“Dit is een fatale combinatie” vertelt Opiniepeiler & Statisticus Maurice de Hond…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-dehond

“Dit is een fatale combinatie” vertelt Opiniepeiler & Statisticus Maurice de Hond…

Aflevering vier van de ophefmakende documentaireserie Tegenwind is gewijd aan sociaal geograaf/statisticus Maurice de Hond, die in Nederland geen aankondiging behoeft, maar die in België minder bekend is. Toch paste de Belgische overheid in een eerder stadium de aanbevelingen van Drs. De Hond omtrent ventilatie hier en daar toe, terwijl de Nederlandse overheid en het OMT doof en blind bleven voor het ‘ventilatie Delta-plan’ van Maurice de Hond uit juni 2020. Al vrij vroeg in de crisis kwam De Hond er door zijn uitgebreide en internationale data-analyses achter dat het coronavirus zich verspreidt via aerosolen – en niet zozeer via menselijk en oppervlakte contact – en dat de beste bestrijdingswijze bestaat uit het grondig ventileren van binnenruimtes. Buiten is er volgens De Hond dermate weinig kans op besmetting dat alle buitenevenementen gewoon plaats hadden kunnen vinden waardoor de culturele sector en de economie in haar geheel nooit zulke harde klappen had opgelopen. De 73-jarige Maurice de Hond maakt er geen geheim van dat hij zich in het voorjaar van 2021 heeft laten vaccineren na een – noblesse oblige – nauwkeurige analyse van de risico’s en de baten op basis van de toenmalige beschikbare data voor zijn eigen gezondheid. Maar zijn antwoord op de vraag of hij dat nu opnieuw zou doen is op zijn minst verrassend…  

‘Informed consent’

Maurice de Hond is één van zes gerenommeerde en gerespecteerde wetenschappers die zich in de documentairereeks Tegenwind ongecensureerd uitspreken over het coronabeleid.

In het prachtige Andalusische landschap – cinematografisch beeldschoon en spectaculair in beeld gebracht door regisseur/cameraman Mark Sanders – wordt wordt Maurice de Hond door journalist Jakobien Huisman geïnterviewd. Voor deze gesprekken trok het Tegenwind-team naar de beeldschone omgeving van het olijvendorpje Periana in de provincie Málaga. De locaties zijn telkens zo gekozen dat een kleine link naar het leven en werk van de protagonist is. Huisman: “Op het voetbalveld van ons dorpje ontspon er zich tussen mij en mijn interviewde een best heftig gesprek over vaccinatie van kinderen en met name over het begrip ‘informed consent’. De Hond en ik waren het op dat vlak niet met elkaar eens. Maar het doet er uiteindelijk niet toe of ik – of wie dan ook – het met De Hond eens is, waar het om gaat is dat er een degelijk, eerlijk en open debat over dit gevoelige onderwerp plaatsvindt en dat mensen, ouders, hierover gaan nadenken. Hopelijk slagen wij met aflevering 4 van Tegenwind in die missie.”

Lastercampagne

De Hond, als statisticus en opiniepeiler een coryfee en ijkpunt in de Nederlandse politieke landschap ondervond – net als de andere geportretteerden in deze reeks – veel tegenwind omwille van zijn theorieën. Voor de reguliere tv-programma’s waar hij vroeger vaste prik en een geliefde gast was werd hij niet meer uitgenodigd werden er lastercampagnes gestart. Hier op blckbx kreeg hij uiteraard wél een forum en de video’s met De Hond behoren steevast tot de best bekeken programma’s.  Een terecht zeer prominente plaats dus voor deze integere wetenschapper in de nu al opzienbarende reeks Tegenwind die lovende recensies krijgt.

Zonder bang…

Aan de andere kant was het een verademing om buiten de opnametijd in de gesprekken met de andere hoofdpersonen en de makers, te merken hoe -vanuit verschillende invalshoeken- we allemaal op dezelfde manier erin staan: gebaseerd op  ervaring, nieuwsgierigheid en vakmanschap, onze kennis en visie te delen. Zonder bang te zijn voor de gevolgen. Omdat het noodzakelijk is dat het publiek in deze moeilijke tijden ook kennis ervan neemt.”

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen  allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

3) Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

4) Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

5) Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

7) Rondetafelgesprek

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

17 reacties

  1. Idioot om die bureaucraten, die specifiek gekozen hebben wetenschap in te ruilen voor management, steeds als wetenschappers te bestempelen. Laten we niet de mainstream media napraten aub. De echte wetenschappers spreken zich al ruim een jaar uit tegen deze maatregelen wereldwijd.

  2. Maurice de Hond is controlled. Dat jullie deze onbetrouwbare hond ruimte geven is een schande. VVD zogenaamd een zetel erbij, bullsht Aerosolen verhaal etc. Is BLCKBX nog wel serieus te nemen? Zijn jullie ook controlled?…….Vul maar in mensen…..

  3. Een ding niet mee eens…. Je kan een 12 jarige absoluut niet de verantwoordelijkheid geven om te beslissen of ze een experimenteel goedje in haar lichaam wil. Echt niet ! Hersenen op die leeftijd zijn volop in ontwikkeling… Nog zeker niet instaat om zo'n verantwoordelijk op zich te nemen…stel ze krijgt énorme bijwerkingen.. Je kind zal absoluut het gevoel hebben dat je haar niet hebt beschermd.

  4. 2 dingen die me opvallen, Maurice gelooft dat het vaccin een normaal vaccin is en twijfelt niet over de werking ervan. En klaarblijkelijk vind hij dat een kind van 12 totale zelfbeschikking mag hebben, waar ligt dan je grens Maurice? Laat je je kind van 12 ook in een coma zuipen omdat zij al vroeg in de pubertijd zit en het zelf allemaal wel mag weten? Nee natuurlijk niet, dat is krankjorum. Waarom laat je haar dan wel zelf beslissen iets in haar lichaam te stoppen waar mogelijk verregaande gevolgen van komen? En bovendien de druk en invloeden van buitenaf zeer groot zijn om het maar te nemen. Jij leert je kind mee te gaan in de flow, je leert je kind niet zelf nadenken maar je leert haar mee te doen.

  5. 2:45 ironisch. Gaat over bang maken en dan klagen over censuur. Dat je de angst rond corona overtrokken vindt omdat je zelf jong/gezond bent, prima. Maar die hele spannende wereld die eromheen wordt bedacht over meekijkende overheden en het onderdrukken van de waarheid, dat is wel next level.

    Dat we zijn waar we zijn komt niet door kwaadaardigheid, maar door incompetentie, zowel van overheid als bevolking.

  6. Maurice benoemd weer de besmetting via de lucht/aerosolen. Nu de ongevaccineerden geweerd worden (alleen met test evt naar binnen) in horeca, bioscopen, culturele gebouwen is het straks goed te merken of de besmettingen toenemen bij het samenscholen van de gevaccineerden. Zij kunnen nog steeds elkaar besmetten en ook covid krijgen Alleen zal het dan ws griep genoemd worden aangezien zij zich dan niet hoeven te testen gezien hun vaccinatie status? Of worden ook gevaccineerden nog steeds getest op covid bij klachten?
    Dus voor de ongevaccineerden is het eigenlijk beter dat ze in de herfst en winter niet in sociaal druk bezette ruimten komen met dan meestal een te lage luchtvochtigheid en te weinig ventilatie. Dat is dat weer de positieve kant van deze uitsluiting. 🤪

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *