HET POLITIEKE STATIEGELD KANTELPUNT – nieuwe CDA woordvoerder Maurits von Martels is vóór…

De nieuwe CDA woordvoerder Maurits von Martels

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Waardeer je het werk van de Plastic Soup Surfer? Druk op de ‘like’ button en abonneer op dit kanaal!

De Plastic Soup Surfer wordt ondersteund door een klein team vrijwilligers: donaties aan de stichting worden gebruikt voor campagnes in de strijd tegen de plastic vervuiling.
Doneren gaat gemakkelijk en snel via ideal op PlasticSoupSurfer.org/donate
Dank alvast!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Op de dag voor het politiek reces 2019 spreek ik de kersverse portefeuille houder Circulaire Economie van het CDA Maurits von Martels. Tot von Martels heeft CDA zich nooit publiek positief uitgesproken voor statiegeld.

Von Martels is zeer uitgesproken. Met CDA positief is er een meerderheid in de kamer voor de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes. Wie weet zet dit het spoor open voor een snelle invoering van blik erbij…

Tijdens het interview loopt ook Suzanne Kroger (Groenlinks) langs en is verrast door de wending van het CDA.

Maurits von Martels is naast kamerlid CDA (met 22k voorkeurstemmen gekozen) ook veehouder en kent de nadelen van zwerfblikjes en flesjes voor zijn vee dat door het eten van zwerfafval ziek worden of kunnen sterven.

Een reactie

  1. 'CDA heeft een sleutelrol in dit dossier' ? Ik dacht dat het CDA samen met de VVD nou juist de enige waren die tégen statiegeld waren.. Anders was het jaren geleden al ingevoerd..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *