Bakkie met Bergsma #105: Zomertijd Jetlag, Week Aftrappen met koffie

Dagelijkse Bakkies (vrijdag: Biertje) met Bergsma worden gesponsord door donateurs, wil je ook een bijdrage doen aan onafhankelijke opinie en journalistiek, doe dan een fooi in de Tikkie pot! https://tikkie.me/pay/1lp5aagr7hlbe6rbhj48

Of word abonnee via https://backme.org/content-creator/sietskebergsma/

Website https://thefireonline.com
Contact: sietske@thefireonline.com

Bedankt voor al jullie commentaren, vragen en steun!

Links genoemd in de stream worden nadien hier geplaatst:
People of the Lie, Scott Peck:
https://youtu.be/IT1qj4pTo0I

25 reacties

 1. Spaanse griep was gelijk met het einde van de eerste wereldoorlog.
  Mensen waren al zwak, aten slecht, en dus hadden weinig meer nodig om aan dood te gaan.
  Bovendien waren er veel soldaten onderweg naar huis en dergelijke, en die verspreidden de griep toen.
  Het was niet zo dat die griep van een of andere meer dodelijke variant was.

 2. Het gaat om rituelen.
  Als je het ritueel maar doet is het goed.
  Niet wat voor mondkapje je gebruikt is doorslaggevend, maar dat je laat zien dat je iets doet.
  Ik gebruik nooit mondkapjes in de supermarkt, maar ik heb er waarmee ik van een meter afstand nog een kaars kan uitblazen.
  Dat mag, want niemand stelt er eisen aan of controleert het.

  Zit er iets aan het aan het teststaafje om te ontsmetten?
  Maakt dat de hele test dan niet zinloos?
  Het is net als dat je leven op Mars wil vinden, maar je nuket de planeet eerst om het te ontsmetten.

 3. Net als er zóveel verschillende mensen zijn; ieder mens uniek, zo zijn er ook net zoveel verschillende christenen; ieder uniek en anders. Christenen zijn het vaak erg oneens met elkaar, vandaar ook de kerkscheuringen in het verleden. Er is niet zoiets als 'de christen', mijns inziens verschillen christenen daar teveel voor onderling. Je komt zélfs fundamentele verschillen tegen…

  En de bijbel is niet alleen 'een leer'. Er staan archetypische verhalen in het oude testament. Het nieuwe testament gaat over de redding van de ziel voor de eeuwigheid. Goede mensen naar de Hemel. Zo simpel gelooft ook een kind.

 4. En wat dachten we over de eerste bomaanslag op een kerk in Nederland (de Mieraskerk)? Een unicum in de Nederlandse geschiedenis. We zakken af naar het niveau van sommige midden oosterse staten en staten in de archipel (Indonesië, aanslag op een kerk na een paasdienst, 28 maart 2021).

 5. Oké, we mogen niet meer "hypocriet" roepen van jou, Sietske, maar wat is dat s*rp*nt Koopmans-ik-ben-te-koop dan aan 't doen, een "uitgelekt concept rapport" dat het virus zéker van dieren stamt, TWEE dagen nadat op CNN een oud-CDC-arts verklaart, dat de "human-to-human overdrachts -functie-vergroting" van het (oorspronkelijke, weaponized) SARS-CoV-virus, de zgn. eiwit-spikes-samenstelling, absoluut niet door spontane, natuurlijke mutatie van een vleermuis-virus ontstaan KAN zijn in ZO korte tijd ? Geen commentaar, aldus Koopmans, want het betreft een concept-rapport….

 6. hoi! ik ben Sharon de eigenaresse vd winkel in Amsterdam. de poster is door mij terug opgehangen en mijn 3 collegas zijn opgestapt

 7. Precies alweer wat ik al jarenlang zeg: mensen die blijven stemmen op kartelpartijen en deze dictatoriale maatregelen blijven steunen, zijn de VOEDINGSBODEM voor het kwaad, zelfs al zijn ze zelf niet evil. Sietske zou eens een masterclass bij mij moeten volgen.

 8. Gossie, vandaag was een top dag. Heel wijs en hele mooie analogieën. Heel mooi applaus, iedereen moet deze video ook zien. Ook hoe jij afweegt om zelf fysiek te demonstreren. Ik hoop dat veel meer mensen en dat je toch zult demonstreren omdat jij een redelijk VIP bent en dus mocht er iets gebeuren dat je dan in het nieuws komt. Het geeft wel stress dat geef ik toe en wij moeten dankbaar zijn dat de demonstraten zoveel stress willen aanvaarden. En verder ik ben bang, ik vind het super vervelend dat de managers, idioten zoals Tetros en Merkel, Rutte nog meer plannen ontwikkelen om een pandemie aan te pakken. Deze huidige pandemie daar schermen ze met IC capaciteit en ze maken de zorg totaal kapot, ik heb geen vertrouwen in Rutte. NL is een super rijk land en hij wil opzettelijk niet inzetten op nog meer mensen opleiden voor IC werk. Rutte is samen met de pharma een oplichter en veel mensen zouden moeten eisen dat hij NIET de zorg gijzelt. Zo smerig, huisartsen, verplegers allemaal gegijzeld door het RIVM / Rutte beleid. Dat zou NOOIT moeten kunnen. De zorg moet zelf keuzes maken, en we moeten dit niet centraal onder de Overheid plaatsen omdat de overheid heel brutaal deals maakt met de pharma wereld. Hoe durven ze dat zo te doen.

 9. Mensen die zich bedreigd voelen door een poster als dat van moederhart leiden aan dezelfde mentale ziekte als al die types die tegenwoordig vooral in het (hoger beroeps en universitair) onderwijs (maar ook andere overheidsinstanties) achter allerlei vormen van idioot beleid zitten zoals die zgn. safe spaces: wokeness! Ze willen en kunnen niet verdragen dat er mensen met ideeën bestaan die er een andere kijk op de realiteit op nahouden dan zijzelf, en schuwen geen middel om daar niet (meer) geconfronteerd te hoeven worden. Die 'safe spaces' zijn daarvan slechts één uiting van, maar het is gewoon een vorm van censuur zoals dat ook vandaag de dag de norm is geworden op de gangbare sociale media. Dat is een buitengewoon griezelige ontwikkeling, en een regelrechte bedreiging van onze vrijheid niet alleen, maar van de geestelijke volksgezondheid in het algemeen. Wat al zulke mensen met elkaar gemeen hebben is een kijk op de wereld die het beste als 'progressief' betiteld kan worden. Ze hangen het progressivisme aan: een ideologie waarin de eigen rol in het leven en verantwoordelijkheid voor het eigen leven ondergeschikt is aan die van het collectief: waarin alles samen wordt gedaan, of moet worden gedaan. En waarin de overheid (of een religieuze / politieke / levensbeschouwelijke instantie en / of gemeenschap) een sleutelrol speelt om dat tot stand te (kunnen) brengen. Het progessivisme is een veelkoppig monster dat zich het meest herkenbaar heeft gemanifesteerd in tyrannieke systemen als het communisme, (nationaal-)socialisme en fascisme, en zich in zijn meest oorspronkelijke gedaante in de terreur van de Franse revolutie heeft aangediend. Deze is de bron van alles wat er zich sindsdien aan totalitaire ambities in vooral de 20e eeuw heeft voorgedaan. Maar tevens die van de liberale democratie, die zich ook op haar idealen beroept. En deze laatste draagt, onder de vlag van vrijheid en mensenrechten, op een geniepige(r) wijze de kiemen van hetzelfde totalitaire gedachtengoed met zich mee, en is daarmee in zekere zin nog gevaarlijker dan die ideologieën uit de vorige eeuw die nog met open vizier streden. Hoe dan ook, het is de andere vleugel van het geheel aan ideeën onder de paraplu van het progressieve gedachtengoed: het progressivisme.

 10. Vanavond op het journaal of andere nieuwsrubriek, kwam een vrouw aan het woord: zo blij met de lockdown; zij kon nu eindelijk de 7 zusters lezen. Van haar mocht de lockdown duren. Zo blij aĺleen voor de kinderen beter weer terug naar 'normaal'. Momenteel stikt het van die mensen.

 11. Wat vreselijk dat mensen moederhart niet trekken. Waar is je normale menselijke gevoel gebleven? Zombiegedrag. Ik zou ze vragen wat hun probleem, angst, ongemakkelijkheid is bij het zien van de poster.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *