Advocaat Bart Maes reflecteert op het vonnis van de Coronapas…

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/coronapas-mag-blijven

“Coronapas mag blijven”oordeelt rechter in de zaak Maes/Lenting tegen de overheid…

Zojuist werd bekend dat de rechter de eis van Maes/Lenting om de Coronapas op te schorten heeft afgewezen. In een monoloog van ca. 15 minuten reflecteert advocaat Bart Maes op de uitspraak.

In de beoordeling van het geschil was onder punt 4.1 te lezen:

“De staat heeft op grond van de Nederlandse grondwet en internationale verdragen de taak om passende maatregelen te nemen ter bevordering van de volksgezondheid en teneinde epidemische, endemische en andere ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. De vraag of en zo ja welke maatregelen de staat moet treffen ter bestrijding van het coronavirus en of deze proportioneel en subsidiair zijn, vergt primair een politieke afweging. Het kabinet mag in beginsel afgaan op de adviezen van het OMT, waarvoor ook het parlement wordt geïnformeerd. Niet voor niets is het OMT verantwoordelijk voor het tot stand komen van het best mogelijke, professionele advies over de te nemen crisismaatregelen. De civiele rechter – en zeker de rechter in kort geding – moet zich daarom terughoudend opstellen bij de beoordeling van de keuzes die de Staat binnen de grenzen van zijn beoordelings— en beleidsvrijheid maakt”.

In de video met mr. B.J. Maes wordt gerefereerd aan twee zaken waarvan we de bron willen geven:

1) het vonnis van de rechtbank

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Vordering-tot-opschorten-coronatoegangspas-afgewezen.aspx

2) de vacature voor een senior projectmanager implementatie coronatoegangsbewijzen.

https://www.itaq.nl/index.php/page/JobsRemote/command/detail/vid/658842/bb/1

Let wel, na de nodige aandacht is de vacature inmiddels aangepast waardoor het niet meer herleidbaar is. Hieronder zie je de tweet waarin de titel van de vacature niets onthuld. Gelukkig hebben wij voldoende IT kennis in huis om de verwijderde link alsnog op te takelen via een speciale tool. Bij deze de LINK die aantoont dat de overheid voornemens is, de corona-toegangsbewijzen voorlopig niet wil afschaffen.

Kort geding

Het kort geding had afgelopen dinsdag 28 september zitting bij de rechtbank Den Haag en BLCKBX verzorgde de livestream integraal met een omlijsting van Sietske Bergsma en Ghislen Nysten. De twee hebben presenteerden de uitzending waar ook Raisa Blommenstijn bij aansloot om extra toelichting te verschaffen.

Bekijk hieronder de livestream van het kort geding op 28 sept. jl.

Wil je op de hoogte blijven van BLCKBX nieuws?

Twitter        – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram   – https://t.me/blckbxtv

Facebook   – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram  – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren aan BLCKBX kan via https://blckbx.tv/doneren

video suggesties voor jou:

27 reacties

 1. Hij was zo overtuigd dat 'ie het ging winnen een paar dagen geledenxD Dit weet je toch? Of zoek je bevestiging dat er geen gerechtigheid is? Met je rechtzaakjes ga je niets bereiken hoor, dat was al veel langer bekent natuurlijk. Ik zou jezelf als de wiedeweerga groots gaan organiseren voordat het te laat is, want dit is water naar de zee brengen.

 2. Al die rechters zijn corrupt altijd krijgen de Politieke Partijen hun zin bij de rechtbank ze zijn gewoon bevooroordeeld.we hebben geen echte rechtspraak meer. Die is al lang begraven is het beste zou zijn al die rechtens te vervangen en de oude rechters op staande voet ontslaan.

 3. Alleen burgerlijke ongehoorzaamheid kan wat doen.. de rest zit in hun pocket en t agenda wordt in alle landen uitgerold, klaar!
  Als we niks doen worden we overal gecontroleerd en 2 keer per jaar geprikt tot de dood

 4. Is het erg als ik deze advocaat bijzonder naief vindt? Ik ben geen advocaat maar had je de uitslag al zo op een briefje mee kunnen geven.

  Ik denk dat jullie die positiviteit in de prullenbak moeten flikkeren, dat jullie moeten beseffen dat deze strijd jullie nederlaag gaat worden. Want als Nederland de strijd aangaat om te winnen zullen ook jullie diep teleurgesteld worden, en velen zullen zich gewonnen geven zodra ze beseffen dat ze de strijd niet gaan winnen.

  Iedereen die vecht om te winnen heeft al verloren, maar zij die sterven voor wat juist is hebben wellicht niks gewonnen, maar hebben hun rechtvaardigheid behouden.

  Het is beter om vrij te sterven dan in gevangenschap te leven, dat wie zijn leven probeert te houden zal het moeten lijden ook.

  Ik hoop dat jullie zootje hippies gelijk hebben, is beter voor iedereen, maar ik denk niet dat jullie hebben wat vereist is om je rug recht te houden. De meeste van jullie hoef je niet eens pijn te doen, dreigen is genoeg en jullie gehoorzamen als bange honden.

  Volgend jaar, misschien het jaar daarop dan gaat het dak eraf, en dan mogen jullie laten zien waar jullie van gemaakt zijn. Het begint al te rommelen in sommige landen, en probeer dan maar de tandpasta terug in de tube te krijgen.

 5. Ik zie een veldslag in de middeleeuwen voor me, en de gevaccineerden zijn degenen die achteraan staan omdat ze claimen voorzichtig te zijn. De ongevaccineerden staan vooraan en krijgen de rake klappen . Maar als de strijd gewonnen is claimen zij weer de winst niet omdat ze strijd leverden maar omdat degenen vooraan monddood zijn gemaakt…

 6. Het zou me verbaasd hebben als de rechter rechtgesproken had, dan moet er een revolutie hebben plaatsgevonden die iedereen ontgaan is.

 7. A) Ik voorspelde dit al B) hoe vaak moet je door de rechter voor de Gek gehouden worden voor je tot conclusie komt geen ander keus te hebben het recht in eigen hand te nemen. Ik weet dat antwoord.

 8. De Jonge echt een zieke gast en bang om zn zakcentje mis te lopen! Vergeet niet er komt nog een hiernamaals en je zal oogsten wat je zaait jonge

 9. Hoe meer rechtszaken er komen over deze discriminerende QR code des te beter het zal de rechterlijke macht onder druk zetten en het zal heel duidelijk worden voor het volk dat de regering bepaald de uitslag.

 10. We moeten opstaan! Dit escaleert als we niets doen! Cencuur zal ook opgedreven worden, laat staan de Quasi Relevant-maatregelen! We moeten terreur zien te voorkomen door vreedzaam, doch zelfpreserverend en zelfbeschermend op te treden. Bij fysieke aanval vd oppositie gaan we pas hard los! Met z'n allen naar Den Haag. Met zoveel man dat er opgeteld geen korps bestand is. Wie heeft kinderen?! Wie heeft geliefden?! Wie heeft zelfrespect?! Nou dan!!!

 11. Kunnen jullie geen contact maken met Reinhard Fuelmilch / Corona Ausschuss??
  🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

 12. Discriminatie is nu legaal en moet uit het wetboek van strafrechten gehaald worden.
  Want discriminatie is discriminatie en nu dus legaal gemaakt door deze corrupte rechter.

 13. LOL, ik ben al lang over met alle die clowns en theatre van deze pestkoppen. Het zijn criminelen en meer niet. Als je denk je recht te kunnen krijgen met wat al crimineel is dan heb je hoofd gestoten en vergeten dat corrupte criminelen zullen je nooit gelijk geven zelfs als je ontstuitbare bewijs hebt. Het zijn criminelen! Wordt wakker! We zijn in een oorlog, en het is simpel om dit te vechten gewoon niet hun diensten gebruiken, en gewoon samen onze eigen organizatie maken waar we elkaar dienen en hun uit onze levens houden voor goed!

 14. Het blijft toch vreemd dat in de rechtbank zelf de coronpas niet wordt gebruikt, "omdat er geen wettelijke grondslag voor is" … 😳

  (Nog even los van alle verdragen e.d. waarin discriminatie verboden is, net als medisch experimenteren zonder informed consent enzovoort enzovoort … Wéér een verdrietige dag, dus 😭)

  Maar dankjewel voor alle inzet, Bart & co! 👍👍 (En blckbx, natuurlijk 😊)

 15. If people let government decide which foods they eat and medicines they take, their bodies will soon be in as sorry a state as are the souls of those who live under tyranny. —Thomas Jefferson

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *