JELMER MOMMERS, de pandemie is een kans om de klimaatproblemen aan te pakken | HOE VERDER NA CORONA?

Gaan we straks als er een vaccin is terug naar ‘business as usual’ of is deze pandemie een kantelpunt, een moment om na te denken over hoe we de wereld na corona willen vormgeven. Wij vroegen verschillende denkers naar hun visie, in de serie: ‘Hoe verder na corona?’
Deze week Jelmer Mommers, journalist Klimaat en Energie bij de Correspondent en schrijver van het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’, over een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering.

#jelmermommers #klimaatverandering #coronapandemie
____

Iedereen Verlicht is een programma van de NTR. Persoonlijke verhalen van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het Hindoeïsme, spiritueel bezig houden met het verbeteren van zichzelf en de wereld.

2 reacties

  1. #Coronacrisis én #klimaatcrisis moeten beiden en gelijktijdig aangepakt worden. We zijn verbonden met de natuur, we kunnen ons daar niet aan onttrekken, het virus herinnert ons daaraan. Dat betekent dat we wel kunnen doen alsof klimaatverandering of de kap van het regenwoud of het uitsterven van diersoorten niet over ons gaat, maar dat is niet zo.

    Het is heel raar om dat nu te negeren en te denken OK nu eerst even herstellen van Corona en daarna het klimaatprobleem aanpakken. Juist nu moet dat samengaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *