"Er is sprake van Devolutie" zegt Emeritus Hoogleraar Mensenrechten & Communicatie…

Bekijk de hele uitzending hier verder: https://www.blckbx.tv/videos/er-is-sprake-van-devolutie

Merkwaardig eigenlijk dat we het afgelopen jaar zo weinig met elkaar gecommuniceerd hebben” opent Emeritus Hoogleraar Mensenrechten & Communicatie, zijn korte college. “Ik heb Peppie & Kokkie – zoals ik die twee heren van de persconferenties altijd noem – alleen maar mededelingen zien doen maar nooit zien luisteren. In die zin is er sprake van devolutie in onze beschaving”.

Devolutie

Hamelink refereert in zijn betoog aan de kennis en ervaring van oude inheems volkeren die communicatie en luisteren tot een groot goed hadden verheven en daar echt de tijd voor namen. Zo vertelt hij een anekdote van een oud volk dat eerst dagen bijeen ging zitten zonder iets te zeggen totdat er een sfeer was ontstaan waarin er gepraat kon worden. Ook werd er goed naar kinderen geluisterd. “In het heden wordt nauwelijks nog geluisterd want als je mensen dwingt om dingen te doen op straffe van een boete….of mensen indirect dwingt zicht te laten inenten….dan is er geen sprake van communicatie maar van ongelijkheid. De oude beschaving waren daarin dus veel ontwikkelder en helaas zijn die waardevolle zaken verloren gegaan in onze cultuur. We kunnen dus nog heel veel leren van oude volkeren en daarom kunnen we momenteel spreken van devolutie” stelt de voormalig Professor aan de UvA.

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

https://www.blckbx.tv/nextstep

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

29 reacties

 1. (cyberpolygon) World Economic Forum van Klaus Schwab gaat een massale cyberaanval ‘simuleren’. Cyber Polygon 2021 vindt op 9 juli 2021 plaats, en is bedoeld om – net als met corona en Event 201 – een gedetailleerd script op te stellen voor wat enige tijd later (mogelijk al in het najaar) daadwerkelijk zal worden uitgevoerd: een massale ‘aanval’ op de digitale- en energie infrastructuur, die met name het Westen definitief op de knieën moet krijgen voor de Great Reset.

 2. Hij heeft het over evolutie en noemt een paar uitvindingen van de laatste paar eeuwen.
  Dan heeft hij dus geen ruk begrepen van de evolutietheorie.
  Het slaat allemaal nergens op.
  Hij praat een beetje over gewoontes die hem niet aanstaan.

 3. Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik krijg echt de rillingen van de jongeren van tegenwoordig….
  Zo slaafs en volgzaam…..het lijken wel robots.
  Had gisteren een gesprekje met mijn neef van 18, hij werkt in een supermarkt en loopt de hele dag met een mondkapje op.
  Ik vroeg hem of hij niet gestoord werd van die dingen, en hij reageerde als door en wesp gestoken.
  "Welnee, ik merk niet eens meer dat ik hem opheb, ik heb er totaal geen problemen mee.".
  Ik vroeg hem of hij het erg zou vinden als de mondkapjesplicht altijd zou blijven, had hij geen problemen mee.
  Hij wil graag het vaccin, en heeft er geen problemen mee als het straks verplicht wordt, want dat moet je voor de samenleving overhebben.
  Toen ik hem vroeg of hij problemen heeft met een verplichte chip onder zijn huid of in zijn hoofd was het antwoord "dat zien we dan wel weer".
  Brrrr…….

 4. 🤷‍♂️tja ons wordt int school geleerd dat wij maar biologische organismen zijn ,die puur door toevallige mutaties tot een of ander dier zijn ontwikkeld.dit verlaagd natuurlijk de drempel om je als dier te gedragen, en als je als dier behandeld dit ook maar gemakkelijk te laten geworden die vroegere beschavingen hadden allemaal een besef van het geestelijke en sommigen gebruikte ook psychoactieve middelen in bv probleem situaties om een oplossing te krijgen.het zou Europa goed doen om een emmer LSD in de watervoorzieningen van het parlement te kieperen;hun ogen zouden opengaan,ze zouden geconfronteerd worden met hun eigen kleine zielige ik en misschien zouden we terug een hippie beweging hebben.😁

 5. Elia kon God niet vinden in het vuur, in aardbevingen of in de storm. Hij vond God toen hij stil werd.

  Op individueel niveau is het ook zo dat wanneer er een crisis is. Bijvoorbeeld hetgeen waarover jij en je partner het steeds niet over eens worden.
  Opeens loopt je emmer over je kan er niet meer mee omgaan.
  Vaak zien we dat mensen dan uit elkaar gaan.
  Maar soms als je jezelf afzonderd en het probleem mee naar binnen neemt stil word is daar ineens een oplossing. Een nieuw perspectief!

  En daar is hij weer de bemiddelaar.
  geen externe verlosser! Neen vanuit binnen.

 6. Evolutie is de vooruitgang en dus ook vooruitgang van het verstand maar tja kjjk naar deze kanalen en je snapt de devolutie

 7. Degeneratie zou ik zeggen.
  Stop eens met het napraten van die evolutie gaslighting.
  We hebben operationele wetenschap, waar we onze technologische voordelen uit verkregen hebben. En alles daaraan voorbij zoals de evolutietheorie ed. is pseudowetenschap, sprookjesland en atheisme.

 8. Laten we dan ook naar onze eigen grote traditie luisteren, en kijken. Dat kijken maar stammen in Verwegistan is wel een beetje passé, die sixties hebben niet zoveel opgeleverd…
  Blijft natuurlijk lastig, om geheel afscheid te nemen van je aloude geloofsbelijdenis van het cultuurmarxisme, maar de crisis waarin we zitten heeft daar ook mee te maken. We communiceren niet, maar we zijn ook onze eigen wortels kwijt, en daarmee woekert elke cult die er maar inspringt. Corona, klimaat, woke…de ene hype naar de anderen, als kanker dat zich maar blijft uitzaaien.

 9. Ik ga van wifi en internet af, zodra mijn studerende kinderen huis uit zijn. Dat gecontroleer via ???? Ben ik beu!!!!!

 10. wanneer gaat dit kanaal mij uitleggen waarom jullie hetzelfde teken/logo/vignet dragen als "een oorlog reeds verloren" of is dit toeval??..en dat deze twee de jodenster weergeven is dat dan ook toeval??

 11. Ach arme man. Word je dement? We evolueren nog steeds als je tenminste niet in het QAnon gezelschap blijft hangen want dan devolueren we. Denk maar aan het VS van Trump. Wat een neergang van intellect.

  Oh en ik heb heb Peppie & Kokkie – zoals jij die twee heren van de persconferenties altijd noemt al geclaimd dat zijn twee idioten die denken dat de aarde plat is. Denk jij dat ook?

 12. De evolutie theorie is echt de grootste onzin ever, net als Dinosaurs en The Big Bang, MAAAR…..We worden wel serieus steeds dommer. Ik denk dat we echt wel op ons meest doms zijn als je ziet hoe de gemiddelde persoon geen enkele clue heeft over hoe de wereld in elkaar zit en in zijn eigen bubbeltje leeft.

 13. Blijkbaar communiceren we toch nog genoeg waarom houden ze gelegenheden waar veel mensen samenkomen zo lang mogelijk angstvallig gesloten onder het mom van een killervirus, als het werkelijk zo gevaarlijk is staan die journalisten niet op een kluit bij de tweede kamer die zouden dan via een livestream interviews afnemen met die oplichters uit het kabinet.

 14. Definitie van evolutie is de aanname dat leven vanzelf ontstond. Ook dus de DNA in elke levensvorm. Het program, waarnaar elk leven , inclusief de plantenwereld zich manifesteert. Een aap, die geen program in zich draagt, om te kunnen spreken, zal dus ook nooit kunnen spreken. Vervolgens is het een definitie daarvoor, dat uit ééncellers ( die ook nog eens een complexe DNA bezitten) "hogere" stadien konden ontstaan. Waarbij nonchalant vergeten wordt, dat de overgangsvormen , a) : nooit gevonden werden b): overgangsvormen niet overleven kunnen….Met een technologische ontwikkeling heeft dit niets te maken.

 15. De evolutietheorie. En het vertrouwen in de wetenschap. Dat eerste kan ik nog wel wat mee, het tweede is als geloven in sinterklaas.
  Een volwassene zou beter moeten weten.
  The Richat Structure of 'the eye of Africa' is hierin voor mij een wegwijzer in mijn huidige zoektocht naar verleden, heden en toekomst. Er is zoveel gebeurd waar wij geen weet of kennis van hebben. En er is nu zoveel gaande waarvan wij geen kennis mogen hebben. En wie zijn degenen die dat laatste bepalen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *