Een Nieuw Politiek Systeem!

Een Nieuw Politiek Systeem!

Is onze parlementaire, electorale democratie toe aan een opfrisbeurt of moet het roer helemaal om? Moeten we naar een nieuw politiek systeem? Is de tijd rijp en is het nu of nooit? Die vragen stelde Dilara Bilgiç, de pas 18 jarige auteur van het boek “De Black Box Democratie” zich, toen ze tijdens haar eindexamen Gymnasium begon te schrijven aan haar eerste boek. “De Turkse die als jong meisje met het hele gezin naar Nederland vluchtte is een pareltje voor de toekomst van ons land”, vindt programmamaker Flavio Pasquino. “Met een politiek engagement dat drijft op zuivere fundamenten kan deze jonge vrouw misschien wel van groot belang worden voor de hervorming van ons politiek bestel”.

Pasquino sprak haar over haar avontuurlijke jeugd, het hoofddoekje, het referendum, de definitie van de democratie en haar mengvormen maar ook de politieke spelletjes en uiteraard het ideale plaatje voor de toekomst in de ogen van Dilara Bilgiç namelijk…De Black Box Democratie.

Een goede recensie over het boek en Dilara Bilgiç vind je hier.

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/de-democratie-opnieuw-uitvinden-in-11

Of hier…

https://www.nieuwwij.nl/interview/dilara-bilgic-pleit-voor-nieuw-politiek-systeem/2-bladzijden~b5295993/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Interesse in het boek? Kijk dan hier om ‘m te bestellen.

https://www.boomfilosofie.nl/auteur/110-8603_Bilgic

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op https://blckbx.tv

24 reacties

 1. Bij vrijheid van meningsuiting mag je wel degelijk mensen beledigen en leugens verspreiden. Je kunt van te voren niet weten of je iemand beledigt en je weet soms ook niet of een aanname waar is of niet. En iedereen mag aannames doen, dat gebeurt ook continu. De enige grens die gesteld wordt aan vrijheid van meningsuiting is oproepen tot geweld en bedreiging. Dus de poging van het jeugdjournaal om dit te definieren is vrij slap.

 2. Mijn complimenten voor deze uitzending. Ik vind dat gezeur met die corona onderwerpen echt mateloos irritant, maar dit was eindelijk een een stukje gezonde systeem kritiek. Zo begon Cafe Weltschmerz ook, die zijn geheel afgedwaald naar complot denken. Meer van dit aub!!

 3. Als je werkelijk denkt dat je gestemd hebt dan schat je de hele politiek wel verkeerd in. Onze leiders worden niet door het volk gekozen. Als je niet in de gaten hebt dat over de hele wereld hetzelfde politieke spelletje wordt gespeeld, want in elk land over de hele wereld gebeurt hetzelfde. Dan kun je toch wel nagaan dat onze politiek weg komt bij maar een paar mensen die de hele wereld besturen. Die mensen hebben de wereld bank dus besturen ook het geld over de hele wereld. Er is geen land in de wereld die over zijn eigen geld gaat. De tweede wereld oorlog is nooit gestopt. We zitten er nog midden in. En die oorlog willen ze gewonnen hebben voor 2030. Oorlog tegen het volk . Schijndemocratie. Hoe je het ook went of keert die democratie het is altijd schijn. Of het nou links schijn of rechts schijn, rood of blauw. Daarom ook alles op de NPO nieuws en in de tweede kamer rood en blauw. Blauw pak/ rode stropdas dat is allemaal om verdeel en heers te zaaien.

  Het enige wat we nog kunnen doen met deze politieke bullshit is dat we als volk (hele bevolking) niet gaan stemmen. Wij als volk bepalen zelf wel wat de juiste democratie is en niet een politieke partij met een globale agenda. BUILD BACK BETTER.

 4. Sorry maar Dilara Bilgiç heeft dus totaal niet begrepen dat Nederland geen democratie is maar een Constitutionele Monarchie met een toetsingsverbod Art120Gw uit 1984 met een kieswet waarvan de grondwettigheid niet getoetst is en niet mag worden. De representatieve democratie die Nederland dan zou hebben staat hierdoor dan ook meer dan ooit ter discussie.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/grondwet-en-statuut/staatsvorm-nederland
  https://wetten.overheid.nl/BWBR0002154/2017-11-17
  https://wetten.overheid.nl/BWBR0001840/2018-12-21

  Mij lijkt dat ze zich eerst beter had kunnen informeren over de impact van het Statuut der Nederlanden, het toetsingsverbod en de kieswet welke invloed dat heeft op de representatieve democratie van Nederland.
  een leestip voor mevr. Bilgiç
  https://scholarlypublications.universiteitleiden.nl/handle/1887/20049
  https://www.routledge.com/Civil-Society-Activism-under-Authoritarian-Rule-A-Comparative-Perspective/Cavatorta/p/book/9781138825949

 5. sorry hoor maar thierry baudet is voor directe democratie dus voor referenda ik begrijp niet wat er zo special is aan deze 18 jarige !?

 6. Vriend van me is gevlucht 26 jaar geleden uit Iran. Wat hij hier nu ziet is exact hetzelfde als daar. Doodeng!!!
  Hij had dit nooit verwacht, en al helemaal niet de bevolking en de laffe houding. Wij laten het gebeuren…..staan erbij en kijken ernaar……………….
  Gedwongen opname bij Covid verdachte besmetting. Gedwongen opname!!!!

 7. Het systeem van satan naar mijn mening:
  Orde uit chaos. Ze zullen de wereldeconomie doen crashen.
  Geen contant geld meer.
  Basisinkomen voor iedereen.
  Geen schulden meer.
  Een vaccin tegen corona en andere virussen.
  Met het vaccin injecteren ze je met een chip, dan kunnen ze je volgen en hebben ze 5G nodig.
  De chip of het vaccin verandert je DNA,
  dan ben je geen mens meer. Je kunt dan niet meer naar de hemel.
  Slechts één manier om aan deze slechte wereld te ontsnappen:

  We moeten opnieuw geboren worden om ,in deze tijd als heidenen, gered te worden.
  We moeten ons bekeren en Jezus om vergeving van onze zonden vragen. Als je zonden vergeven zijn, doopt Jezus je met de Heilige Geest zonder water te gebruiken.
  Dan laat de Heilige Geest in je hart je niet meer zondigen!
  Omdat je dan Zijn geboden in je hart en in je verstand krijgt. Dan houd je 100% van God en je naaste.
  Je steelt niet, liegt niet en wil niets van anderen hebben etc.
  Dan ben je echt opnieuw geboren.
  Vraag Jezus in je hart!

  Zelf heb ik op 16 mei 2011 dat laatste gedaan. Ik was toen ziek.
  Overspannen of burn out en heel erg onrustig.
  Ik voelde toen een trilling door mijn lichaam gaan van mijn hoofd tot mijn tenen. Direct daarna werd ik heel rustig.
  De volgende ochtend was ik opnieuw heel onrustig.
  Dit duurde ongeveer een week.
  Ik had toen een droom dat ik in een gevangenis leefde.
  En een stem zei toen tegen mij dat de duivel uit mij moest.
  Ik heb toen gebeden of de duivel uit mij mocht gaan.
  Direct daarna voelde ik weer diezelfde trilling van hoofd naar tenen en aan het eind ervan zei een stem : je bent nu vrij! en nu de bijbel gaan lezen.
  Ik voelde toen ineens heel veel rust en liefde voor de medemens.
  Ik was veranderd van een zondig, egoïstisch mens naar een opnieuw geboren christen met heel veel liefde voor de ander. En ervoer heel veel rust.
  Als Jezus je vrij heeft gemaakt ben je vrij van de zonde en vrij van de dood.
  Mijn ziekte is achteraf het beste geweest wat mij is overkomen.

 8. De goed betaalde Rutten zegt" Doen wat nodig is voor de Bevolking.
  Dilara zegt"De waarheid zeggen.
  Het oud systeem gaat vernietigd worden en in dat proces gaat nog veel aant licht komen.
  Een Nieuw systeem heeft grootsheid nodig en daar heeft Dilara veel van.
  Indrukwekkend top interview.
  GRACIAS

 9. als je zo'n ding op je hoofd wil, prima, maar kom niet aanzakken met "het hoort bij mijn religie" want dan is het je eigen keus niet. religies komen van extern, niet omdat je dat zelf nou zo ontzettend leuk vind.

 10. Ik heb nog nooit op een partij gestemd. Ik zeg al heel lang dat ik op ideeën wil stemmen en niet op personen of partijen. ANBB.nl vind ik een goed initiatief.

 11. er is maar 1 vorm van de democratie de rest zijn fake''democratieën'' die de macht naar zich toe hebben getrokken door een andere nep democratie in te voeren anders dan waar het volk direct bepaald welke kant wel op gaan met ons land !!
  Echte democratie is heel simpel, het volk bepaald aan de hand van referendums (de meerderheid dus )en de mensen die dat willen uitvoeren mogen zich aanmelden en ook dan kan het volk de beste man of vrouw kiezen van wie van de kandidaten het in uitvoering mag brengen !!
  democratie betekent dan ook ''het volk bepaald'' !!

 12. Aanhangers van de Islam, een religieus EN politisch systeem, notabene ook nog de conservatieve uitlegging daarvan *hoofddoek, moeten mij niet met Democratie komen. Sorry

 13. Kintsukuroi is inderdaad een mooie gedachte. Alleen zou ik dat Rutte niet influisteren net voor de verkiezingen. Hij zou het zo kunnen misbruiken om voor te stellen zijn vaasje Nederland te helpen in elkaar te lijmen. No thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *