“Dictatuur klopt weer aan”, zegt schrijfster, die 30 jaar geleden Iran ontvluchtte.

Hoe was het mogelijk dat een vrij en modern land (Iran) zich in een jaar tijd liet transformeren tot een dictatuur? Die vraag beantwoord schrijfster Shohreh Feshtali feilloos met anekdotes en goede analyses over hoe het mechanisme werkt. En dat vermogen is meteen de reden voor haar grote zorg, want ze ziet exact hetzelfde zich weer voltrekken maar nu met als overtreffende trap, dat er ook inbreuk op onze lichamelijke integriteit wordt gepleegd middels een vaccin dat mondiaal (in)direct verplicht wordt.

Shohreh Feshtali vluchtte ca. 30 jaar geleden naar Nederland vanwege doodsbedreigingen aan het adres van haar man. Hij was in het bezit van het omstreden boek “De Duivelsverzen” van Salman Rushdie en daarop stond een Fatwa, oftewel de doodstraf.

Na 11 jaar bij de belastingdienst gewerkt te hebben en een perfecte integratie voelde zij zich thuis in Nederland als nooit te voren. Maar sinds maart 2020 zag ze het land transformeren in een land van onderdrukking met steeds minder vrijheden. “De parallellen met Iran uit de jaren 70 zijn ongekend”, vertelt Feshtali in een uitgebreid interview dat daags na deze video op dit kanaal getoond zal worden.

Eerder behandelden we al de Open Brief aan Mark Rutte – in een aparte video – die de aanleiding was voor Flavio Pasquino om contact met de Iraanse schrijfster te zoeken die maandag 8 maart 2021 haar debuutroman lanceert “Gesluierde jaren”.

Dit is onderstaande link vind je de video waarin Shohreh Feshtali de brief voorleest;

Meer over De Duivelsverzen lees je;

https://www.parool.nl/nieuws/waarom-je-klassieker-de-duivelsverzen-gelezen-moet-hebben~b64de993/

Meer over het boek van Shohreh Festhali vind je;

https://www.ako.nl/gesluierde-jaren-9789493244023.html

Help ons:

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via deze link;

https://www.blckbx.tv/doneren

21 reacties

 1. Meneer Flavio dank u wel voor deze video.
  Op haar eerste brief die ze ontvangen heeft. Kan ik het niet bevatten. Mijn ervaring eerst maken ze je ziek daarna verwachten ze van mij in dit geval dat ik een ander zieke moet helpen of mede leven tonen vergeet je eigen . En anders krijg je de ……wat echt gebeurt terroriseren 🙏

 2. Bravo to all your wonderful interviews! English captions would be a great addition so more people could understand this EXTREMELY important content.

 3. Stel je voor dat je een redelijk idilisch leven hebt, en iemand naar je komt met een voorstel.
  Deze stelt voor controle over je leven over te nemen, om jou te redden, in ruil voor grond en goud.
  Is dat een oplossing tegen een duivels leven?
  Of is dat juist de duivel hemzelve die aanklopt met een vals contract?

 4. De zoveelste asielzoeker uit Iran, dat soort verhalen zo zijn cliché. Dit is zo uitgemolken en proberen te scoren met de verkoop van goedkope verhaaltjes.

 5. Deze geweldige vrouw geeft een boodschap voor de slapende Nederlanders of die denken dat vrujgeid5 vanzelfsprekend is nou nee het kan elke dag afgelopen zijn m. Niet leren van de geschiedenis, dan zak hij zich herhalen.

 6. Showreh, ontroerend wat je vertelde en de parallellen zijn verbluffend . Ook wij Nederlanders en all over de werleld gaan dezelfde kant op wat jij als 30 jaar geleden meemaakte. Wanneer gaan wij deze overheid en dit regiem de halt toeroepen die na een jaar van maatregel na maaregel ons de people doet leven nu in de realiteit van een openbare gevangenis . Liefde versus angst . Waar kies jij voor? Dank voor deze presentatie Flavio en team ❤️🤗

 7. Mensen doe je eigen onderzoek.
  Dan kom je erachter dat alle wegen naar Rome leiden.
  Het Vaticaan is de onderdrukker. De Nieuwe Wereld Orde is de Oude Wereld Orde in volle glorie hersteld.
  En je moet mij niet geloven, maar je eigen onderzoek doen.

 8. Hoe kon dit in Iran gebeuren?
  Simpel; het Kremlin, de Russische communisten en de met hen verbonden Tudeh partij, wilden Iran in hun invloedssfeer krijgen.
  Zij meenden Khomeini en de mullah's aan hun kant te kunnen krijgen.
  Dat lukte hen dus niet!
  Na deze mislukking probeerden de Russische communisten het met Afghanistan.

 9. Wat indrukwekkend. Zo zie je maar dat je afscheid moet nemen van mensen die voor de maatregelen zijn. Zo kun je toch nog een beetje gezellig leven leiden met mensen die wel te vertrouwen zijn.

 10. Massahysterie! Het antwoord van mevr. Oomen van het CDA is een belediging en laat zien waar ze voor staat. Ze voelt zich verheven boven andere mensen en denkt de wijsheid in pacht te hebben. Mij herinnert de hele situatie in veel opzichten aan Duitsland 30iger jaren en DDR. Het gaat sluipender wijs en begint ermee dat je je mond niet meer durft open te doen bij buren, kennissen, vrienden en familie. We hebben in kenniskring al meegemaakt dat iemand twee mensen thuis heeft uitgenodigd en er opeens de BOA voor de deur stond. Ze zijn er wel op ene van de manier achter gekomen, het was hun buurvrouw! Lijkt wel Iran, DDR enz. en andere dictaturen! Walgelijk!

 11. In de link naar het boek las ik de introductie voor het boek. Daarin wordt Shoreh Feshtali beschreven als Moslima terwijl ze in dit interview zegt dat ze dat niet was van huis uit.

 12. Deze (Corona) wet is aangenomen via democratische weg…. Hitler is ook via democratische weg gekozen door het toenmalige Duitse volk…. Ken de geschiedenis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *