De Parallele Samenleving krijgt vorm. Olaf Weller over Keuzevrijbijmij…

De parallele samenleving krijgt vorm door het initiatief van Olaf Weller www.keuzevrijbijmij.nl. Een online platform met de slogan “voor alle aanbieders waar iedereen altijd welkom is”. Programmamaker Flavio Pasquino interviewde de voormalig industrieel ontwerper Olaf Weller over zijn drijfveren, doelstellingen en zijn plan van aanpak. Weller; ” wat we ook doen…we willen altijd in het licht opereren en niet underground”. Weller doelde hiermee op de mogelijke wettelijke dreiging voor zijn initiatief, waarbij de dienst in de illegaliteit terecht zou kunnen komen. Denk daarbij aan de wettelijke mondkapjesplicht op publieke plekken. Weller; “we kunnen niet in de toekomst kijken maar laten we vooral in het nu acteren en proberen om de kritische massa te mobiliseren en dan zien we wel verder hoe het loopt”.

VIDEO

Keuzevrijbijmij heeft ook een prachtige video gemaakt die we ook ten dele in de uitzending hebben getoond. Dit is de integrale versie. https://www.youtube.com/watch?v=WZ0gWaMHHcE&feature=emb_title

DONATIE

Keuzevrijbijmij is op zoek naar vrijwilligers, partners maar natuurlijk ook naar financiële middelen om hun doel te bereiken. Daarom willen we je vragen hier een donatie voor vrij te maken want dit initiatief kan straks wel eens belangrijker worden dan we nu kunnen bedenken.

Donatie

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

https://www.blckbx.tv/nextstep

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

20 reacties

 1. Wat Olaf wil kan ook negatief uitvallen voor ondernemers die aan "keuzevrijbijmij" willen deel nemen. Mensen kunnen nu onterecht de winkels of restaurants gaan mijden, daar men onterecht denkt, dat er alleen maar "besmette mensen" komen die niet gevaccineerd zijn.

 2. Het platformvirus, sorry, hoor, een kwart miljoen voor een storm via crowd finding van dezelfde makers als de onzinnige ademvrijbijmij site, waarin eigenlijk alleen thuisbezorging stonden als oplossing? Dit platform geef ik weinig kans van slagen, (huis)artsen die publiekelijk hun reputatie op het spel zetten en berispt worden door de gezondsheidsinspectie door zich niet te houden aan bepaalde maatregelen of afspraken?
  Dat lijkt me erg stug. Bovendien heb je toch echt wel een positief trackrecord nodig om mijn over de streep te trekken. Baudet is ook bezig met stappen voor een parallelle samenleving. Ik denk dat daar iets meer draagvlak voor zal zijn.
  Uiteraard ben ik helemaal voor het ondersteunen van flavio en het in de lucht houden van hem en zijn platform. Hij heeft zijn strepen meer dan verdiend
  Dus ik ben selectief met platformen, voor de één is het bittere noodzaak, voor de ander een leuk verdienmodel met een achterliggende agenda. Kijk naar Brian Rose met zijn freedom platform.
  Daarom ben ik ook huiverig als ineens mensen vanuit een wakker geluid politieke aspiraties blijken te hebben, zeker als hun programma niet eens (goed) gedefinieerd is…

 3. maar laten we hopen dat dit niet nodig wordt. We kunnen nu overal in. en Corona is bijna afgelopen. Kun je dat initiatief ook voor andere dingen gebruiken? Ik ben bv allergisch voor msg (E621 smaakversterker) dat restaurants kunnen aanvinken dat niet in het eten te doen. Dat we online kunnen kijken als je in een vreemde stad bent, welk restaurant geen msg in het eten doet. Of bv biologisch is of geen plastic of lokaal geproduceerd of veganistisch etc. Scholen voor ongevaccineerde kinderen qua andere vaccins. Waar je met bitcoins of etherium kunt betalen. Etc. Kun je het systeem dat nu gebouwd wordt voor andere dingen gebruiken dat aanbieders vanalles aanvinken en wij zo de juiste aanbieder kunnen vinden? Kun je naast vaccinvrij ook andere velden erbij maken? Restaurants waar kleine kinderen welkom zijn schijnen ook moeilijk te vinden zijn. Die software die aanbieders met afnemers verbindt met extra criteria: die mist nog wel. Als je ziet hoe succesvol 'afhalen.nl' etc is: sites die ondernemers met een bepaalde dienst voor consument laten zien zijn enorm succesvol als ze goed uptodate gehouden worden. Maar in de alternatieve wereld kun je heel moeilijk vinden in andere stad waar is hier de lokale biologische markt. Dat wordt soms niet goed bijgehouden door ondernemers. Of een of ander hashtag systeem: kappers voor krulhaar of kleding voor lange mensen. #kvbmE621 #kvbmVegan #kvbmPlasticloos #kvbm…. misschien kun je het met hadtags automatisch erin laten feeden? Dat je alle ondernemers of scholen een mail stuurt: zet deze hastags in je sitecode, dan kunnen wij je vinden, op onze site noemen en doorlinken.

 4. Volkomen overbodig initiatief! Ondernemers zijn van nature al geneigd om 'open' te zijn, met liefst zo min mogelijk beperkingen. En als dat niet meer mag, dan zouden ze met dit initiatief illegaal worden. Ben ik benieuwd hoeveel van die ondernemers dan hun rug recht houden. Bovendien behoor ik tot de groep die er van uitgaat dat deze toestand niet definitief is, zoals de afbouw van de maatregelen nu toch ook aantonen. En op het gevaar af dat ik Olaf Weller verkeerd beoordeel, ik zie daar ook nog wel een aardig verdienmodelletje in zijn initiatief!

 5. Te laat ik ben gedwongen om de prikken te halen en anders mag ik nergens meer binnen t is dus al begonnen ik heb geen keus

 6. En kunnen we daar ook Ramaya kettinkjes kopen? Of is dit “project” al mislukt en zoek je een nieuwe kansloze uidaging kerel?hahahahah
  Het is geen toeval dat onder de wappies heel veel mislukkelingen en laag geletterden zitten dus kom maar op !hahahaha.

 7. Personally, I think most people would be hesitant to join this movement because of the fear that it might be used against them by increasingly fascist governments in the future. It is nonetheless a worthy cause.

 8. F-droid is ook een onafhankelijk app store voor Android. Geef een kleine donatie als je tevreden bent over een app. Je kunt daar je app kwijt.

 9. Het lijkt wel of we zo langzamerhand in een dystopische samenleving terechtkomen. Of zoiets als de film "bodysnatchers", die scene waarin de geïnfecteerden (gevaccineerden) beginnen te gillen en wijzen wanneer ze een niet-geïfecteerde (niet gevaccineerde) zien. Wanneer ik zonder mondluier boodschappen doe wacht ik al op gegil en gewijs.:-) Mijn vaccinatieoproep hangt al een paar weken ingelijst aan de muur. Ze kunnen het rambam krijgen. Ik doe niet mee met die corona hysterie. Heb me aangemeld en gedoneerd.

 10. Waarom zijn de gevaccineerden bang voor ongevaccineerden.Zij zij toch beschermd en de ongevaccineerden niet dacht il?

 11. het is een positief idee, maar we moeten nog wel kijken wat de gevaccineerden overbrengen aan virussen in de herfst, het shedden is geen grap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *