'Dwang & Drang leidt tot discriminatie' zeggen Professoren over de Rijksvaccinatiecampagne

“Dwang & Drang leidt tot discriminatie” zeggen Professoren over de Rijksvaccinatiecampagne…

“Onderscheid tussen dwang en drang is een spinsel. Het is een manier om toch om die dwang en plicht heen te lopen vanuit democratische overwegingen en dan die drang in een democratisch jasje te pakken maar vervolgens hetzelfde te doen” stelt emeritus hoogleraar mensenrechten Cees Hamelink in een boeiende column.

Hamelink hekelt de methodieken die momenteel worden toegepast om indirect toch tot een vaccinatieplicht te komen door mensen uit te sluiten van de samenleving. Het eigenlijke verschil tussen dwang en drang wordt door de oud docent van de UVA feilloos uitgelegd, maar het resultaat is in de huidige setting hetzelfde, aldus de 80-jarige die nog fit en kwiek door het leven gaat.

Debat tussen twee Hoogleraren over dwang & drang

Aan het einde van deze column volgt nog een promo van wat er komende week allemaal te zien gaat zijn bij BLCKBX. Zo zenden we woensdag 18 augustus een boeiend debat uit tussen twee hoogleraren die het oneens zijn over dwang en drang t.a.v. vaccinaties. Gezondheidsrecht Professor Mr. Dr. Martin Buijsen gaat het gesprek aan met Medisch Ethicus Professor Theo Boer en daarbij spatten de vonken er flink vanaf.

IPCC analyse Marcel Crok

Maandag 16 aug serveren we je een scherpe analyse over het alarmistische IPCC rapport waarbij wetenschapsjournalist Marcel Crok een ander licht laat schijnen op de data en interpretatie ervan.

World War C

Vrijdag 20 augustus presenteren we de rode loper reportage van de Sneak Preview van de docu World War C en gaat de film tevens exclusief live op ons platform. Deze docu zal niet op YouTube beschikbaar komen vanwege de verwachte censuur.

Sneak Preview

Op 19 augustus 2021 vindt de “besloten” Sneak Preview plaats in het mooiste filmtheater van de wereld “Tuschinski” in hartje Amsterdam. Met een select gezelschap zal er dan naar de film gekeken worden onder begeleiding van programmamaker Flavio Pasquino, die als host de avond zal animeren. Je kunt dus geen kaartjes kopen, omdat alleen genodigden van Docsfair naar binnen mogen.

Prijsvraag

Er is toch een unieke mogelijkheid om alsnog aanwezig te zijn met 2 personen middels de historische prijsvraag in deze uitzending. Mocht je die nog niet gezien hebben dan is dit je kans om de première van deze film op 19 augustus 2021 bij te wonen. Maar troost je…ook als dit niet lukt…op 20 augustus in de avonduren zal World War C al te zien zijn op het platform van BLCKBX.

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

30 reacties

 1. Als je ziet hoe er een grote hoeveelheid mee kan doen aan landverraad is de terechte constatering medeplichtig aan discriminatie voor hun een lachertje.

 2. Zelfbeschikking ik laatme niets inspuiten waarvan ik niet weet wat het is,er overlijden mensen aan bil Gates krijgt zijn zin het klopt niet van geen kant wereldwijde onderdrukking genocide terror op de bevolking uitdunnen van de mensheid constante dreiging onderliggende psychologische oorlog tirannie.

 3. Hey => weer gecoordineerde propaganda => hier in Belgie => zelvde artikel met Mark Noppen CEO van het Universitair ziekenhuis te Brussel !
  "We moeten de niet gevaccineerden het zo moeilijk maken dat ze niet anders kunnen dan een prik vragen" !
  Dit soort terrorisme wordt door dergelijke mensen geuit !
  ook zijn ze van plan met vaccinatiebussen langskomen aan u deur !
  ik zeg => zie maar dat je alles op camera zet !
  alles filmen voor bewijs !

 4. Wanneer staan we gvd op als volk en nemen we het heft in handen.
  Het moet niet veel gekker worden want door deze verdeel en heers tactiek zal de pleuris uitbreken. Denk dat het volk op zoek zal gaan naar de verantwoordelijken en deze met gelijke munt zal terug betalen.
  Het lijkt erop alsof de globalistische elite het wil laten escaleren om een soort van 'martial law' toe te passen zodat we onze rechten en vrijheid volledig kwijt zijn en richting dictatuur gaan.

 5. hoe langer je wacht met drang/ dwang/verplichting, hoe minder tegenstanders zal je op je pad zal vinden, een gevaccineerd persoon zal namelijk minder of geen belang hebben bij enige tegenwerking van een verplichting omdat het hem of haar niet betreft in dit geval. dat ze dus wachten op het moment dat zo veel mogelijk mensen zich vrijwillig hebben laten vaccineren is logies. Het pad is duidelijk. plicht is nog niet wenselijk, plicht is op dit moment nog niet nodig etc etc… de deur blijft open! zeker is dat de plicht komt! de niet protesterende gevaccineerden mensen hebben zo niet door dat ze gebruikt worden om een vaccinatie verplichting er door te krijgen. eenmaal op deze wijze een mogelijkheid tot vaccinatie verplichting verkregen zijn we overgeleverd aan…… tja aan wie en wat?

 6. Mensen hebben imaginaire ordes gecreëerd. De sociale orde van de mens is imaginair. Wil je de imaginaire ordes veranderen zou je het bewustzijn van bijvoorbeeld een heel volk tegelijk moeten veranderen, wat niet haalbaar is. Dus, er is geen uitweg uit de imaginaire orde.
  Imaginair zijn onze staatsvormen, zoals democratie, wetten, geld, banken, bedrijven waarvoor wij werken, religies etc.
  Maar imaginaire orde kan alleen bestaan als grote delen van de bevolking, met name van de elite en veiligheidsinstanties, er echt in geloven. Als bankiers en investeerders niet in het kapitalisme zouden geloven, zal het moderne economische systeem niet stand houden.
  Onze wetenschap word grotendeels beheerst door het streven naar de sleutel te vinden voor  onsterfelijkheid, het eeuwige leven! Zij storten zich massaal op het onderzoek om oplossingen te vinden voor het genetische probleem van ziektes en ouderdom. Het eeuwige leven voor de mensheid, een wetenschappelijk project waar heel veel geld in wordt geïnvesteerd.
  Er zijn wetenschapers die beweren dat het bereiken van het eeuwige leven van de mens geen 50 jaren meer zal duren!
  Het consumentisme en het nationalisme doen alles om de bevolking te overtuigen dat miljoenen andere mensen tot dezelfde gemeenschap behoren als zij en dat zij allemaal hetzelfde verleden hebben met dezelfde belangen en een gezamenlijke toekomst. Dat is misschien geen leugen, het is verbeelding. Net als geld, naamloze vennootschapen, mensenrechten etc. bestaan zij alleen in onze collectieve verbeelding, maar hun macht is enorm.
  De wereld is in een rap tempo aan veranderen. Elk jaar worden wij geconfronteerd met nieuwe `hoogstandjes` op het gebied van technologie. De introductie van internet was circa 20 jaren geleden en toch kunnen wij ons een wereld zonder internet niet meer voorstellen.
  Een lievelingswoord in de politiek is `hervorming`, hervormingen op elk gebied, alles moet beter worden, constante verandering. Onze economie baseert op constante groei, met alle gevolgen van dien.
  Wij worden overspoelt met onnuttige en onnodige informatie, wat bij heel veel mensen tot ziektes lijd, zoals ´burn out` en ook verslaving.
  In plaats van alles te consumeren moet je weten wat belangrijk is en wat je kunt negeren. Veelen kunnen dat niet en worden ziek en steeds vaker werd een leven beëindigd door suïcide te plegen. Weten jullie dat op deze aarde meer mensen sterven door zelfmoord te plegen dan door oorlogen, terroristen en criminelen!
  Wij weten tegenwoordig heel veel maar weten niet, wat wij er mee moeten!
  70000 jaren geleden waren wij ongeletterde behaarde apen en nu zijn wij geklede apen en beseffen dat wij heel veel weten maar wij weten niet wat wij er mee moeten doen.
  Daarom gaan wij helemaal naar de vernieling, de voortekens zijn nu al zichtbaar. Wij mensen hebben veel meer vaardigheden in ons dan dat wij weten of gebruiken.
  Vaardigheden die je ook goddelijk zou kunnen noemen. Daarmee bedoel ik niet het goddelijke zoals het in de bijbel staat maar de bijzondere vaardigheden die in homo sapiens aangelegd zijn.
  Vele wetenschappelijke projecten hebben het doel om van homo sapiens een goddelijke mens te maken en zij hebben al grote stappen vooruit gezet in deze richting.
  Wij zijn heel hart bezig onze eigen ondergang te creëren.
  Wij accepteren geen stilstand meer, zijn nooit tevreden met wat wij bereikt hebben, willen steeds meer en verder en verder. Dat is het resultaat van de menselijke hebzucht, die alle onze maatschappijen beïnvloed en waar op onze economie gebouwd is, ook noemen wij het niet hebzucht maar groei ! Bovendien hebben wij ons door de multinationals en onze politici in een “globale groei” laten lokken, waar wij nu met zijn allen in gevangen zitten. Moraal en ethiek zijn voor de “moderne” mens ouderwetse begrippen geworden. Kijk maar wat elke dag op “social media” gebeurt, hoe mensen elkaar afmaken door “nep fotos, nep berichten”, perversiteiten, doodsbedreigingen, en dat alles natuurlijk anoniem!
  Ook in de wetenschap is ethiek tegenwoordig ver te zoeken. Het word in vele laboratoria in de hele wereld gedaan wat mogelijk is, om in de toekomst de natuurlijke selectie gedeeltelijk of geheel te vervangen. Zij zijn al bezig met de bouw van “cyborgs”, die zowel organische als niet organische lichaamsdelen heben, en dat is pas het begin met als doel de constructie van anorganisch leven.
  Gen-manipulatie daar schrikt tegenwoordig niemand meer van, want wij willen zo graag gezond zijn en eeuwig leven.     
  Hadden wij nog in de zestiger jaren gehoopt dat de mens door meer kennis ook wijze beslissingen zou nemen met betrekking op natuur en respect voor alles wat leeft, worden wij tegenwoordig geconfronteerd met rampzalige vernielingen in de natuur en ongelooflijk dierenleed.
  Wij weten heel zeker dat dieren, zoals varkens, koeien, kippen etc., subjectieve behoeften, gevoelens en emoties hebben. Toch worden deze dieren in vele landen, ook in Nederland, door de manier waarop zij gehouden worden in feite gemarteld omdat alles, zo ook het vlees, goedkoop moet zijn. Dieren zitten in veel te kleine stallen, kunnen zich amper bewegen, staan in hun eigen uitwerpselen, komen nooit naar buiten. In Nederland worden elk jaar “hoog zwangere” koeien geslacht, en als een koe dan een kalfje mag baren word het om economische redenen na de geboorte van de moeder verwijdert. Dat alles weten wij en toch is de Nederlandse consument alleen gericht op de prijs, het moet goedkoop!
  En dan heb ik het noch niet over de catastrofale toestanden in de slachthuizen!
  Nieuw-Zeeland is het eerste land van de wereld dat alle dieren juridisch erkende als “bewuste wezens”, vastgelegd in de “Animal Welfare Amendment Act” in Mei 2015.
  Melk en vlees verkregen door veel pijn en verdriet bij deze dieren kunnen volgens mij niet gezond zijn voor het zoogdier mens. Is daarin misschien ook een oorzaak te zoeken voor de abnormaal hoge kankergevallen in Nederland? Daarbij staat niemand stil!
  De mens blijft zoeken en jagen op meer winst, meer macht, meer geld, groter huis, grotere auto, nog meer technologie – leven in een virtuele wereld, en dat alles bereiken met nog minder werktijden en nog meer vrije tijd. Wat doet hij in zijn vrije tijd, hij zit gekluisterd aan de computer,  de smartphone, tablet etc.
  Nederland is met afstand in Europa het land wat de meeste tijd online bezig is, ook online shopping.
  Een volk van computer verslaafden, die op dat gebied ook alles heel snel accepteren en meedoen en hun hele leven bloot legen op social media, met alle gevolgen van dien. Daardoor ook makkelijk te manipuleren!
  De rijke landen op aarde gedragen zich egoïstisch en agressief, gevoed door hebzucht, wat ook in de wetenschap een globale wedloop veroorzaakt heeft, waar ethiek en moraal geen plaats meer hebben.
  Niemand wil toegeven dat daardoor de ontwikkelingen op het gebied van biogenetic en technologie voor onze hersenen veel te snel gaan. En omdat wij gevangen zitten in een globale tempo gebaseerd op economische groei kan niemand de toekomst meer overzien, omdat niemand meer het gehele system kent, alleen nog maar delen zijn bekend. Wil men bijvoorbeeld met een deel stoppen, stort het gehele system in mekaar.
  Daarom moeten wij verder, kunnen niet stoppen, gestaag op weg naar de ondergang van de mens en naar de geboorte van een nieuwe anorganische intelligentie, die ons eerst zou helpen en dan beheersen.
  Zoals Goethe al zegde in zijn “Faust”: “Wer die Götter rief…”, en wij hebben ze geroepen!
  Blijft alleen nog de vraag, wie de wedloop zou winnen, het westen of het oosten? Ik zet mijn geld op het oosten, want China is het westen op alle gebieden aan inhalen!
  Ik ben een rasechte Aziaat, zeer vermogend, en toch leef ik eenvoudig en woon ik in een rijtjeshuis tussen de gewone mensen.
  Als negentig jarige Ur-Taoist schrijf ik dit stuk anno November 2018, niet als “Goeroe” of “wereldverbeteraar”, maar als een waarschuwing voor de mensheid, voor Koningshuizen, regeringen, wetenschapers, multinationals, bankiers, artsen en voor alle mensen.
  Op zijn Chinees zegt man: ¨Mooie woorden zijn niet waar, ware woorden zijn niet mooi!¨
  Prins Ganjuuryn Jirgelen Dschero Khan
  Prins van Khentii, Mongolië
  Prof. Dr. Phil. CTC
  Prof. Dr. med. CTM
  Chen Tao Tze, Tao-Se

 7. Mensen laat u niet angst aan jagen door de ''gigantische'' vaccinatiegraad in dit kuddeschapen landje. In de leeftijdsgroep tot 50 jaar laat één op de drie personen zich niet vaccineren. 33% dat is teveel ons te negeren. Het gemiddelde wordt omhoog gehaald door de ouderen.

 8. @blckbx. Flavio, Allereerst, dank voor je werk en inzet. Gaarne even de spelling corrigeren: het is Immanuel Kant en niet Emanuel Kant.
  Eerder viel het mij ook op dat er niet consequent aan bronvermelding wordt gedaan (bijv. video Eric Clapton – Oracle Films), wellicht puntje van aandacht. Keep up the good work!

 9. Waar hebben we het toch over, krankzinnig, ziekelijk… echt knettergestoord, ik wil nog niet eens deelnemen aan een zieke maatschappij! Ze schieten me maar dood.. liever dat dan die gestoorde ziekmakende gifspuit …

 10. Ik voel me al een week behoorlijk naar, ik heb gewoon de griep te pakken daar niet van. Mijn beste vriend zei zojuist, gast ga je testen want dan kan je weer binnen chillen etc. Ik wil nee zeggen maar dan verlies ik mogelijk mijn beste vriendschap. Enige tips voor me?

 11. 😂😂😂deze man vergeet 1 ding door het vaccin kan je geen mutant maken en als je het vaccin niet neem kan je 1 mutant maken en dat is discriminatie tegen over de mensen met een aandoening want die kunnen nergens heen door de anti vaccin mensen want door een mutant word het virus sterker kort gezegd discriminatie doen de anti vaccin mensen

 12. Die hondelul van de volkskrant moet zeggen " ik vind het aanvaardbaar" ipv " het is aanvaardbaar" het is zijn mening niets meer niets minder.

 13. De cultuur marxisten willen ons vernietigen wij hebben het recht onder de "Natural Law" regels om alle Commie infiltranten die zich voor doen als politici en media poppetjes te elimineren op welke manier dan ook.

 14. Ach groepsimmuniteit is al onmogelijk, wie gevaccineerd is heeft maar 49% minder kans geïnfecteerd te worden met de Delta variant volgens het hoofd van Oxford.
  Het halen van het prikje bereik je dus niks mee als je niet in een risicogroep zit, het virus blijft en zal muteren.

 15. Pfff het IPCC.. is dat niet die club waarvan jaren geleden e-mails waren gelekt waarin de ene tegen de andere zei dat ze even wat statistieken aan moesten passen omdat die beter in 'het narratief' (Lees angstporno) zouden passen? Totaal ongeloofwaardig en nog steeds lopen de powers that be er hijgerig achteraan en papegaaien het braaf door tegen de 'domme en goedgelovige brave burgers'… Wat leven we toch ook in een verrotte wereld.

 16. Drang en dwang zijn niet hetzelfde…….maar je kunt het een motiverende actie noemen!
  Het is simpelweg onvoorspelbaar wat de toekomst gaat brengen!! Blijft dat dit virus deel geworden is van de samenleving. Is het aan die samenleving om daar mee om te gaan!! Niemand is verplicht……niemand moet……en van discriminatie is geen sprake!! Doch bepaalde consequenties zal men moeten aanvaarden en zwartkijken past hier wel!!
  Cohesie maakt een samenleving sterk!!
  Ga hier geen filosofen bijhalen…….heeft al helemaal niets met het onderwerp te maken!! Of het is een mening niet meer niet minder!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *