Hoe overheid en virologen de rol van aerosolen blijven miskennen. Een gesprek met Maurice de Hond

Ad Verbrugge in gesprek met zelfstandig onderzoeker, opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond over covid-19, aerosolen en de coronamaatregelen. “Er was een omerta rondom aerosolen. Het mocht gewoon niet waar zijn.”

Hoewel hij er een jaar geleden nog werd weggehoond, onderkent nu ook het NRC zijn hypothese, doch zonder daarbij zijn naam te noemen. Maurice de Hond heeft altijd volgehouden dat de rol van aerosolen doorslaggevend is bij de verspreiding van Covid-19. Nu deze stelling niet langer kan worden ontkend, beweren de regering en haar wetenschappers dat er altijd duidelijk is gecommuniceerd over het belang van ventilatie. Een “gotspe,” aldus De Hond: “Om van benadering te veranderen moet men toegeven dat de situatie toch anders is dan gedacht. Maar dat kunnen mensen niet over hun lippen krijgen.” Samen met Ad Verbrugge blikt De Hond terug op het afgelopen jaar. Daarbij toont hij stapsgewijs hoe de kloof tussen goede wetenschap en kabinetsbeleid aanhoudend verwijdde. De anatomie van een mislukking, met Maurice de Hond.

0:00 intro
0:28 Wat deed het met je om in het NRC te lezen dat aerosolen toch een doorslaggevende rol spelen?
2:15 Hoe ga jij eigenlijk te werk? Hoe kom je aan je informatie?
5:17 Gaf jouw gebrek aan medische expertise je een voordeel in deze?
11:38 Waarom wees de WHO al zo snel een aerosolen verklaring af?
14:42 Waarom konden zelfs natuurkundigen er niet meer tussen komen bij de WHO?
20:46 Hoe komen aerosolen nu precies het lichaam binnen?
25:26 Waarom is men nu zo eenduidig aan een boodschap gaan vasthouden?
43:20 Zijn de media te weinig kritisch geweest gedurende de crisis?
45:38 Wanneer is de WHO overstag gegaan?
50:12 Is de aanpak te chaotisch geweest?
51:11 Zie jij parallellen met de toeslagenaffaire?

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek

De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.

Volg ons!

Website: https://www.denieuwewereld.tv​​​​​​​​​​

Twitter: https://twitter.com/De_NieuweWereld​​…​

Wil je ons steunen? Dat kan hier: https://www.whydonate.nl/donate/denieuwewereld

15 reacties

 1. Intussen bij de NOS zitten ze koffiekoekjes te vreten en zich te ergeren aan onbetekenisvolle zaken.

  > Iets van 1 miljard kost de NOS ons en tegelijkertijd geen geld voor IC bedden? Snap jij er iets van? Ik niet!

 2. ik vraag mij ook nog af waarom mensen "besmettelijk" worden als er een onbalans ontstaat in hun immuunsysteem.. (dus ziek worden in de volksmond).. voorbeeld jouw buurman heeft last van zo een onbalans en ligt daardoor met verhoogde temperatuur op bed.. in een andere stad zijn twee mensen die dezelfde verschijnselen hebben hoe ga je dit dan "besmetting" noemen? de noemer die zij geven aan "ziek" worden/zijn krijgt een negatieve lading terwijl het niet meer dan een ontgifting van het lijf is.. het is geen toeval dat het net bij een seizoens wissel is waar mensen eerder binnen blijven dan door het gure weer te moeten.. vandaar mijn betoog hoezo "besmettelijk?"..

 3. ik begrijp nog niet waarom of hoe het komt dat meer dan de helft van de wereld weet dat de FARMA onder leiding van de GATES FOUNDATION hier de scepter zwaait.. en vooralsnog heerst in dit gesprek (ook) de vraag waarom de WHO zo een starre houding inneemt.. terwijl deze ook geleid wordt de dezelfde B. GATES.. middels zijn filantropische giften natuurlijk..

 4. goed punt van Maurice over "evernote" (over hoe informatie effectief kan worden bijgehouden). Het lijkt alsof de meeste journalisten alleen beschikken over eenzijdig ideologisch getinte bronnen. Kan het zijn dat ze uberhaupt hun eigen bronnen niet mogen zoeken maar gebonden zijn aan een soort "krantenbank" ? Ik herinner me dit nog van het Gymnasium waar we geen lokale kranten mochten gebruiken voor onze onderzoeken.

 5. Beste Maurice, ze wisten uiteraard heus wel dat jij vanaf het eerste moment gelijk had.
  Maar ja, het "grote plan", mag niet in gevaar komen, daarom ben je genegeerd.

 6. MAURICE JE BEN ECHT EEN LIEVE MAN
  MAAR ER SPEELT IETS ANDERS DE AGENDA 20/30
  ALS JE DIT NU NOG NIET DOOR HEB….DAN ZIE IK HET ERG SOMBER IN…DIE EOROSOLS INTERESEERT ZE GEEN ENE REET…ZE DRUKKEN GEWOON ALLES DOOR…OOK NU MET HET KLIMAAT WAAR WIJ STRAKS ALLEMAAL AAN MOETEN BETALEN…MAAK JE BORST MAAR NAT!!!!!
  EN VOOR DE MENSEN DIE DENKEN IK MAAK ME HIER NIET DRUK OVER…OOK JULLIE KOMEN AAN DE BEURT LET MAAR OP.
  DUS OPSTAAN EN 5 SEPT NAAR AMSTERDAMM OM HET VOLK TE REDDEN

 7. Sluwheid? Ik las: In Israel, they are actually confiscating children, even newborns, from parents if they were unvaccinated.

  Men confisceert kinderen zoals men goederen confisceert. Het offeren van mensen voor een hoger doel was ook bv in het Inca rijk een dagelijkse gang van zaken.

 8. Ik heb altijd de stelling van De Hond als zo logisch als wat gevonden en wel zo logisch dat ik de opmerkingen van De Hond onnodig vond. De meeste airco boeren hebben al tientallen jaren in de manuals staan dat "je een bepaalde luchtvochtigheid in je huis moet hebben om virussen geen kans te geven". Het is allemaal zulke oude kennis.

 9. Die aerosols. Dat was wel logisch. https://lci.rivm.nl/richtlijnen/influenza over influenza: "De minimale besmettingsdosis via aerosolen die in de lagere luchtwegen terecht kunnen komen, is zeer gering, in de orde van één of enkele virusdeeltjes. [Tell06] Voor experimentele infectie door indruppelen van virus in de neus is honderdmaal meer virus nodig, zodat we aannemen dat infectie door druppels en besmette handen of voorwerpen (deurknoppen, telefoonhoorns, toetsenborden) een kleinere rol speelt".

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *