Bakkie met Bergsma #043: Persco Woordsalades, Uitzonderingspas Mondkapjes, Life & Koffie!

Dagelijkse Bakkies (vrijdag: Biertje) met Bergsma worden gesponsord door donateurs, wil je ook een bijdrage doen, doe dan een fooi in de Tikkie pot!

https://tikkie.me/pay/lasf9vbhpqega43t5g2i

Of word abonnee via https://backme.org/content-creator/sietskebergsma/

Website https://thefireonline.com
Contact: sietske@thefireonline.com

Bedankt voor al jullie commentaren, vragen en steun!

Links genoemd in de stream worden nadien hier geplaatst:

17 reacties

 1. Advocaat Alderd Nijhuis zegt dat er over het aantal mensen thuis niets van in de spoedwet staat. Dit geld alleen buiten, niet in huis. Dus kun je gewoon uitnodigen wie je wilt. En over die mondkapjes voor het personeel. In Duitsland hebben ze dit uitgezocht, maar er is een wetsartikel van de EU over werknemers. Die bepaald dat je pas een kapje mag dragen als je vantevoren een medische test hebt gehad. Bij geschikt vinden mag je hem 2 uur dragen en een half uur af. Dit geld dus ook voor personeel in Nederland.

 2. Ik vind dat je zonder mondkap mag winkelen als je gezond bent, gezond zijn is genoeg reden voor een uitzondering. Heeft u een medische reden? Ja, ik ben gezond. btw, heerlijk om naar een intelligent mens te luisteren, ga zo door.

 3. "Jij mag niet bij je kind zijn, die jou echt nodig heeft" = Psychische marteling. Dat gaat veel verder dan gewoon geweld. Dit is allemaal zo extreem onrechtmatig en uiteindelijk MOETEN we zulke monsters als Rutte, De Jonge, Grapperhaus, OllonKreng, etc. allemaal voor het gerecht dagen.

 4. LET OP: 3 mensen thuis is slechts een advies, het staat niet in de wet, en hoef je dus niet op te volgen, je hoeft handhavers ook niet binnen te laten want het is immers je eigen woning, tenzij hun een huis zoekingsbevel hebben, en anders hebben ze pech, gewoon niet open doen.
  ja je mag meer dan 3 mensen ontvangen.

  Het wordt tijd dat de burger met maatregelen komt!
  samen krijgen we de overheid onder controle.

 5. Ik ben bang dat uitgaan in de toekomst nooit meer hetzelfde zal zijn omdat de voorwaarden die gesteld worden alle spontaniteit en dus het plezier weg halen. Want ze gaan natuurlijk ook bijhouden hoeveel glazen alcohol je hebt gedronken. Na de muur zal nu het doek moeten vallen. Misschien eens demonstreren in een stad die daar niet op berekend is. Nijmegen?

 6. Waarom stellen ze deze vraag niet aan de overheid? Als je werkelijk om mensen levens geeft, waarom gebruik je niet Ivermectine als prophylaxis en in de eerste lijn, aangezien er nou heel veel studies zijn wereldwijd die het aanbevelen?

 7. in belgié gisterenavond op radio 1 werd er mooi duidelijk gemaakt door een paar "warme" radiostemmen dat verklikken best ok is als het, hogere doel gediend wordt, ook familie en vrienden, dan werden die verklikkers nog mooi in de slachtoffers rol geduwd, omdat ze dan vaak sociaal gedumpt worden achteraf, zij moeten wel die onwenselijke feiten aangeven want misschien hebben ze wel"kennis" die minder bedachte mensen ontberen, het zal wel oogkleppen kennis zijn want er zijn wel drie geneesmiddelen tegen corona, en nog veel meer middelen die corona kunnen remmen of zelfs genezen, dit had ik nooit kunnen vermoeden, marrakesh pact zit in jusitie verankert, vandaag hebben ze "eindelijk" de ruimtelijke ordening op orde gebracht, meer bos maar nu gaan ze die grondbezitters volledig vergoeden, hoeveel miljarden dit gaat kosten, midden in deze semi lockdown, wat gaan ze met die grond doen….kerncentrales opdoeken, het houd niet op, sinds onze vivaldi coalitie in september slaat de waanzin razendsnel om zich heen

 8. Is het mensen eigenlijk opgevallen dat alle nationale vlaggen al maanden uit de emoticonlijst is gehaald.
  Dat viel mij op ergens in de lente van dit jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *