”Gevaccineerden zijn nu aan bal!” vindt Hoogleraar Mensenrechten n.a.v. de corona-pas…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/corona-pas

”Gevaccineerden zijn nu aan bal!” vindt Hoogleraar Mensenrechten n.a.v. de corona-pas…

Emeritus hoogleraar Mensenrechten Cees Hamelink was – net als vele Nederlanders behoorlijk van slag na de laatste persconferentie. Hij nam dan ook meteen contact op met programmamaker Flavio Pasquino om een nieuwe column te kunnen presenteren. Onderstaande tekst is een deel van de tekst die Cees op beeld insprak en een appel aan de gevaccineerden om hun verantwoordelijkheid te nemen om een leefbare samenleving te behouden.

De corona pas

Voor de voorstelling van Annick Boer in het DeLa Mar theater had kaartjes besteld, al vorig jaar maar nu zou de voorstelling dan toch eindelijk plaats vinden op 14 oktober. Maar dan zendt het theater belangrijke informatie over mijn theaterbezoek. “We hebben besloten onze bezoekers om een corona toegangsbewijs te vragen”.  Dus al voor de aankondiging van het kabinet –op 14 september- was de la Mar paapser dan de paus! Het theater voegt aan de brief ook nog de gotspe toe: WE HOUDEN VAN THEATER; beter was geweest WE HOUDEN VAN APARTHEIDSTHEATER

Aan degene die niet gevaccineerd is en niet getest wil worden wordt het fundamentele recht op deelname aan het culturele leven dus ontzegd. Dat kan, maar er moet wel een wettelijke grondslag voor zijn. En die is er niet alhoewel onze bewindslieden kennelijk denken dat als zij iets aankondigen  dat dit meteen ook aan de noodzakelijke wettelijke voorwaarden voldoet. Advocaat Stan Baggen schreef hierover in NRC Handelsblad dat “door het corona-toegangs-bewijs straks miljoenen mensen niet meer meedoen..maar dat gebeurt op basis van opportunisme en niet op basis van de wet”.

Het gaat  Minister De Jonge er natuurlijk om de vaccinatiegraad te bevorderen. Met de corona-pas als verkapte vaccinatiedwang schiet hij zich toch in de eigen voet: het is heel goed denkbaar dat veel mensen door deze achterbakse manier van handelen voorlopig niet met de plannetjes van de minister willen meedoen.    

Ik vond het een bemoedigend gebaar dat veel Italianen hun QR codes vorige week in het openbaar verbrandden.

Nu hebben de bewindslieden die er alles aan gedaan hebben de samenleving te polariseren die samenleving –op een perverse manier- geconfronteerd met een moreel probleem dat alleen maar in gesprek met elkaar opgelost kan worden. En dat met elkaar in gesprek gaan is door de maatschappelijke tweespalt ernstig bemoeilijkt, zo niet onmogelijk geworden!

Misschien kan het gesprek toch nog op gang komen als gevaccineerden massaal weigeren van de corona-pas gebruik te maken en degenen die voorstellingen geven massaal weigeren –zoals Eric Clapton en Tim Douwsma dat doen- te spelen voor een publiek dat op medische gronden geselecteerd is.

In de Volkskrant van 14 september schrijft Raoul De Pré “voorlopig weegt het voordeel van de corona-pas nog op tegen het ongemak”. Ik vind dit een  kortzichtige uitspraak. De schrijver realiseert zich niet dat het voordeel van de corona-pas –d.w.z. het voorrecht om in stemmen met ongelijke behandeling – het niet te onderschatten nadeel van volledig verlies aan vrijheid voor iedereen, gevaccineerd of niet-gevaccineerd met zich meebrengt. Ook de gevaccineerden verliezen hun vrijheid om zonder corona-pas naar publieke evenementen, theaters of restaurants te gaan.

Je moet toch wel ernstig in de war zijn, geen historisch besef hebben en geen gevoel voor maatschappelijke discriminatie hebben, als je het tonen van een gezondheidsbewijs niet als beperking van je vrijheid, niet als aanslag op je persoonlijke levenssfeer, en niet als discriminatie ervaart.  

Terwijl in de afgelopen weken en maanden steeds bij degenen -die massaal vaccineren een onverstandig en onvoldoende onderbouwd beleid vinden- de verantwoordelijkheid voor een gezonde samenleving werd gelegd, ligt nu de verantwoordelijkheid voor een leefbare samenleving bij degenen die hebben besloten zich te laten vaccineren.

Het wordt tijd voor een collectieve burgerlijke ongehoorzaamheid omdat de verbondenheid en de vrijheid van de samenleving op het spel staan. 

Wil je op de hoogte blijven van BCKBX nieuws?

Twitter        – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram   – https://t.me/blckbxtv

Facebook   – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram  – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren aan BLCKBX kan via https://blckbx.tv/doneren

video suggesties voor jou:

12 reacties

 1. Zó ziek is de berichtgeving, zó giftig is de pen van de MSM ☠️
  ‘Geef zwangere vrouw griepprik'
  Zwangere vrouwen zouden de kans moeten krijgen om zich te laten vaccineren tegen griep. Pasgeboren kinderen kunnen ernstig ziek worden van de griep. Dat risico kan worden beperkt door de moeder te vaccineren. De Gezondheidsraad adviseert om deze vrouwen toe te voegen aan het griepvaccinatieprogramma. De vrouwen zouden de prik moeten krijgen vanaf een zwangerschap van 22 weken.

 2. Hoezo zijn de maatregelen afgeschaft, hoezo 🤷🏽‍♀️🤷🏻‍♂️. Welkom in 👁”1984”, gebruik je IQ ✌🏽en niét je QR ✅
  Nodig plassen? QR-code verplicht
  Op verzoek van de Tweede Kamer worden terrassen uitgezonderd van de QR-code-plicht. Maar wie kort een kroeg in gaat voor een toiletbezoek moet alsnog een coronabewijs laten zien.

 3. Deze winter wordt bepalend voor de gevaccineerden.
  Dan moeten de vaccins zich gaan bewijzen tegen de nieuwe opkomende mutanten. Dan zal blijken dat veel gevaccineerden problemen gaan je krijgen door het ade effect. Over deze problemen met corona vaccins heeft Ab Osterhuis in 2008 ook al over geschreven.
  Dan gaat de bal pas rollen

 4. Gevaccineerden leven nu in schijnveiligheid. Dat beweert de overheid nu zelf in een brief die elk huishouden heeft ontvangen. Men maakt daarin reclame voor een gratis sample ter promotie van de zelftest, die ze ons nu willen gaan verkopen, met de volgende bewering: "Ook als je gevaccineerd bent kan je besmetten". Er zijn überhaupt al gevaccineerden die zich "genaaid" voelen, (en dat zijn niet mijn eigen woorden). De vaccinatiegraad zal straks alleen maar dalen met dit banale, domme beleid (dit zijn wél mijn eigen woorden).

 5. Ben je helemaal mee met het idee dat we een collectief genezingssysteem hebben voor zaken als pandemieën, dan zie je hier hoe politiek we moeten gaan denken. Wat haalt België en Nederland zich in z'n kop, want op de wereldkaart moet men ons al een andere kleur geven, anders verdwijnen we tussen de dino's. Dit is pure verwaandheid, waar wel eens een akelig staartje aan zit, want je moet ALTIJD rekening houden met het idee dat je belangrijke informatie mist en er zijn genoeg academici die kunnen begrijpen dat de groep geen uitvergroting van het individu is. Blind-fooling is een woord dat sinds zaterdag aan mijn lexicon is toegevoegd. Het kwam bij me op toen ik naar A Closed Book keek – de professor was blind en de vrouw maakte er misbruik van, door over zichzelf te liegen en nu net de dingen te doen, die de professor naar beneden haalde – dat blind zijn je angst aanjaagt, is normaal, maar mensen denken dat ze dan een meerwaarde hebben op de blinde, terwijl zij ziende blind zijn. Iemand belachelijk maken omdat jij denkt dat die blind is voor de realiteit, is niet zo moeilijk om te begrijpen, we zien het continu. De regeringen zijn echter blind voor hun gebrek aan kennis, als vaccineren alleen maar kan bij 'rijke' landen, dan geldt de regel van de grootste groep en dat zijn dan al die plekken waar men geen geld of middelen heeft om het zo aan te pakken. Het is trouwens niet het enige wat gigantisch uit de hand dreigt te lopen, corona wordt nu gebruikt om alles veel duurder te maken dan zou mogen en buiten dat, dreigt een golf van faillissementen, want niemand wilt hier nog een schuldenberg gaan terugbetalen. Sihame Kaouakibi is van haar troon gevallen, enfin, zo speelt men dat dan uit, want het is een publiek geheim dat al die vzw's er zijn voor de subsidies en dan wilt men altijd wat er op iemand anders z'n bordje ligt. Ik keek twee minuten naar een duidingsprogramma op de VRT en moest bijna kotsen toen een parlementariër zichzelf vol zat te tanken, want Sihame krijgt wel een loon van 5700 euro per maand, terwijl men mij het werk laat doen en het daarna gooit op een spelletje blind-poker. Spijt is als de laatste trein missen op een koude decembernacht … België is de wereld niet, maar het had wel een reden dat ik hier geboren ben en niet in Zimbabwe – dus wat zijn we deze keer kwijt aan dat narcistisch eigenbelang en van alles een ander verhaal maken? Ik was in ieder geval de goedkoopste oplossing en daar mag aan toegevoegd worden dat mijn naam de geschiedenis in zal gaat als de vrouw met de grootste erfenis ooit – als alles eenmaal gaat lopen toch, want het zal niet meer tijdens mijn leven gebeuren dat ze mij de blinde ziende zal noemen – het kon toch geen vrouw zijn, die schoppen het niet verder dan handmaids!!!!

 6. Wanneer wordt gevraagd wel of niet gevaccineerd te zijn, zonder reactie een rare wedervraag stellen.. Is het zo stil.

  En deze hoogleraar heeft gelijk. Eerst nog twijfels.. Nu, door het achterbakse gedrag van ministers, nee voor mij niet!!
  Geef eerst maar eens gericht antwoordt op kritische vragen van alle bezorgden rond deze kwestie. Maar zeg vooral niét dat het veilig is en beter voor de volksgezondheid.
  Dat riedeltje kennen we inmiddels!

  Voorlopig maar afwachten wat de consequenties bij de gevacineerden is.

 7. Stelletje wappies. Ga eens iets anders doen met je leven dat je de hele dag zorgen maken over dit soort dingen. Het is het niet waard. Het leven is kort, geniet er van met je vrouw en kinderen. U ook, papa. Bedankt voor het doorsturen, maar ik denk dat deze mensen doorslaan.

 8. Zó ziet 👁vaccinatie dwang/drang eruit💰
  Het Duitse BioNTech is een beurslieveling dankzij de ontwikkeling van een effectief coronavaccin, op de markt gebracht samen met Pfizer. Of er op korte termijn nog veel meer rek in de aandelenkoers zit, is vooral afhankelijk van de vraag in hoeverre landen tot herhaalprikken overgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *