Hoe werken vaccinaties?

Vrienden omhelzen, naar concerten en voetbalwedstrijden gaan, je verjaardag uitgebreid vieren; het klinkt op dit moment als een utopie. En het ís voorlopig ook nog een utopie (behalve voor Kim Kardashian dan). Tot die tijd is het wachten op het #coronavaccin. Wereldwijd wordt keihard gewerkt om een geschikt vaccin te maken. Maar hoe voorkomt zo’n vaccin dat je ziek wordt? En waarom vinden sommige mensen het toch nog een eng idee? In deze video legt Meta Roestenberg (Leids Universitair Medisch Centrum – LUMC) je precies uit hoe vaccinaties werken en hoe ze gemaakt worden.

Meer wetenschap? Check:

Podcast op Spotify ► https://open.spotify.com/show/0z2ydI7p9BA6wxFiq8U0lF?si=ty6sDj2XQoOoBj8IKKxAXw
Podcast op iTunes ► https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-universiteit-van-nederland-podcast/id1385505692?mt=2
Onze website! ► http://www.universiteitvannederland.nl/
Instagram ►https://www.instagram.com/UniversiteitNL
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitNL
Facebook ► https://www.facebook.com/UniversiteitvanNederland

Voor niet-commercieel gebruik is het toegestaan om fragmenten (mits context behouden) te gebruiken. Bij twijfel, mail ons op info@universiteitvannederland.nl

19 reacties

 1. Alleen ongevaccineerden “kennen mensen” met vaccinatieschade. Gevaccineerden zijn op dit moment eigenlijk alweer vergeten wanneer ze geprikt zijn, en zijn er niet meer mee bezig.

 2. Je kunt beter zeggen dat ze nauwelijks werken. Bedoel het virus slaat nu alweer over naar de verpleeghuizen waar iedereen gevaccineerd is. Het is nooit eerder gelukt een vaccin tegen een corona virus te maken, en deze binnen een jaar.

 3. Waarom lijkt het in deze video dat alleen een vaccin je immuunsysteem kan trainen?? Het immuunsysteem werkt toch juist zelf erg goed zonder hulp.
  Zeker bij gezonde mensen..

 4. Inmiddels klopt van dit hele verhaal niks meer. Levend verzwakt of dood materiaal van de ziekteverwekker. mRNA is echt wel een ander verhaal.

 5. Wat zijn de vetbolletjes in de vaccinatie?

  Als er Corona in de vaccinatie zit, kom iemand dan nog door de PCR test heen?

  Kan het vaccin er voor zorgen dat het immuunsysteem beschadigd of verward raakt?

  Klopt het dat het virus blijft muteren?

  Is het vaccin meer een psychologische gerust stelling net als een paracetamol?

  Zitten er veel conserveringsmiddelen in het vaccin?

  Zit er antivries middel in?

  Kan het vaccinatie mensen onvruchtbaar maken?

  Graag ontvang ik uitleg en antwoord.

  Ik wil het vaccin nemen omdat ik graag wil reizen maar wil eigenlijk deze vragen beantwoord hebben.

 6. Mooi gemaakt, maar ik vrees dat de sneeuwvlokjes, Welke zich niet willen laten vaccineren niet gevoelig zijn voor rede en uitleg. Deze zogenaamde anti-vaxer laat precies zien wat er mis is in onze samenleving. 0 maatschappelijk besef en vooral bezig met je eigen ik. Op het moment dat je iemand daar op aanspreek zijn ze meteen beledigd want "iedereen mag vinden en denken wat ie wil". Als ontwikkelde samenleving moeten we egoisme en dommigheid aanwijzen en benoemen. Anders gaat ook dit virus rond. Altijd voor de goede vrede kiezen werkt uiteindelijk tegen ons. Ik hanteer dit stevast.

 7. Op de website van de Nederlandse Rijksdienst Voor Gezondheid en Milieu (RIVM) zien we een schoolvoorbeeld van misdadige misleiding. Er staat prominent vermeld dat er geen nadelige werkingen van vaccins bekend zijn. Dat dit een schandalige leugen is, blijkt uit uitgebreide documenten elders op hun website waar elk jaar een overzicht gegeven wordt van het aantal sterfgevallen en permanente schade die is ontstaan door vaccinaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *