“Crypto’s maken Machthebbers nerveus” legt expert uit in een fascinerende crypto-crash-course…

“Crypto’s maken Machthebbers nerveus” legt expert uit in een fascinerende crypto-crash-course…
https://www.blckbx.tv/videos/crypto-maken-machthebbers-nerveus

Op 11 juni 2021 verscheen Pieter Hasekamp, de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), in het nieuws met het idee Bitcoin en andere cryptocurrencies te willen verbieden. Een opmerkelijk idee nu in andere delen van de wereld crypto aan interesse lijkt te winnen. Zo heeft El Salvador onder leiding van president Nayib Bukele recentelijk als eerste land ter wereld een wet aangenomen die Bitcoin als officieel betaalmiddel erkend en overwegen meer landen dit ook te gaan doen.

Een viertal jaar geleden noemt Jamie Dimon, CEO van een van Wallstreet’s grootste banken JPMorgan Chase, tijdens een financiële top meeting terwijl hij naast Larry Fink, CEO van Blackrock zit, Bitcoin oplichting vergelijkbaar met de tulpenmanie. Ook deze opmerking is interessant te noemen nu blijkt dat notabene JPMorgan Chase zelf niet uitsluit een positie te willen nemen in Bitcoin. Wat is hier aan de hand?

“Het grote verschil is wel dat overheden en banken aansturen op FIAT-crypto-currencies. Dit lijkt op crypto maar is feitelijk een door de overheid gereguleerde digitale munt die wederom gekoppeld is aan de dollar of een andere dominantie munt. Hierdoor verdampt het voordeel van non-FIAT-crypto geld want dat is nou juist niet gekoppeld aan een dollar en daarmee waardevaster en vrij van censuur” legt crypto-expert Patrick Savalle uit.

Waar eerst cryptocurrencies werd bestempeld als iets onveiligs en crimineels heeft de cryptomarkt in januari 2021 een gezamenlijk marktwaarde overstegen van 1 biljoen dollar. Niet lang daarna oversteeg het in mei 2021 al de 2 biljoen dollar marktwaarde.

Maar wat is überhaupt een Bitcoin of cryptocurrency? Wat zouden we met de blockchain technologie kunnen doen? Waarom heeft het iets van waarde? En hoe zit het met het verbruik van energie? Dit en meer bespreekt programmamaker Flavio Pasquino met onderzoeksjournalist Patrick Savalle. Savalle is een man met vele talenten want naast zijn indrukwekkende dossierkennis over onder andere SARS-Cov-2 en PCR-testen is Patrick van beroep een IT-architect. In deze hoedanigheid is hij met zijn brede interesse ook een early-adapter van blockchaintechnologie. Zo begon Savalle in 2011 de start-up Mobbr, Nederlands eerste betaalplatform dat Bitcoin accepteerde.Ook is Patrick een graag geziene gast voor keynote presentaties over blockchain.

In deze uitzending wordt Flavio Pasquino door blockchain-expert Patrick Savalle in minder dan een uur via een crash-course op de hoogte gebracht van de mogelijke revolutionaire toepassingen van diverse cryptocurrencies.

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

https://www.blckbx.tv/nextstep

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

15 reacties

 1. Wat meeste mensen denken is dat het moeilijk is om crypto te kopen, daarom beginnen ze niet aan. En dat terwijl iedereen weet hoe moet online boodschappen doen… Crypto is hetzelfde, je moet een app hebben en gewoon munten kopen met je Ideal of creditcard. In de beginfase, is dat alles wat je moet weten. Andere dingen leer je wel onderweg.

 2. Wederom een heel interessant en verhelderend interview, wel jammer van al die @#$#$ reclame op YouTube. Weer een reden om dit op de BLCKBX-site zelf te bekijken.

 3. Heel duidelijk verhaal en prima vragen gesteld.
  Wat ik persoonlijk zo erg vind van de grootbanken dat de kosten omhoog gaan en de service vreselijk en dus hun bestaansrecht niet meer waar maken .
  Dus tijd voor verandering.

 4. Even voor de duidelijkheid mensen, bitcoin cash is geen bitcoin… Geen enkele crypto is zo decentraal als bitcoin. laat je niet afleiden door gecentraliseerde imitaties van bitcoin (scams)

 5. Het claimen van een ' shared single source of truth ' is een sales tekst! Overal waar mensen achter zitten bestaat een eigen waarheid.

 6. als je een uitkering krijg kan je alleen maar tegen de crypto zijn omdat de regering je uitkerings geld uit het niets create.
  zonder de euro maar met een crypto zal dat betekenen dat regeringen hun inkomseten en uitgaven moeten balanceren
  en als AI al het werk gaan doen en neimand meer een baan heeft , betekent dat niemand meer geld heeft of cryptos ..
  alleen de hele rijken mensen zullen dan cryptos hebben en het gewonen volk is dan echt een slaaf ..

 7. Dit is toch gewoon een pyramide spel. Je kunt toch niet serieus alle transacties van de hele wereld bij gaan houden in één grootboek? Dit is toch precies waar we niet heen willen?

 8. Ja de overheid is veel te bang dat Jan met de pet wat verdient,DAT moet de elite niet hebben en over voer criminelen?D3 GROOTSTE CRUMINELEN ZITTEN B8J DE OVERHEID,DE STAAT MET HUN VIEZIE SPELLETJES MOET BINNENSKAMERS BLIJVEN.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *