#042 Hoekstra en Kantelpunt

Vandaag verbaas ik me over het middel, de kwaal en het kantelpunt. Minister Hoekstra verwacht een historisch begrotingstekort, € 92 miljard. De angst voor het virus, maakt plaats voor de angst van de economische crisis.

Mijn eerdere verbazing over de cynische ondertoon van journalisten is onbedoeld uitgegroeid tot een discussieplatform. Talloze onbekenden discussiëren op het podium van mijn stukje over wat wijsheid is in Coronatijd. Over wanneer het middel van de lockdown erger wordt/is dan de kwaal van het virus. De genuanceerden worden geadviseerd door de overtuigden. De overtuigingen bieden terechte inzichten, maar verraden vaak ook een beperkte blik. Afwegingen tussen onvergelijkbare incomplete variabelen met onvoorspelbare uitkomsten vormen de bewijslast. Niemand lijkt het echt te weten.

‘Gezondheid en economie gaan hand in hand en vormen geen tegenstelling’, zei Rutte eerder. Het balanceren tussen beperken en versoepelen is een voortdurende uitdaging om erger te voorkomen. Maar een beperkte beperking voor de een is een ramp voor de ander. Ik verbaas me over beperking en versoepeling en het kantelpunt. Gaat de verzamelde wijsheid van regering en adviesteams ervoor zorgen dat we tijdig kantelen naar versoepeling?

Mijn opgesloten vader hoopt de versoepeling nog mee te maken, zei hij gisteren.

Deze verbazing draag ik op aan de verzamelde wijsheid

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *