"De Cholesterol-Mythe is een killer", zegt onderzoeksjournalist Daan de Wit in opzienbarend boek…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/de-cholesterol-mythe-is-een-killer-zegt-onderzoeksjournalist-daan-de-wit-in-opzienbarend-boek

“De Cholesterol-Mythe is een killer”, zegt onderzoeksjournalist Daan de Wit in opzienbarend boek…

Een radicaal nieuwe visie op het ontstaan, voorkomen en zelfs omkeren van hart- en vaatziekten laat zien dat er sprake is van een “cholesterolmythe”.

In een ijzersterk nieuw boek laat onderzoeksjournalist Daan de Wit zien dat de officiële kijk op killer nummer 1, hart- en vaatziekten, van geen kant klopt.

Hoe zijn we zo massaal op dit verkeerde pad terecht gekomen? Met jaarlijks wereldwijd meer doden dan er inwoners zijn van Nederland: 20 miljoen overlijdens. Alleen al in het kleine Nederland gaat het iedere dag, dag in dag uit, om 103 hartdoden. Als de visie op cholesterol zo goed is en de medicijnen zo prima werken, waarom dan al deze doden en ook zieke hartpatiënten?

In dit interview door programmamaker Flavio Pasquino schetst De Wit op basis van keiharde cijfers en tal van TV fragmenten de opkomst en ondergang van de cholesterolmythe en laat hij zien dat er sprake is van moedwillige misleiding, die zelfs artsen op het verkeerde been te zet.

Daan de Wit komt ook met oplossingen. Hij laat zien wat je zelf kunt doen voor de gezondheid van je hart en vaten. Bij veel mensen hebben hart en vaten een leeftijd die zo’n 20 jaar optelt bij de eigen leeftijd. Dat zou bij Daan een leeftijd betekenen van 50 + 20 = 70. Maar in plaats daarvan is zijn hart- en vaatleeftijd 16 jaar. Ongehoord. Hoe doet hij het? In dit interview en in zijn boek De cholesterolmythe legt hij een en ander haarfijn uit.

– Daan de Wit schreef het boek De cholesterolmythe: https://www.andermens.nl/product/cholesterolmythe

– Daan de Wit bij Blckbx over corona en zijn boek Dossier Mexicaanse griep: https://www.blckbx.tv/videos/de-onthutsende-gelijkenis-tussen-corona-en-de-mexicaanse-griep?rq=daan De onthutsende gelijkenis tussen Corona en de Mexicaanse griep!

– Daan de Wit schreef het boek dossier Mexicaanse griep: https://www.andermens.nl/product/dossier-mexicaanse-griep

– Daan de Wit bij Blckbx over corona en zijn boek Prikken ja of nee: https://www.blckbx.tv/videos/prikken-ja-of-nee-alle-voors-en-tegens-van-corona-vaccinatie Prikken Ja of Nee? Alle voors en tegens van corona-vaccinatie.

– Daan de Wit bij AvroTros Radar over FH, familiaire hypercholesterolomie: https://cholesterolmythe.nl/?page_id=97

– Daan de Wit coacht en zet je weer op het goede spoor: https://www.andermens.nl/spoor

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan altijd!

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

21 reacties

 1. Er is volgens mij nu op dit moment op dinsdagavond 22.15 iets vreemds bezig. Ik kan geen filmpje meer via YouTube of Google goed bekijken….het wordt steeds onderbroken en het beeld is dan zwart….wat is dit?

 2. Super goed dat je hier ook aandacht aan geeft Flavio. Ik doe al lang niet meer mee aan de discussie welke medicijnen wel of niet werken. Als amateuronderzoeker is metabole gezondheid m'n favoriete onderwerp en de link met covid is hier ook zo overduidelijk en logisch.

  Vrijwel alle moderne chronische ziektes zijn gelinkt aan een kapot metabool systeem. De reden dat het alsmaar meer wordt met chronische ziektes hangt samen met de symptoombestrijding ipv de oorzaak, gevaarlijke paradigma's zoals de cholesterolmythe en eindeloos vertrouwen in experts die zich nog nooit ergens echt in hebben verdiept of corrupt zijn.

  De cholesterolmythe is nog maar 't topje van de ijsberg. Minstens zo erg is de omega 6 pit-oliën die gezond zouden zijn en worden aangeraden door alle ngos in Nederland, de verzadigd vet mythe of de oorlog tegen de enige echte superfood, rundvlees.

  Bigfood met factory fats zijn je vijand, zoals Unilever. De boer met zijn boter, eieren en rundvlees is je vriend.

 3. Kwakzalverij. We moeten aan de pillen en gezonde vetten? BS!

  Ik twijfel niet aan zijn goede bedoelingen maar deze man verkoopt slechts leuke praatjes en goed nieuws over slechte gewoontes.

  We worden dik van een broodje en suiker? Ik zou het onderzoek wel eens willen zien waaruit dat blijkt. Het is vrij simpel; vet wordt je van vet, niet van suiker.

  Het probleem is toch echt cholesterol, je moet het alleen niet omlaag willen brengen door pillen te slikken maar door het uit je voeding weg te laten, je lichaam maakt het immers zelf aan. Maar ja, dat horen de meeste mensen liever niet….

  Flavio had zich wel wat kritischer mogen opstellen tegenover deze man.

 4. Medicijnen slikken kom je in een soort cirkeltje, van de een medicijn krijg je lever problemen en van de lever pilletjes krijg je weer last van je schildklier en van al die pilletjes last van je maag dus daar ook pilletje voor. En alles met alles krijg je last van suiker ziekte, krijg je ook weer wat voor en ga zo maar door

 5. Een interview een paar jaar terug bij Umberto met een arts gaf dit al aan! Meer dan 10000 mensen overlijden elk jaar door medicijnen en medische fouten!

 6. Pierre Capel heeft het hier ook over gehad en gezegd dat de gangbare cholesteroltheory fout is. Net als de coronatheorie!

 7. Ha, lekker ff wat anders dan covidshit. Dankjewel Daan en blackbox voor de info video op jullie website 🙏👍👍

 8. Mijn tip:
  Iedere dag verse dadels
  Pure biologische cacao poeder door een smoothie of haver pap + 1 lepel Greens ( mix van 20 gedroogde groentes en fruit)
  1 theelepel Manuka honing voor het slapen gaan ( H&B heeft vaak aanbiedingen)
  Verse groene olijven met verse tenen knoflook samen met een hand ongebranden noten…voor 4/5 uur snack
  Iedere dag een lepel biologische zuurkool
  Filter je water en drink hier zeker 2 liter van per dag
  Bio fruit en groentes
  Algen pil nemen ipv vis. Hier zit hele hoge omega in
  1 Extra hoge multivitamine pil per dag
  Extra d3 in de winter
  JE WORDT ZO NOOIT MEER VERKOUDEN EN ZIEK 💚

 9. Als je het over dit stofje wilt hebben zou ik eerst eens beginnen met het woord goed uit te spreken . Het is geen "chollesterol" maar cholesterol .

  Praten over een stof in het lichaam maar de term verkeerd uitspreken ( het is Nederlands nog an toe ) , dat maakt een slechte indruk . Daan heeft een heel boek geschreven over cholesterol maar hij weet nog niet eens hoe het woord cholesterol uitgesproken moet worden . Hilarisch en treurig tegelijk.

  Deze fout wordt algemeen gemaakt , door het merendeel der populatie ; iedereen praat elkaar na , inclusief de fouten .
  Een teken aan de wand : het zijn na-praters , mensen die niet zelf nadenken , niet onafhankelijk kritisch kunnen denken en dus niet bewust zijn , inclusief taal en hoe taal gesproken hoort te worden .
  Het zijn kuddedieren , lopen met alles mee , doen wat iedereen doet , zeggen wat iedereen zegt en het is vaak de taal waar dat aan te merken is .

  Wat er in het hoofd zit (en weer uit het hoofd komt) , is uit het algemene domein gehaald , overgenomen , eigen gemaakt , niet zelf bedacht of doordacht . Het oordeel , inzicht , is daarom onbetrouwbaar , op zijn minst .

 10. Deze mythe is al heel lang bekend onder mensen die zich interesseren en informeren! Desalniettemin goed om nog eens de aandacht ee richten op deze zwendel van bigfarma en meewerkende zieken huisten, artsen en huisartsen.

 11. Ik had jaren geleden een dreigende afsluiting van mijn hersenvaten, bij toeval ontdekt bij een scan. Behandeld met Simvastatine en de plaque is weg. Anders had ik een herseninfarct opgelopen. Als mensen wel dat risico willen lopen moeten ze dat maar vooral doen. Ik geloof een hart en vaatspecialist eerder dan een journalist. Er is een hoop gekkigheid op internet te vinden. En er zijn weer massa's mensen die deze onzin geloven.

 12. BLCKBX kanaal op internet een bron van onwaarheden die compleet voor 100% debunked zijn door echte wetenschappers.

 13. Ik wist dit al jaren
  Maar niemand geloofde mij
  Zo merk ik dat mijn intuïtie me toch steeds de goede weg wijst
  Goed zo Daan

 14. Daan de Wit, hoe serieus moeten we hem nemen?

  Hoe makkelijk men echter als leek valse beschuldigingen kan uiten, blijkt uit een bespreking van het boek “Dossier Mexicaanse griep” (NRC Handelsblad10 december 2010). De medische redacteur van NRC Handelsblad, Wim Köhler, haalt fel uit naar de auteur, Daan de Wit. Deze verwart het emulgeermiddel polysorbaat 80 dat in de griepinjecties als hulpstof gebruikt wordt, met het uit de sportwereld bekende middel EPO waar het eveneens als hulpstof ingezet wordt. In artikelen over EPO wordt deze hulpstof vaak tussen haakjes achter EPO vermeld, waardoor het voor een niet-ingewijde lijkt also het synoniemen zijn. De Wit vermeldt in het boek de bijwerkingen van EPO om te waarschuwen voor de griepinjecties. Onnodig te zeggen dat dit soort onzin op het internet tot op het eind der dagen zal blijven circuleren en als absolute wijsheid zal worden beschouwd. Het staat tenslotte in een boek en is dus waar, niet?
  Kortom, scepticisme is prima, zolang we ook maar sceptisch op de sceptici blijven. Hoor en wederhoor blijven belangrijk

 15. Erg jammer dat de player bij mij zo vaak stopt op uw website.. ik zou graag alles zien maar het lukt vaak niet..misschien ligt het bij mij..oeps. ik zie nu op de website dat ze te downloaden zijn.. ga ik dat doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *