Charles & Vincent Show, Wat is de rol van Waterstof als dragen voor de energie transitie?

– Willem Hazenberg Willem.hazenberg@stork.com Waterstof expert https://www.linkedin.com/in/willemhazenberg/
– Robert van den Hoed HVA https://www.linkedin.com/in/robertvandenhoed/
    Lector energie transitie
– Auke Hoekstra TUE https://www.youtube.com/watch?v=T5p192pJGTs https://www.linkedin.com/in/aukehoekstra/ modeleringse en mobiliteits expert TU Eindhoveni
– Ingrid Giebels https://overmorgen.nl/teamlid/ingrid/ Waterstof warmte expert
– Wim Schermer Wschermer@me.com  , Criticast Waterstofgate.nl  https://www.linkedin.com/in/wim-schermer-8027bb5/

We spreken een uur over de verschillende manieren waarop waterstof kan worden gebruikt in de energie mix.

Ik vind https://www.wattisduurzaam.nl/17479/energie-beleid/de-waterstofladder-van-wattisduurzaam-wat-mag-op-waterstof/ wel een aardig uitgangspunt.

– Momenteel wordt er 800.000 ton waterstof gebruikt in de industrie. Kan dat vergroend worden? Hoeveel meer gaat het worden?-
Mobiliteit grote vrachtwagens? Bussen? Personenauto’s?- Verwarming kantoren en huizen?
– Vergroening van elektriciteit en de rol van waterstof

Wat moet de samenleving doen om waterstof als tussenvorm in de energietransitie voor de komende 30 jaar te promoten? Periode 2020-2025, 2025-2030, 2030-2040 en waar staan we in 2050?

Charles weet niet zo veel van waterstof dus we gaan hem informeren en hij mag alle vragen stellen die een normale nederlander of politicus kan stellen. We zien uit naar de vragen van jullie

14 reacties

 1. Mooi om vast te stellen dat de mensen die vóór waterstof zijn een ideologie nastreven en degenen die kunnen rekenen er tegen zijn in de huidige situatie.

 2. De comments staan vol met olie-lobby-bots die verwarring proberen te zaaien. Er is gewoon maar 1 belangrijk punt vanavond: bij waterstof verspil je ontzettend veel energie die je veel beter had kunnen inzetten.

 3. Waterstof is slecht voor het milieu. Het ontsnapt door afdichtingen ? doordat het het kleinste molecuul is en bindt aan ozon ? Niet te denken aan ontploffingen.
  Een H2 tankstation kost een miljoen euro, een EV paal 2000 Euro…
  Rendement H2 is de helft van elektriciteit direct?
  Accu's zijn beter !!

 4. Waarom ga je elektrische rijden terwijl bestaande brandstof voertuigen ook op waterstof kunnen rijden. Houdt ook rekening met de recycling van de beide voertuigen.

 5. Ohja er is ooit een CV ontwikkelt die werkte met soort katalysator etc. die snel H2O omzette in H2 en O2 en vervolgens verbrandde in relatief kleine kamer, maar dit bedrijf is weggekocht door een olie maatschappij en alles gepatenteerd. Schandalig

 6. Leuk het geluid even uit te zetten en alleen naar de mimiek van de gezichten te kijken. Zo kun je precies zien wie de waterstof dan wel batterij fans zijn .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *