“Dit kan fataal aflopen!”, zegt Immunoloog. Experts Adviseren Mondkapjes bij Sporten.

Experts uit de UK adviseerden de afgelopen week, dat het belangrijk is om mondkapjes te dragen tijdens het sporten. Trish Greenhalgh, hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Oxford, betoogde in “Good Morning Britain” dat zij zelf ook altijd met een mondkapje hardloopt en vindt het raadzaam dat iedereen dit gaat doen in drukke gebieden.

Diverse Nederlandse websites namen het nieuws klakkeloos over en brachten het met de suggestie dat het nieuw wetenschappelijk inzicht is, dat belangrijk is om ter kennis te nemen. Zo was het oa. te lezen bij Joop (BNN/VARA), Libelle en Hardloopnieuws. Dit baart Immunoloog Dr. Ir. Carla Peeters grote zorgen en dus luidt zij de noodklok bij programmamaker Flavio Pasquino. Dit leidde tot een uitzending waar het thema stevig onder de loep werd genomen en vooral ook de gevaren voor de volksgezondheid werden geadresseerd. Afgezien van het feit dat er flinterdun bewijs is, dat mondmaskers überhaupt nut hebben om de transmissie van het virus te remmen (zie eerdere uitzending hierover), zijn er grote bezwaren aangezien het bepaald niet risicoloos is als mensen langdurig een mondkapje dragen, laat staan bij het sporten. “Dan kunnen er zelfs doden vallen”, legt Dr. Ir Carla Peeters uit, die refereert aan een voorval in mei 2020 waarbij 2 jonge kinderen in China overleden door het dragen van een mondkapje tijdens intensief sporten.

Tevens attendeerde Dr. Ir. Carla Peeters op een recent feit uit België waar bleek dat de – door de overheid verstrekte – mondkapjes giftig bleken te zijn en waarvan de gezondheidsschade ook nog niet duidelijk is.

De Rijksoverheid maar ook het WHO raden het ten strengste af om mondkapjes te dragen tijdens het sporten.

Help ons:

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op https://blckbx.tv

BRONNEN UITZENDING:

Eerder uitzending over Mondmaskers met Dr. Ir. Carla Peeters;

Advies Rijksoverheid;

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/sport

Advies WHO;

https://www.facebook.com/WHO/photos/a.167668209945237/3245900815455279/?type=3

Artikel Trouw over giftige mondmaskers door Belgische overheid verstrekt;

https://www.trouw.nl/buitenland/gratis-mondmaskers-van-de-belgische-overheid-blijken-mogelijk-giftig~b29f1253

Good Morning Britain (Itv);

Joop BNN/VARA;

‘Joggers moeten mondmasker dragen ter voorkoming besmetten voorbijgangers’

Libelle;

https://www.libelle.nl/mensen/hardlopers-mondkapjes

Hardloopnieuws;

‘Hardlopers moeten mondmasker dragen ter voorkoming besmetten voorbijgangers’ (video)

Bronnen Immunoloog Dr. Ir. Carla Peeters:

PCR positives: what do they mean?

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306987720333028

https://nypost.com/2020/05/06/two-boys-drop-dead-in-china-while-wearing-masks-during-gym-class/

30 reacties

 1. Marion Koomans is toch afgestudeerd als dierenarts? Haar onderwijs heeft genoten vanuit belang OECD.org, toch? Gelieve zelf onderzoek te doen.

 2. Syrische hamsters 🐹? Van Assad? Hadden ze een Jodenster ✡️, die wij burgers nog niet hebben uitgereikt gekregen?

 3. Dag allen,
  Kijk naar Israël. Dat is onze toekomst.
  Willen we dit of niet? Deze mensen zijn bijna allemaal gevaccineerd en de maatregelen worden zwaarder en zwaarder.
  FVD is de enige partij die hier tegen is.
  Lijkt mij logisch om op deze partij te stemmen, al is het slechts voor de komende vier jaar.
  Gun baby's, kinderen, volwassenen etc. hun vrijheid, frisse lucht, liefde, geluk en een mening.

 4. Voor het eerst in mijn leven lid geworden van een politieke partij. Nooit gedacht dat het nodig was. Stem FVD alstublieft..stem onze vrijheid terug!

 5. Die muilkorven doen mij denken aan de film total recall, waar de rebellen door de dictator worden afgesneden van zuurstof terwijl hij zelf nog even een blikje zuurstof voor zichzelf opentrekt.

 6. Mondkapjes zijn ook levensgevaarlijk,alles wat gezond is schaft dit kabinet af!!!zien jullie nou nog steeds niet dat dit een oorlog tegen de mensheid is?

 7. Nog nooit van mijn leven zo iets waanzinnigs gehoord. Als je sport dan adem je meer omdat je meer zuurstof verbruikt dan ga je geen mondmasker dragen. Zegt een gewone huisvrouw en AOWer. Libelle opzeggen.

 8. …absoluut CO2 inademing met die k*t kapjes – echt super super meteen al super gevaarlijk en schadelijk…ik spreek uit ervaring…doch KORT tijdelijk en goed gericht qua (nood) situatie kan ik me voorstellen…

 9. Lekker je maskertje op en afdoen tijdens het rennen zegt de engelse 'expert'. Virussen en bacterieën concentreren en dan over je heensmeren. Zijn dit echt virologen? Lijkt net een theekrans met John en Anita die elkaar napraten. Waarom denk je dat chirurgen worden aangekleed. Omdat het anders niet werkt. Bahbah wat een kuttijd leven we in.

 10. die mondkapje moet je dragen om soort angst te maken zo dat mensen meer afstand gaan houden in de winkel zo is winkel karretje ook zo een tool

 11. Helaas kijken de domme gehypnotiseerde schapen niet naar dit nieuws,zo is het dus vechten tegen de bierkaai. Ik word er zo moedeloos van!

 12. Ieder weldenkend mens zal toch wel begrijpen dat als men gaat sporten, de snelheid van ademhalen drastisch verhoogt en het daardoor een enorm slecht idee is om een mondkapje te dragen. Los van het feit of je het eens bent met de mondkapjes plicht in winkels e.d. lijkt mij toch dat we hier geen discussie over hoeven te voeren.

 13. In 16 VS staten zijn de mondkapjes al afgeschaft. Dus geduld de gekte gaat voorbij. Kan nog wel even duren (misschien een paar jaar).

 14. Je kan ook gewoon een plastic zak over je hoofd doen. Is sneller.
  Sorry, maar dit is darwinisme. Als mensen echt zo dom zijn verdienen ze het.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *