DIRK DE WACHTER | Hoe verder na corona?

Psychiater Dirk de Wachter vreest dat de meest kwetsbaren in de samenleving de dupe zullen zijn van toekomstige bezuinigingen als gevolg van de coronapandemie. “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de meest kwetsbare groepen in de samenleving niet buiten de boot vallen?”

In de serie ‘Hoe verder na corona?’ vragen we bekende en minder bekende denkers naar hun visie op het leven na corona. Is dit een kantelpunt of gaan we straks met de komst van het vaccin terug naar ‘business as usual?’.
____

Iedereen Verlicht is een programma van de NTR. Persoonlijke verhalen van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het Hindoeïsme, spiritueel bezig houden met het verbeteren van zichzelf en de wereld.

4 reacties

  1. Noodlottigheden kan je voorkomen aan de basis, Dirkie Dirk. Niet voor jezelf maar wel voor die (klein)kinderen. Neem de mijne nu. Ik heb er voor gezorgd dat ik er geen kan maken. Mijn problemen opgelost? Gedeeltelijk. Die van hen? Compleet. Ze blijven het dode stof waar ze onverbiddellijk, na een leven van leed en onzin, naar zouden zijn teruggekeerd. Waren jij en ik almaar weer dat inerte stof denk ik Dirk, elke morgen als ik weer wakker word. 😉

  2. Berichtje NTR , IEDEREEN VERLICHT.
    CASPAR IS IN HONGERSTAKING VANAF DE KERST. HIJ VERBLIJFT OP HET MALIEVELD IN DEN HAAG. HET IS EEN ZEER BIJZONDER IEMAND, MET EEN ZEER GROOT INNERLIJKE SPIRITUELE WIJSHEID. DAGELIJKS WORD HIJ BEZOCHT DOOR NOG MEER BIJZONDERE MENSEN. MISSCHIEN EEN LEUK IDEE OM EENS BIJ HEM LANGS TE GAAN VOOR EEN GESPREK/ INTERVIEW?

  3. OPflikkeren met deze in alle haast onder druk van de concurrentie gefabriceerde troep door de bio-tech-maffia. Wéés niét zo’n typisch pretentieuze “kijk-mij-eens-voorop-lopen-hero”. Alles wat én onder tijdsdruk én met voornamelijk commerciële léés: financiële motieven is gemaakt is lévensgevaarlijk. Binnen een jaar al zullen wat mensen zich bij hun arts melden met klachten en aandoeningen zoals verkleurende nagels, bulten aan de binnen- en buitenkant van het schedeldak en je kan het zo gek niet bedenken wàt allemaal, maar welke in ieder geval niéuw zullen zijn voor de wetenschap. Je arts zal dan zeggen: “omdat het voor iedereen nieuw is en wij het óók niet weten mag u de aandoening zélf een naam geven”. En als je zo’n pretentieuze “kijk-mij-eens-voorop-lopen-hero” bent maakt dat álles weer goed toch? Ik snap al die zogenaamde heisa over “anti-vaxxers” ook helemaal niet. Als jíj ‘m nou lekker pretentieus wél neemt ben jíj toch lekker pretentieus “beschermd” en hoef je je niet pretentieus druk te maken om diegenen die ‘m niét nemen. Vragen? Géén vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *