijken met de griep zijn deze cijfers niet eens zo schokkend. Ook zijn ondanks de hoge Corona besmettingen, de bedden op het IC nog niet vol. Valt het misschien toch mee?

  Er is ingezet op een vaccin. Het vaccin wordt gepromoot als onze enige redding, onze enige weg naar het oude normaal. Er wordt niet ingezet op: het verbeteren van het imuunsysteem zodat de gevolgen van een besmetting meevallen of het verhogen van de genezingskansen van de Corona patienten. Natuurlijk zorgt deze druk ervoor dat het ontwikkelen van het vaccin in een stroomversnelling zit. In nog geen jaar is er een vaccin op de markt, terwijl een griepvaccin zo'n 10 a 15 jaar duurt. Waar worden de short-cuts genomen? Onder deze druk kunnen onderzoekers weleens iets over het hoofd zien. Ook zullen ze minder snel worden teruggeroepen, want kritiek zorgt voor een tragere vooruitgang. De betrouwbaarheid van de wetenschap is gewaarborgt juist door de kritische houding ten opzichte van het onderzoek. Is de trade-off waar nu voor gekozen wordt bij het ontwikkelen van het COVID-vaccin wel gerechtvaardigt voor de gevolgen die het kan hebben? Is dit misschien een hele goede reden waarom de prominente personen nu alvast rechtzaken aangaan om niet verantwoordelijk te hoeven zijn voor de gevolgen? Veiligheidsstappen worden nu overgeslagen. Het inzetten van het vaccin is daardoor op zijn best: een groot experiment. Ikzelf wil mijn gezondheid hier niet voor op de weegschaal leggen.

  Dit is de mening die ik ontwikkelt heb, na het lezen van verschillende bronnen. Je hoeft niks van me aan te nemen, ik zou het alleen ontzettend fijn vinden als jullie ook je onderzoek doen en wat andere bronnen als de overheid en het nieuws raadplegen.

  Bedankt voor je tijd!
  Ik wens je al het goeds voor 2021. Wees goed voor jezelf en vertrouw op je imuunsysteem.

  Met vriendelijke groet,

  Hier zijn een paar bronnen die ik ontzettend waardevol vond:

  https://youtu.be/QLTs2L-x44Y. (Drs. Mario Ortiz Martinez – Scheikunde, Moleculaire Genetica, Biochemie/moleculaire Biologie).

  Viroloog Carrie Madej en Dr. Ir. Carla Peeters over het mondkapje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *