JDTV Afl.90 – Het Zaadje Deel 1

JDTV Afl.90 – Het Zaadje Deel 1

Hoe vaak heb jij al een kopje koffie gedronken, terwijl er een agent naast je staat om je te bewaken? Op 11-2-2011 werden de bezoekers van een zitting in het Haagse Paleis van Justitie opgewacht door de politie nadat zij het gebouw verlieten. Hierbij kreeg de groep te horen dat er niet gedemonstreerd zou mogen worden. Ondertussen was een van de bezoekers binnen staande gehouden, omdat hij een verklaring moest geven over een tekst die op een door hem meegenomen spandoek stond.

Wellicht heeft de politie het spandoek als aanleiding gezien om in actie te komen, maar de groep was na een lange dag in de rechtbank aanvankelijk echt niet voornemens om nog een protestmars o.i.d. uit te gaan voeren. De wijze waarop wij werden opgewacht en benaderd kwam dan ook bijzonder vreemd over. De wijze waarop de politie de bezoekers van de zitting hierna gestalked, bedreigd, opgejaagd en zelfs gearresteerd heeft is helemaal ongekend. En dit allemaal uit angst dat er eventueel gedemonstreerd zou gaan worden!

Meer informatie op:
http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/

Meer zien? Abonneer jezelf op ons nieuwe youtubekanaal
https://www.youtube.com/user/JDTVHQ

Volg ons op Twitter
https://twitter.com/JDTVproducties

Bezoek het blog
https://www.jdtv.nl

Voor commercieel gebruik van dit beeldmateriaal is toestemming nodig.
©JDTVproducties

16 reacties

 1. Die agente (eenstreper= is dus nog lerende voor agente) van de laatste paar seconden…. moet nog heel veel leren…

  Ik mag toch wel kijken wat u doet….. schattig hoor..

  Ja hoor, ook op internet, ook in huis, ook op straat, ook in de winkel, ook in bed, ook op de wc …
  mag u kijken wat ik doe…..

  totaal van de pot en naief

 2. Agent heeft het mis; je hoeft voor een demonstratie geen vergunning te hebben, je moet enkel de demonstratie AANKONDIGEN. Demonstreren is een RECHT

 3. @ The Genx1979

  Lekker makkelijk gezegd maat; wat als je ooit nog een voor de overheid zou willen werken?
  Kijken ze toch even naar je historie…. ook al ben je zelf zo blank als een lelie (dat wil zeggen braaf als hendrik),

 4. vraagje: ik vroeg mij af of een sepotbrief betekent dat de aantekening in je strafdossier (niet strafblad) helemaal verdwijnt? Want zolang er geen uitspraak van een rechter is geweest, betekent het wel dat je zo'n aantekening aan je kont blijft hangen, ook al is dat geheel onterecht. Eigenlijk moeten we een behandeling voor de rechter afdwingen om een definitief vrijheidsoordeel te krijgen en het verdwijnen van deze aantekening uit je strafdossier…… (register, of hoe je het ook moet noemen?

 5. @Sundert Afgekeurd wegens te zelfstandig denken zeker?

  Geen wonder dat die opgepakte demonstranten achteraf allemaal een sepotbrief hebben gekregen. De agenten in dit filmpje zijn ook allemaal keihard (machts)misbruikt door joris demmink en zijn vrienden! Gevolg is dat wij nu geen respect meer voor ze hebben, erg jammer voor alle agenten die zich wel 100% oprecht inzetten voor de burger!

 6. Wist u dat er geen vergunning nodig is voor een demonstratie? (een aanmelding is voldoende) Wist u dat de politie niet zomaar een identiteitsbewijs mag vragen? (dat mag alleen als de wet wordt overtreden) Wist u ook dat de politie een demonstratie niet kan beëindigen? (dat kan alleen de burgemeester)

 7. @brokkenboeroptoer ïk mag toch kijken wat u doet" miope weet zelf niet eens wat ze dasar doet haha lekker naief jong blond ding ghehe

 8. duhs!?
  als je met meer dan 1 persoon je mening verkondigt ben je aan het demonstreren…
  (je mening opdringen aan omstanders)hmm muv verkiezings tijd

 9. **NOS JOURNAAL**

  "Egypte is pauperland… er mag niet gedemonstreerd worden. Nederland gaat Egypte helpen met de hervormingen." [ zodat demonsteren straks niet verboden is… maar je alleen geen vergunning krijgt]

 10. Heerlijk bewijs van alle feiten.. geweldig beeldmateriaal… zo kan iedereen zien hoe de politie haaglanden haar werk doet… en waar de centen heen gaan!!

 11. Zo zie je in wat voor verkapte dictatuur we leven..Je hebt de '"vrijheid" om op poppetjes te stemmen die voor hunzelf werken, niet voor de mensen in Nederland.. Bovendien heeft de politie het recht niet om mensen aan te houden zonder geldige reden.. Joris D. weg ermee.. Waar zijn onze burger rechten??, ver te zoeken..Enige recht dat je hebt is dat kleine beetje geld waar je hard voor gewerkt hebt te spenderen, voor de rest moet je je bek houden.. Zo zit het systeem in elkaar..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *