5 TIPS VOOR EEN GEZONDE VAGINA 😺 | Afscheiding | HPV | Bloedingen | Verloskundige

Girlfriend! Houd jij je vagina wel gezond?!
Ik ben zelf zonder moeder opgegroeid en kan me niet heugen dit gesprek met mijn vriendinnen te hebben gehad. Maar wat is eigenlijk normaal, hoe houd ik haar gezond en what te hell is HPV?!
Sit down, take a wine and lets talk all about the wonderfull world of the vulva 💁🏽‍♀️🍷of hoe je het ook wil noemen!

Ik bespreek de 5 tips die jij moet weten om goed te zorgen voor je 😺 Maak het lekker bespreekbaar, want het is algemene kennis en zeker niets waarvoor je je hoeft te schamen. Deel het binnen je eigen lady gang 🤘🏾 heb je vragen weet je me te vinden!

Mis de volgende vlogs niet door je te abonneren op Youtube @VerlosMoeder en support mijn kanaal door mijn videos te liken of een reactie te plaatsen.

Tot volgende week 😘

26 reacties

 1. Fijne video! Ik heb zelf sinds ik gestopt ben met de anticonceptie last van bloedingen na sex, ik ga deze week naar de dokter ik hoop dat het goed is.. ben best zenuwachtig

 2. Ik denk dat Ik een schimmelinfectie heb want dit is nu de 2de keer tijdens zwangerschap. Ik ben nu 18 weken zwanger en mijn Verloskundigee zei dat ik canesten capsule mag nemen. I hope that doesn’t cause me any problems

 3. Hoe gaat het dan met HPV en bevallen? Ik heb al jaren HPV en onrustige cellen die niet weggaan. Ik ben goed onder controle van een gyn. Maar nu ben ik net zwanger en vraag mij af hoe mijn zwangerschap en bevalling eruit gaat zien.

 4. Ik heb 1,5 week geleden mijn menstruatie gehad. Toen had ik ook hevig bloedverlies en bruine afscheiding. Nu heb ik sinds gisteren terug bruine afscheiding met klonters en ook wel een beetje bloed erbij. Wat kan het zijn? Ik slik niet de pil

 5. Ik gebruik normaal gesproken alleen maandverband, maar heb voor het zekerste altijd tampons bij, mocht ik een dag eerder ongesteld worden. Ik heb indd soms wel eens bloedingen, maar dat komt dan door mijn spiraaltje

 6. Hoihoi! Super filmpjes maak je!
  1 tipje, je legt de klemtoon verkeerd in het woord vagina. (Net als 80% vd mensheid overigens haha). Maar de klemtoon ligt dus niet op de a maar op de i, als je het medisch correct uitspreekt. 🙂

 7. Ik verwissel 1 a 2 keer per uur me maandverband alleen in de nacht niet dan verwissel ik maar 1x in de nacht ik draag geen tampons

 8. Ik speel onder de douche alleen met de douche kop heel even zonder zeep en tijdens me perioden baby doekje of met was nat handje

 9. Hoii ik vind het altijd een beetje awkward om te vragen maar ik heb dagelijks afscheiding tis eerst altijd wit en een beetje droog ofz en dan later komt er doorzichtig soort slijm ik heb verder geen last van jeuk of een branderig gevoel bij het plassen ik weet nooit of ik nou wel of geen vaginale schimmel infectie heb?

 10. Hey Djanifa,
  Wat maak je leuke en interessante video's! Ik gebruik sinds een half jaar een menstruatie cup. Het bevalt me erg goed maar ik ben benieuwd hoe jij tegen het gebruik van een menstruatie cup aan kijkt? Alvast bedankt en ga zo door!

 11. ik heb best wel visgeur en ik weet niet hoe ik dit moet oplossen.. Ben ook bang voor intiem contact met jongens door dit..

 12. Tijdens je mensturatie kan je ook een mensturatie cup gebruiken ipv tampon. Deze mag en kan 12 uur blijven zitten, daarna haal je hem eruit maak je hem goed schoon onder de kraam met koud water en je brengt hem weer in. Het voordeel hiervan is dat je kosten bespaart want hij kan 10jaar mee. Je gebruikt geen rare stoffen in je lichaam die wel bijvoorbeeld bij een tampon achter kunnen blijven en je ziet je bloed dus je kan heel goed zien of het voor jou normaal is of dat het anders is.
  Het grootste nadeel vond ik dat de eerste keer dat ik hem eruit haalde best schrok van hoe het eruit ziet. Het is niet extreem veel bloed maar je ziet het wel. Het is even wennen maar ik kan het iedereen aanraden!

 13. 1:47 heyy had eventjes een vraagje over dat stukjee euhm kben 16 en draag altijd altijd altijd inlegekuisjes loop bijna nooit rond zonder inlegkruisje of maanverband is dat misschien slecht? Of minder goed? Moet ik misschien vaker zonder inlegrkuisje durve rondlope?🤷🏽‍♀️ en wil later ook heel graag heel graag vroedvrouw worden🥰😩 (ben uit België daarmee het woord vroedvrouw🙈)

 14. Hey leuke video!
  Ik gebruik zelf een vaginale douche. Als ik hem gebruik stop ik alleen water in de fles , raad je dit ook af ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *