De 11 ingrediënten van het coronavaccin

Het vaccineren is begonnen. En dat is niet alleen bijzonder omdat het relatief snel is ontwikkeld, maar ook door de gebruikte techniek. Het Pfizer-vaccin is namelijk een mRNA-vaccin. Wat zit er in zo’n vaccin? Dat leggen we je uit.

Voor deze video spraken wij onder andere met Cécile van Els, immunoloog bij het RIVM en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht en Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie aan het Amsterdam UMC.

Bekijk hier zelf het EMA-rapport van het Pfizer-vaccin: https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_nl.pdf

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! https://bit.ly/2PJk8Xg

Volg NOS op 3 ook op Instagram: https://www.instagram.com/nosop3

—————————————————————

● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: https://facebook.com/nosop3 Twitter: http://twitter.com/nosop3

___________________________________________________

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.

#coronavaccin #Pfizer

11 reacties

  1. Dank voor al jullie vragen aan hoogleraar Cécile van Els, ze heeft er zoveel mogelijk proberen te beantwoorden. Als je nog steeds vragen hebt, stel ze gerust. Donderdagochtend kijken we of we er nog een aantal kunnen beantwoorden!

  2. Geweldig goed uitgelegd; ze zouden dit filmpje elke week op tv moeten laten zien; d'r is nog zoveel onbegrip & onwetendheid omtrent corona- en andere vaccins, er waren spook beelden en -meningen rond hierover…Ik heb ditzelfde verhaal al tig keer moeten vertellen aan mensen in mijn directe omgeving…

  3. Wat vrijwel niemand weet is dat het Europees Parlement vorig jaar een wet heeft aangenomen die het voor vaccinfabrikanten mogelijk maakt om 10 % van de ingrediënten van de Coronavaccins geheim te houden! Ze hoeven dus maar 90 % vd ingrediënten bekend te maken. We weten dus niet wat die 10 % is. En al die virologen en artsen die beweren dat die vaccins echt veilig zijn, weten dat dus ook niet. Dat is toch wel zeer verontrustend, lijkt me!

  4. Je vergeet de belangrijkste…..Er zit ook grafeenoxide in…..En ik begrijp meteen waarom dit niet vernoemd word NOS….Dat is JUIST DE KILLER….Hier komen alle bijwerkingen vandaan en hierdoor vallen die doden maar dit mag niet vernoemd worden door de NOS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *