18 Complotten komen tot leven, met socioloog Dr. Jaron Harambam!

18 Complotten komen tot leven, met socioloog Dr. Jaron Harambam!

Jaron Harambam (1983) promoveerde op het onderwerp “complotdenken” en is een voorvechter geworden voor de dialoog met complotdenkers. Nu rijst meteen de vraag, ‘wat is een complot?’ en ‘wie is dan een complotdenker?’ en daar zakt het thema meteen weg in het moeras. De definitie van – het door de CIA in het leven geroepen – fenomeen, is heden ten dagen een groot mysterie en zit meer in het domein van “wantrouwen in de overheid’, aldus programmamaker Flavio Pasquino. die de socioloog met Israëlische roots interviewde via beeldbellen. Eerder deze zomer maakten beide heren een interessante video over het fenomeen complotdenken die via onderstaande link is te bekijken:

Harambam heeft niet stil gezeten en werkte de afgelopen maanden aan een artistiek boek ‘The truth is out there’, dat met prachtige foto’s, gelaagde verhalen en knap design menigeen zal aanspreken, zelfs als je van mening bent dat iedereen die wantrouwen in de overheid heeft, een alu-hoedje is. 18 personages en 18 complotten (what ever the definition may be) zijn opgetekend en gestyleerd door co-auteurs fotograaf Marije Kuiper en grafisch ontwerper Roel Vaessen.

Het boek wordt zonder winstoogmerk gemaakt en wordt gefinancierd middels crowdfunding en daarover gaat de video dan ook ten dele. Het beoogde budget is bijna bij elkaar en dan kan het in productie om in maart 2021 in de handel te verschijnen. Ook jij kunt dus zo’n boek bemachtigen en het project ondersteunen door te doneren.

Meer over het project en de makers vindt je op onderstaande link:

https://www.voordekunst.nl/projecten/10778-the-truth-is-out-there

BLCKBX.TV

Jij kunt BLCKBX ook helpen met een donatie maar vooral door deze video te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via www.blckbx.tv/doneren Voor meer info kijk op www.blckbx.tv

21 reacties

 1. Een paar vrienden van mij zijn WAKKER! en een paar NIET! die NIET wakker zijn heb ik vaak erover gediscussieerd. Ze geloven in de media, overheid, Rivm. Maar ze zeggen dat ze tegen over alles kritisch kijken. Dat zeggen ze maar ze komen wel altijd over wat Rutten heeft gezegd of over het nep cijfers van het Rivm! als ik zeg kom met bewijzen dan komen ze met bronnen van het media! heb zovaak gezegd doe research. Zoek zelf de Illuminati, Bilderberg, Nieuwe wereld orde, Agenda 21, Vrijmetselaars op! Maar nee ze zoeken het niet op omdat ze altijd komen met het woord: geloof je in die onzin youtube videos? heb zelf 4 jaar onderzoek gedaan en je kan zoveel bewijzen vinden dat de ELITE BESTAAT! oh ja de SCHAPEN riepen ook dat Epstein met ze pedo eiland allemaal nep en verzonnen was en nu zie je dat de COMPLOTDENKERS gelijk hebben! het is dat de schapen perse zonder research gelijk moeten krijgen! laat ze maar allemaal snel vaccineren Bill Gates en de Elite lacht ze zo hard uit.

 2. Het is wel mooi dat het aantal besmettingen naar beneden gaat, door deze rust in de straten, alleen jammer dat het kabinet nu de feestdagen heeft uitgekozen en vraag ik me wel af waarom ze dat doen, ze hadden ook iets eerder extra maatregelen kunnen nemen, dat ze zelfs overwegen om een avondklok in te stellen, met oud en nieuw, hoe verdwaald kan je over komen. Begin april zijn er 25 tot 50 keer meer besmettingen als het RIVM registreert, dan aan het einde van de eerste golf, is het het aantal onder de radar, 25 maal zo groot als wat het RIVM registreert. Dan als er 10 keer zo veel besmettingen zijn, in de registratie van het RIVM, wordt er beweerd dat er 8% met antistoffen zijn, wat zou betekenen, dat het RIVM alle besmettingen in de tweede golf geregistreerd heeft, waar in juni nog 5,5% antistoffen had, toen er 46.000 besmettingen waren en in november 508.000, met 2,5% antistoffen extra die 428.000 besmettingen vertegenwoordigen, heeft het RIVM meer geregistreerd als dat er zijn.

 3. IK HEB NIEMAND NODIG OM MIJ "HUMAAN WEG TE ZETTEN" IK BEKIJK HET GEBEUREN IN NEDERLAND KRITISCH.
  IK VERTROUW GEEN ENKELE POLITICUS OP ZIJN WOORD OF ZIJN BLAUWE OGEN EN KIJK WAT HIJ WIL BEREIKEN.
  ALS IK VASTSTEL DAT ZIJN PERSOONLIJKE BELANGEN MET DE MIJNE OVEREIN KOMENGEEF IK HEMEENMAAL MIJN STEM.
  KOM IK ER ACHTER DAT HIJ TEGEN ZIJN BELOFTEN HANDELT KRIJGT HIJ NOOIT VAN ZIJN LEVEN MEER MIJN STEM.
  IK ZAL OOK NOOIT LID VAN EEN POLITIEKE PARTIJ WORDEN, DEZE ZIJN OP MACHT UIT EN IK WANTROUW MACHT.
  IK BEN EN BLIJF EEN TROTSE , KRITISCHE KOMPLOTDENKER EN GELOOF NIET WAT IK NIET ALS BEWEZEN VIND !!!!!!

 4. ja ben niet zo zeker of dit goed is.. het is nog steeds een komplot denker in zijn ogen. " maar dan goed " heb zo mijn twijfels.
  en nee ik ga zoo'n boek niet kopen . weet de uitkomst al . je bent nog steeds een komplot denker. maar dan met een zacht kantje. bleh

 5. If you are afraid of being called a conspiracy theorist, then those words are having their intended effect. I will not censor myself to appeal to the Normie McNormiesons of the world. Yes, sometimes I theorize about conspiracies. And guess what? So do you! Now let's discuss some evidence, shall we?

  https://youtu.be/h-p5mQmmf9M
  Published on Oct 6, 2020
  ——————————————

  SHOW NOTES: https://www.corbettreport.com/?p=38025

  Full text of "CIA DOC 1035 960"

  Title: COUNTERING CRITICISM OF THE WARREN REPORT

  https://archive.org/stream/CIADOC1035960/CIA%20DOC%201035-960_djvu.txt

  “The aim of this dispatch is to provide material for countering and discrediting the claims of conspiracy theorists, so as to inhibit the circulation of such claims in other countries.”

  #Mockingbird

  NOTE: There is the ‘denotative sense’ of conspiracy theorist, and there is the ‘connotative sense’.

 6. Is het een complot of gewoon de waarheid niet vertellen, als je ziet wat nu gebeurt kan het toch niet anders dan dat er veel meer achter zit. Maatregelen/corona staan niet in verhouding.

 7. Complotdenker is gewoon 1 van de vele scheldwoorden die gebruikt worden om mensen met een andere, vaak beter onderbouwde, mening te ridiculiseren. De tactiek wordt al zolang gebruikt. Zo worden mensen racist, fascist, xenoboob, nazi genoemd zonder concrete reden anders dan dat ze kritisch zijn ten opzichte van mensen die juist zelf zich schuldig maken aan dergelijk gedrag. De tactiek van de omkering dus.
  Een activistische manier om de tegenstand te bestrijden. Je komt dit soort tactieken ook tegen bij mensen zoals Saul Alinsky die daar een interessant boek 'Rules for Radicals' over heeft geschreven. In de tegenwoordige tijd zien we dit gedrag vooral terug bij de woke bewegingen.

 8. Nouw vele zijn lang verdiept hierin en ik zie nu al dat het flop is maar wel basis punten kan weergeven van de werkelijke collectieve perspectief van de architectuur achter het hele gebeuren. Controlled opition? Als je een blik heb kunnen vangen van de omvang van een reeks aan conclusies what the fuck er voor distructies er allemaal zijn en zijn geweest ga je niet vrolijk in het gras liggen met ze 3e

 9. "complotdenker" is iemand die zoekt naar de waarheid. Aangezien het nieuws door de MSM vol zit van onwaarheden en omdat er vaak geknipt en geplakt wordt in nieuws of interviews moeten deze "complotdenkers" het nieuws zoeken op internet. Maar een echte "" complotdenker" gaat niet over een nacht ijs en leest diverse bronnen en probeert daar zo goed mogelijk de waarheid van te beoordelen.
  Dat er "complotdenkers " zijn is puur omdat we regeringen, justitie en MSM niet meer kunnen vertrouwen. De leugen regeert en regeringen zijn als de dood voor mensen die zelfstandig kunnen nadenken dat is een bedreiging voor hun plannen want de regeringen hebben helemaal niet het beste voor met hun burgers. Dat is de oorzaak van de hetze tegen deze "complotdenkers ".

 10. Mondkapjes kunnen zorgen voor virale infecties en niesen door de stofjes die loskomen waardoor je snotterig kan worden en daardoor aangezet kan worden door mensen om je heen om je te laten testen ,wat resulteerd in mischien positieve test en 1 besmetting erbij voor het rivm om te tellen. Als je geen risico geval bent zal je niet naar het ziekenhuis moeten maar in quarantaine in je eigen huis en gewoon verkouden zijn en of mischien griep hebben, of helemaal niks geen symptomen meer want er is namelijk killer cojona virus!!

  Als je wel een risico geval bent of je krijgt een zware griep moet je mischien naar het ziekenhuis waar de 5G lekker actief aan het wachten is op de nano deeltjes die diep in jou neus zitten door de pcr test, ze zitten zo diep zodat je ze er niet uit kunt niesen, het echte antwoord op de vraag waarom de test staaf zo diep moet dus. Vervolgens als je eenmaal in de cojona patienten ruimte legt met nieuwe apparatuur verbonden aan een 5G netwerk beginnen de nano deeltjes in je neus en slijmvlies langzaam op te warmen en je cellen te irriteren, als je al zware griep hebt zal het immuumsysteem echt een overreactie gaan geven door die nano deeltjes en zal je het waarschijnlijk niet overleven en bij de overlijdens aantallen van het rivm opgeteld worden, als je simpelweg een risico geval bent en bijna geen symptomen had voordat je in het ziekenhuis kwam dan zal je alleen heel erg grieperig worden tot zware griep mischien zelfs longontsteking en heel benauwd maar is er een hele grote kans dat je het zult overleven maar je zal wel op cel niveau beschadigd zijn en lang last houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *