“Feiten, fabels & Nieuwsuur”. Over hoe een “Corona-fabel” een feit werd…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/fabels

“Feiten, fabels & Nieuwsuur”. Over hoe een “Corona-fabel” een feit werd…

14 september kwam BLCKBX met een uitzending waarin we feilloos blootlegden hoe Nieuwsuur, samen met een huisarts in Kerkrade een verhaal ensceneerden rondom een coronadode van 39 jaar, die nog geleefd zou hebben als ze was gevaccineerd. Afgezien van merkwaardige claim van de arts bleek ook de lezing van de doodsoorzaak niet te kloppen. De huisarts beweerde op tv dat de vrouw AAN corona was overleden terwijl de GGD in een persverklaring sprak van een “mogelijke corona-gerelateerd thuisoverlijden”.

Deel 2

Wij hebben jullie beloofd nader onderzoek te doen en we hebben een smoking gun gevonden. We spraken de persoon die de 39 jarige vrouw dood vond op bed en de ambulance-arts heeft horen verklaren wat de werkelijke doodsoorzaak was. We spraken een forensisch arts, een patholoog maar voor dat we verder gaan eerst even een korte update…

Hoe het allemaal begon

1 september jl. zond Nieuwsuur een reportage uit over de arbeiderswijk Heilust in Kerkrade waar de vaccinatiegraad zorgelijk laag zou zijn. Zo laag dat een 39 jarige ongevaccineerde patiënt aan corona zou zijn overleden.

Slecht acteerwerk

Na een eerder verschenen artikel op 26 augustus – waar de merkwaardige beweringen van huisarts Donna Lenders al waren opgetekend – ontstond er veel commotie. Zo was overduidelijk te zien dat de computer van de huisarts uit stond en was het moeilijk te geloven dat er niet geacteerd werd. En warempel… op 2 september kwam Nieuwsuur met een schriftelijk statement dat de opnames – waarbij de huisarts de GGD belt om de melding van de corona-dode te rapporteren – in scene was gezet;

“Om privacyredenen (zo werd de naam van de overledene genoemd) is een kort stukje opnieuw opgenomen zonder dat de naam genoemd is. Voor de volledigheid hadden we dit moeten vermelden” aldus Nieuwsuur.

Piepen

En dat is opmerkelijk want een naam kun je simpel wegpiepen in de montage, dat weet iedere verslaggever dus dat is geen reden om het opnieuw op te nemen maar er gebeurden meer vreemde dingen in deze reportage.

Ze had nog kunnen leven

Huisarts Donna Lenders beweerde dat als de patiënt zich wel had laten vaccineren, ze nu nog had geleefd. “Nogal een stevige claim voor een arts die beter moet weten want dat een vaccin mogelijk bijdraagt aan een milder ziekteverloop is nog denkbaar. Maar om stellig te beweren dat de persoon met een vaccin niet was overleden is wetenschappelijk maar ook moreel niet in de haak”, opent programmamaker Flavio Pasquino de uitzending. Onderzoeksjournaliste Annelies Strikkers sloeg aan op de ongeloofwaardige berichten en ging op onderzoek uit. Ze is al maanden actief op Twitter en ze bracht deze cases onder de aandacht van onze redactie.

Bekijk de eerdere uitzending hieronder:

https://www.blckbx.tv/videos/nieuwsuur

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

25 reacties

 1. De huisarts in kwestie dient direct uit haar ambt te worden ontheven. Daarnaast zou Nieuwsuur gesommeerd moeten worden een rectificatie te maken. De nabestaanden zouden hier eventueel op aan kunnen sturen middels een kortgeding. Verder mag wat mij betreft Nieuwsuur een behoorlijke schadevergoeding afdragen aan de nabestaanden voor het, over de rug van hun dierbare, maken van sensatiejournalistiek welke tevens volledig op valse informatie berust is. Schande voor het journalistieke vak.

 2. Deze huisarts moet haar functie neerleggen. Liegen over een doodsoorzaak en ook nog voor de camera is tegen de eed die zij als arts heeft afgelegd.

 3. In spanje kon de minister van volkgezondheid niet aan tonen dat Corona bestaat of in een Lab. Is geïsoleerd, dit moet ook hier gaan gebeuren dus advocaten pak je kans!

 4. Los van het onderliggend lijden;
  het ging dus helemaal niet om een patient met levensbedreigende coronaklachten.
  Dit ging dus puur om long en/of hartfalen.

 5. De huisarts deed onjuiste diagnose: oedeem in benen en zware vermoeidheid niet behandeld. Oorzaak oedeem kan zijn hartfalen of trombose. Dat had behandeld kunnen worden. Mevrouw kreeg geen behandeling. Toen ze daaraan overleed kan de huisarts zich schuldig hebben gevoeld. En daarom is het aandringen op de doodsoorzaak corona verdacht, ze hadden hier een belang bij. Ze hebben de werkelijke oorzaak over het hoofd gezien. Iemand met oedeem mag nooit zo naar huis gestuurd worden met de mededeling "afvallen". Hier had hart en bloedvaten onderzoek moeten plaatsvinden. Overigens zijn beide mogelijke oorzaken voor het oedeem contraindicaties voor vaccinatie. (Wat ook niet duidelijk is wanneer is de coronatest gedaan? toen ze hoestte weken ervoor? dan had ze ook niet gevaccineerd kunnen worden als ze het al had. ) We kunnen vaststellen dat het niet vaccineren zowieso niet de doodsoorzaak was. Maar ook dat het verdraaien vd feiten door huisarts ingegeven kan zijn door schuldgevoel dat ze niets aan het oedeem heeft gedaan. En dat dat de werkelijke doodsoorzaak is: het niet behandelen van wat toen mogelijk al hartfalen was. Dit was dus een lieve moeder van 2 kinderen die door de huisarts niet geholpen werd en daarbovenop ook nog door (diezelfde?) huisarts misbruikt werd in een toneelstukje om haar persoonlijke prive schuld af te wenden en ook het hele dorp belachelijk te maken. Ik denk dat heel Kerkrade die docter niet meer moet, de uitspraken die ze deed over al haar clienten dat die dom zijn . PS aan Flavio: blckbx dat je deze slechte journalist een baanaanbood bij Blckbx moet je echt niet doen hoor, bah.

 6. BLCKBX is een echte trollenmagneet geworden.
  BLCKBX vliegt dus recht boven het doel.
  Dag trollemansjes, hebben jullie het druk en naar de zin?

 7. Volgens mij gaat het helemaal mis.
  We gingen in een covid pandemie maar dit hebben ze veranderd naar corona pandemie dit trucje deden ze ook met klimaat opwarming naar klimaat verandering.
  Waar gaan de mensen aan dood op dit moment aan covid or corona want daar zit veel verschil tussen voor corona hebben we nooit draconische maatregelen genomen en corona maakt elk jaar mensen dood. Namen veranderen en doelpalen verschuiven zijn allemaal trucjes van de criminele organisatie die deze crisissen creëren.

 8. Mooi voorbeeld van tunnelvisie. De journalist denkt echt dat hij met vaiide argumenten komt. Het zou helpen als mensen eens ophouden met het afschilderen van deze tunnelslachtoffers als misdadigers. Beide kampen hebben last van hetzelfde probleem, ze zitten alleen in verschillende tunnels.

 9. In Turkije was een volwassen man te komen overlijden door een verkeersongeval…3×raden wat de dokter opschrijft,precies "overleden door corona" de familie van de overleden man had een rechtzaak gespannen,maar over veel rechten kunnen we helaas niet spreken in Turkije

 10. Beste Flavio, de mainstream media is de spreekbuis van het establishment, kijk naar china dan heb je een goed voorbeeld welke kant ze het liefst op willen gaan !! dat is al behoorlijk feitelijk aangetoor de QRcode , wat in china dagelijkse kost is en al was ver voor de plandemie

 11. Oducties werden verboden….bestaande geneesmiddelen verboden…
  inhoud vacc. staatsgeheim verklaard. Artsen bedreigd met beroepsverbod….zorgpersoneel met spreekverbod….. Internet censuur onderwerp……. hoe 'zuiver' wil je het hebben ??

 12. Ik dacht even aan de mogelijkheid dat Nieuwsuur een afleving kon maken over bijwerkingen/ nevenschade/ overlijdens na vaccinatie, maar dat onderwerp is beter besteed aan Blackbox

 13. Nieuwsuur stelt zich op als een private commerciële instelling,….. feit is dat wij met z'n allen betalen om propaganda voorgeschoteld te krijgen,….. en er is geen advocaat die daarmee aan de slag kan? Of komen ze er gewoon weer mee weg? Denk het laatste NL is namelijk al een tijdje de weg kwijt.

  https://youtu.be/MesVrkdjHSk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *