De huizenmarkt stabiliseert. 'Echte prijsstijgingen zijn er wel uit' – RTL Z NIEUWS

De woningmarkt bevindt zich op een kantelpunt. Het aanbod van nieuwbouw stagneert, er wordt minder verkocht, en het aantal hypotheekaanvragen groeit niet meer zo hard. Dat blijkt uit de RTL Z Huizenindex met hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer. “Ook de echte sterke prijsstijgingen zijn er wel uit.”

Abonneer je GRATIS voor meer video’s: http://bit.ly/1muG0of

Volg nu live het nieuws op http://www.rtlz.nl.
Website : http://www.rtlz.nl
Facebook : https://www.facebook.com/rtlz
Twitter : https://twitter.com/rtlz

In deze video:
Carien ten Have

28 reacties

 1. Hahahahahaha: De woningmarkt bevindt zich op een kantelpunt. Het aanbod van nieuwbouw stagneert, er wordt minder verkocht, en het aantal hypotheekaanvragen groeit niet meer zo hard

 2. waarom moeten we kopen?! Omdat we dan verzekerd zijn van een bepaald rendement? Waar slaat dat op? Huizen kopen met als intetntie om renedement te behalen na 30 Jaar is net zoveel een gok als roulette… En waarom is huren zo'n taboe?
  Meeste mensen kopen een huis en steken zichzelf flink in de schuld en hopen na 30 jaar op een rendement, maar als we geld lenen om te gaan beleggen is het idioot… Hoezo? tis precies hetzelfde!

  Huren zorgt ervoor dat je lasten gelijk blijven naar aanleiding van je huurperiode… en als dak lekt of de CV doet het niet, bel je de verhuurder op , en verzoek je om zo spoedig het te repareren..
  En daarnaast als je het geld niet hebt om te kopen, waarom dan dikke schulden aangaan?
  Deze vrijheid met huren geeft je ook meteen de vrijheid om wat meer te genieten in plaats van jezelf gek werken, en dan ben je verbaast dat je eindigd met een burnout… of een scheiding want je moest trouwen om het financieel te kunnen regelen dat koophuis.
  Daarnaast is de bubble natuurlijk weer goed gevuld met voornamelijk buitenlands geld en beleggers… Maar goed die hebben het geld en de meeste starter heeft dat niet!

  Het is gewoon idioot… Nederland is nog steeds met kop en schouders nummer 1 in schulden, en in huizen weliswaar, maar dan is het oke.

  Wat een grap!

 3. Als de huizenmarkt zo verziekt is in de grote steden is de oplossing voor de hand: ga richting de provincie. Jeugd is jaren vanuit de provincie naar de randstad toegegaan voor werk, wellicht is het nu tijd geworden voor een omgekeerde trend. Er is werk in heel Nederland (werkeloosheid erg laag in alle provincies) en vanwege lage woonlasten in de provincie is een iets lager salaris te verkiezen boven krom liggen voor een (huur)woning.

 4. De woningmarkt mag wel weer omlaag. Waarom zouden prijsstijgingen van 20% tot 75% in afgelopen jaren moeten blijven bestaan? Het is gewoon een schande voor de regering. Waarom iemand die een paar jaar geleden nu zoveel meer zou moeten vangen terwijl hij in hetzelfde huis woont is absurd, en zorgt voor een enorme kloof tussen oudere en nieuwe generaties.

 5. Mag Peter Boelhouwer anno 2019 nog steeds zijn praatjes komen vertellen op de oude media? Mijn god jullie zijn achtergebleven, breng dat fossiel toch terug naar het museum, Ger Hukker zal zijn maatje vast al missen.

 6. Volkshuisvesting is een taak die door de overheid ernstig is verwaarloosd, het gevolg is onbetaalbare wonen, tekorten, verkrotting en een disfunctionele arbeidsmobiliteit, gigantische schuldenberg en een monetair systeem dat op imploderen staat. Goed bezig alle kabinetten van de afgelopen 40 jaar, jullie hebben Nederland naar de afgrond van de economische en culturele afgrond gebracht.

 7. Een systeem gebaseerd op rente en zogenaamde eeuwige 'groei', kan nooit door blijven expanden tot een dag de bubbel barst. De elite casht al deze tijd genoeg in, de hogere klasses. De gemiddelde burgers worden genaaid, vooral degene met een laag inkomen. En wat doen zij? Ze externaliseren hun woede op wat het meest vlakbij ze staat, diegene die zij als lager dan hen zien in een grote wereld waar ze weinig van begrijpen, dus maar haten op allochtonen en steeds specifieker. Elite blij en van veraf lekker politiek correct spelem. Politiek speelt er op in, en zo draait het westerse wereldje door. Tja..ik ga maar verder aan t werk, zo typen op de wc is ook niet echt fijn.

 8. Mooie mensen, laten we allemaal even niet zo dramatatisch doen over de zogenaamde aankomende crisis want dat zeggen jullie al 5 jaar.

 9. Niet zo negatief. 'De rek is eruit'. Om te beginnen stoppen met veel te dure woningen bouwen. Er is behoefte aan goedkope woningen. Een zee van mogelijkheden en kansen is er. Het winstdenken moet stoppen. En geld wordt gecreëerd vanuit het niets, dus geef iedereen gewoon een lening. Allemaal kunstmatig gecreëerde krapte.

 10. Die beste man kan goed analyseren door cijfertjes en tabellen naast mekaar te houden, maar een van de belangrijkste redenen waarom de nieuwbouwwoningen zijn gekrompen en de prijzen daarvan zijn gestegen is de vraag naar onderaannemers( denk hierbij aan metselaars, stukadoors, pannenleggers etc.) die het te druk hebben en hierdoor hun tarieven verhogen, de bouwmaterialen die in prijs zijn gestegen waardoor de prijs per m3 van een woning stijgt, woningen met betere EPC waardes waardoor er betere (meestal duurdere) installatiesystemen toegepast worden.

  De echte prijsstijgingen gaan nog volgen einde van het jaar.

  Jammer van RTL Z dat ze geen bouwkundige uitgenodigd hebben bijvoorbeeld een aannemer of een projectontwikkelaar. Zij konden dit veel beter onderbouwen en uitleggen aan de kijkers thuis, dan die man.

 11. Hallo er zijn geen woningen meer te koop hoor.Dus wordt er niets meer verkocht hallo prijzen stijgen niet nee snap ik?
  Waar gaat dit over.

 12. Dit is geen goed teken mensen, de nieuwe crisis staat om de hoek. Bankenkoersen dalen al tijden, Duitsland zit voor 90% vast in leningen aan Italië, de Italiaanse banken zijn dood en doodziek en staan eigenlijk al een paar maanden op instorten. Investeerders lopen weg bij Deutsche bank zelfs met kortingen van 80%. Het gaat weer helemaal mis, de schuldenberg is nog groter dan in 2008 en er zijn geen aanpassingen gedaan in het systeem. Brexit staat voor de deur, dus we moeten ontiegelijk op onze teller gaan passen. Alarmcode geel wat mij betreft, we leven met zijn allen in een grote luchtbel economie, wanneer gaan we nou eens accepteren dat we niet altijd kunnen groei. Die hele obsessie is een grote dooddoener!

  De rente is kunstmatig laag gebracht door de bazooka van ex Goldman Sachs bankier Mario Draghi. Als de rente straks omhoog schiet breekt de hel los.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *